![]() |
Βοήθεια με μορφοποίηση κέρδους σε σχέση με την αγορά. 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα, ειμαι νέο μέλος και έχω ηδη βοηθηθεί με αρκετά που έχω διαβάσει εδω μεσα. Θα ήθελα ομως την βοήθεια σας πάνω σε ένα δυσκολο,όσον αφορα την πολυπλοκότητα του κομμάτι. Προσπαθώ να φτιάξω ένα excel που θα υπολογίσει το καθαρό κέρδος. Τα δεδομένα ειναι αυτα: 1)Εχω σε ένα πίνακα με ημερομηνια: 10/10/2014 --- 10,000 lt(αγοράστηκαν) ------ 1,0€ (τιμη/lt) ------ Συνολικο κόστος ( lt X €) 2) Έχω έναν δευτερο πίνακα, που εχω: 10/10/2014 --- 550 lt(πωληθηκαν) ---- 1,5€(τιμη/lt) ----- Συνολικό κέρδος 11/10/2014 --- 650lt(πωληθηκαν) ---- 1,5€(τιμη/lt) ----- Συνολικό κέρδος ,,,,,,,,, Θέλω λοιπον να κάνω το εξής: Τα λιτρα που αγόρασα ειναι π.χ. 10.000 και στο πίνακα που καταγράφω ανα ημερομηνια το πόσα πουλησα, να κανει βρίσκει το έρδος μου (ουσιαστικά Καθαρό κερδος = Συνόλικο κέρδος-κόστος αγορας) αλλα.....εδω ειναι το θέμα, θέλω να υπολογιστει αυτ μέχρι τα λίτρα που πουλάω να συμπληρώσουν τα 10.000λιτρα, γιατι μετα απο 2 μερες μπορει να ξανααγοράσω αλλα 10.000 με άλλη τιμη αγορας.Αρα, εαν με την πώληση που έχω κάνει δεν εχει "φαγωθεί" ακόμα το πρώτο 10.000 θα πρέπει να συνεχισει να υπολογίζει το κέρδος με την πρώτη τιμη αγοράς. Ξέρω οτι ειναι λίγο δυσκολο να μεταφέρω ακριβως την σκέψη μου, αλλα για να σας δώσω μια ιδεα, μιλάμε για πρατηριο υγρων καυσίμων, που κάθε αγορά εχει διαφορετική τιμη. Ευχαριστώ πολυ. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Άγγελε, κοίταξε το συνημμένο, κάνε την εφαρμογή και την διασταύρωση και ενημέρωσε. Θανάσης |
Καλησπέρα Θανάση. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο σου. Νομιζω πως ειναι σωστός ο προγραμματισμός που έκανες και κυριως ευστοχος. απλά προσπαθω τωρα να δώ το καθαρό κέρδος που βγάζεις τις παραμέτρους. εαν δηλαδη υπολογιζει την ποσότητα εισαγωγής με νέα τιμη. και ειμαστε κομπλε. Ξανα ενα μεγάλο ευχαριστω. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Πράγματι το πρόβλημα που έθεσε ο Άγγελος παρουσιάζει ενδιαφέρον και δυσκολίες. Μια περίπτωση που δεν έχει επισημανθεί ιδιαίτερα είναι η δυνατότητα μία ποσότητα που πωλείται να μη έχει σταθερή τιμή αγοράς. Μπορεί όταν πωλούνται 5000 λίτρα τα 1000 να έχουν αγοραστεί με τιμή 1,5, τα 2000 με 1,60 και τα υπόλοιπα 2000 με 1,80. Έχω τη γνώμη ότι οι τύποι που πρότεινε ο φίλος Θανάσης δεν λαμβάνουν υπόψη την περίπτωση αυτή. Στο αρχείο που επισυνάπτω παρουσιάζω μία μέθοδο η οποία δίνει και στην περίπτωση αυτή σωστά αποτελέσματα. Στο βιβλίο τα δύο πρώτα φύλλα παρουσιάζουν τη μέθοδο που πρότεινε ο Θανάσης και τα δύο επόμενα την πρότασή μου. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα Γιώργο. Και ομως τα xl του Θανάση με μια απλή πράξη που έκανα για να το τεστάρω λειτουργεί σωστά. Τωρα οσον αφορα το δικο σου έχασα λιγο την μπάλα γτ βρηκα 2 πράξεις παραπάνω. Θα μπορούσα να το συνδιασω με VB ίσως αλλα ακόμα θελω να το τρέξω κανα μηνα να δω την εφαρμογή του και ισως μετα. σε ευχαριστω πολύ πάντως για τον κόπο σου. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Άγγελε, εσύ θα αποφασίσεις πια λύση θα χρησιμοποιήσεις. Έλεγξε τη λύση του Θανάση με τα ποσά αγοράς και πώλησης του αρχείου που επισυνάπτω. Νομίζω δε δίνει σωστά αποτελέσματα. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα ¨Όντως αν υπάρχουν ροές εισαγωγής καυσίμων στη δεξαμενή, και οι πωλήσεις είναι τόσες ,ώστε να κινούνται ανάμεσα στην προηγούμενη και την τρέχουσα παραγγελία, δεν υπάρχει πρόβλημα, διαφορετικά έχει δίκιο ο Γιώργος. Θανάσης |
Φίλε Θανάση, ευχαριστώ που ξεκαθάρισες το θέμα. |
καλησπέρα, δεν το έπιασα ακριβως. Οταν λες ροές εισαγωγης στην δεξαμένη? Εγω εχω μια δεξαμενη π.χ. που την γεμιζω σχεδον καθε μερα με διαφορετική τιμη και διαφορετική ποσοτητα. απο την δεξαμενη αυτη κταναλώνεται κάποια (β) ποσότητα καυσίμων σε μια (β0) τιμη |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Και μια υλοποίηση με κώδικα. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα στην παρέα, Γιώργο ηταν το επόμενο βήμα μου. ΝΑ εισάγω vba ετσι ωστε να γινει τοσο απλό στην εφαρμογή του που να μην χρειάζεται σχεδον καμια "ειδικότητα" του excel για να μπορέσεις να το τρέξεις. Θα ανεβάσω αργοτερα το ολοκληρωμένο excel και θα βγάλω το πως το σκέφτηκα ;) |
Καλημέρα Άγγελε ελπίζω να το κάνεις σύντομα. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Το συνημμένο αρχείο, καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Θανάσης |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα στην παρέα. Σας ανεβάζω να αρχειο με την ολοκληρωμένη εισαγωγη δεδομένων για την diesel. Το να βαλω τις macro για να που εσαγει δεδομένα στον κατάλληλο πιπνακα δεν ειναι δυσκολο. Αυτο που θέλω ειναι την ωρα που πατας εισαγωγη να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ νέα γραμμη στον κατάλληλο πινακα και να μπαινουν εκει τα δεδομένα. Γιατι παρατηρησα οτι εαν αφησω εγω γραμμες κενες ετσι ωστε να μπαινουν τα δεδομένα το καθαρό κερδος βγαζει τρελές αποκλίσεις. |
Καλησπέρα Άγγελε, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο μήνυμά σου #12, περίμενα μια ολοκληρωμένη και πλήρως λειτουργική εφαρμογή, η οποία ,με τη βοήθεια κώδικα, θα υπολόγιζε το κέρδος και θα διευκόλυνε την εισαγωγή δεδομένων. Αυτό που ανέβασες δεν έχει κώδικα ούτε για την εισαγωγή των δεδομένων ούτε για τον υπολογισμό του κέρδους. Μήπως ανέβασες λάθος αρχείο; |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους Άγγελε κοίτα το συνημμένο Θανάσης |
2 Συνημμένο(α) Καλημέρα Θανάση και Γιώργο Δεν έκανα λαθος ανέβασμα.Σωστό έκανα.Λάθος διατύπωση έκανα στην απάντηση #12. Οταν εννούσα ολοκληρωμένο ήθελα να πώ συμπληρωμένο. :) Ζητώ συγνώμη. Υπάρχει κάτι τώρα που με προβληματίζει και επειδή είναι χρηματικό το θέμα και αν κάνω λάθος κάποιος θα μου πάρει το κεφάλι θέλω να με βοηθησετε στο εξης. Τρέχοντας το δικο μου exel που ειχα εξ αρχης, βγαζω ενα Α κέρδος καθαρό. Τρέχοντας του Θανάση ομως βγάζω 300€ μείον. Ακόμα το macro σου Θαναση ειναι ακριβως αυτο που ψάχνω. Θα ήθελα όμως να φτιάξω και ένα που να πατας το button και να σου βγάζει συνολικο καθαρό κέρδος. Θα προσπαθησω να το κάνω και αυτό. Δείτε λίγο τα δυο διαφορετικά excel με τα ιδια δεδομένα που βγαζουν διαφορερικό καθαρό κερδος. |
Καλημέρα Φίλε μου είσαι πολύ μπερδεμένος: 1) Γράφεις «Τρέχοντας το δικο μου exel που ειχα εξ αρχης, βγαζω ενα Α κέρδος καθαρό» Αυτό που γράφεις δεν είναι σωστό. Εσύ εξαρχής δεν είχες τίποτα. Το excel σου το έφτιαξε ο Θανάσης συνεπώς είναι δικό του. 2) Γράφεις επίσης: «Τρέχοντας του Θανάση ομως βγάζω 300€ μείον. Ακόμα το macro σου Θαναση ειναι ακριβως αυτο που ψάχνω» Αυτό με το οποίο έκανες τη σύγκριση, το οποίο βγάζει κέρδος μικρότερο κατά 300 € και το οποίο ανέβασες, σου το έφτιαξα εγώ (Γιώργος όχι ο Θανάσης). Μολονότι και εγώ και ο Θανάσης σε προειδοποιήσαμε ότι το αρχικό excel (το πρώτο που ανέβασε ο Θανάσης) δε δίνει σ’ όλες τις περιπτώσεις σωστά αποτελέσματα, εσύ κόλλησες σ’ αυτό, αντί να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις πολλές λύσεις που ακολούθησαν. 3) Γράφεις «Θα ήθελα όμως να φτιάξω και ένα που να πατας το button και να σου βγάζει συνολικο καθαρό κέρδος. Θα προσπαθησω να το κάνω και αυτό.» Αυτό δεν είναι σωστό. Μέχρι τώρα, ότι έγινε, δεν έγινε από σ’ ένα αλλά απ’ άλλους (Θανάση, Γιώργο). 4) Βλέπω στο προφίλ σου ότι είσαι καλός στο Excel και την VBA. Αφού έχεις τη δυνατότητα με χαρά θα έβλεπα και μια λύση δική σου. Φιλικά/Γιώργος |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Για να μπορέσω να πατήσω πάνω σε αυτην και να στήσω το project. Ευχαριστω |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Άγγελε, αν και σου έστειλα διορθωμένο αρχείο, δεν δούλεψες πάνω σε αυτό ,και επειδή βλέπω ότι δεν έχεις ξεκαθαρίσει, τι θα ακολουθήσεις, θα σου πρότεινα την λύση του Γιώργου, που δεν χρειάζονται, τύποι κλπ. Και για το περί δικαίου αίσθημα ανεβάζω, και την λύση, με βάση το τελευταίο αρχείο. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα ξανα σε όλους. Θανάση και Γιώργο, ζητω συγνώμη που αργησα αλλα ο Η/Υ της δουλειας είχε προβλήματα και αναγκάστηκα να κάνω Format και επανεγκατάσταση λογισμικού και προγραμμάτων και μιας και ειναι πρατήριο έπρεπε να περαστουν όλα τα δεδομένα ξανα. Λοιπον, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το last updated excel που μου δώσσατε ειναι οτι απο ένα σημείο και μετά σταματάει τους υπόλογισμούς. Στο ξεκινημα του μου λέει οτι χάθηκαν τα δεδομένα του "table" οποτε εκεί είναι το θέμα. Θα παρακαλούσα μια τελευταία χάρη. Ενα τελευταίο excel που να είναι τελικό χωρις vba εισαγωγής και υπολογισμού. Θα βγάζω sum αν ειναι εγω σε ένα άλλο ουδέτερο sheet και θα τελειώνει το θέμα. Δοκιμάστε το και εσεις να δείτε. Σε κάθε νέα εισαγωγή κατανάλωσης(οχι αγορας) το κέρδος δεν υπολογιζεται, ή δεν υπολογίζεται ορθα. Ευχαριστώ πολύ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δεν σπάει αλλά όταν οι αγοραζόμενες ποσότητες είναι λιγότερες από τις πωληθείσες , τότε βάζει μηδέν Θανάσης |
Καλημέρα Θα πρέπει να χρησιμοποιείς την τελεία αντί το κόμμα κατά την εισαγωγή πχ 1.55 στην τιμή ,στην πρώτη σελίδα για να μη σου βγάλει λάθος. θανάσης |
| Η ώρα είναι 01:12. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.