![]() |
Συνάρτηση Excel καλησπερα παιδια ,εχω μια απορια σχετικα με το πως θα δημιουργησω μια συναρτηση η οποια: στο sheet 1 εχω μια στηλη με ονομα πελατες,2η στηλη με τηλεφωνο,3η στηλη αριθμο φακελου,4η αφμ, κλπ και στο sheet 2 εχω τα στηλη 1 ονοματα πελατων στηλη 2 τηλεφωνο στηλη 3 διευθυνση κλπ σε μορφη πινακα και τα 2. αυτο που θελω ειναι οταν στη sheet1 γραφω το ονομα πελατων π.χ. γεωργιου θελω αυτοματα να τραβαει τ δεδομενα απο το sheet 2 που υπαρχουν ηδη τα στοιχεια του,και να γραφονται στις στηλες επιτοπου, στην ουσια να κανει αναζητηση στη sheet2 στα ονοματα και οταν βρει αυτο που εγραψα αυτοματα να μπαινουν και τα υπολοιπα πεδια. αυτο υπαρχει? σας ευχαριστω για το χρονο σας με πολυ εκτιμηση |
Καλημέρα Αυτό γίνεται με τις συναρτήσεις INDEX, MATCH στις στήλες που θέλουμε να «έρχονται» τα αποτελέσματα αναζήτησης. |
ευχαριστω καλημερα σ ευχαριστω πολυ,θα μπορουσατε να μου κανετε ενα παραδειγμα της συναρτησης αυτης σε ενα excel?αν σας ειναι ευκολο? με πολυ εκτιμηση |
Ναι φίλε μου να σου κάνω παράδειγμα αν ανεβάσεις ένα παραδειγματικό αρχείο με στοιχεία,γραμμές, στήλες κλπ και που θα μπει τι. |
βιβλιο για συναρτηση 1 Συνημμένο(α) σας ανεβαζω ενα βιβλιο και γραφω καποια σχολια για το πως πρεπει να ειναι.και γενικα στο φυλλο 2 θα συμπληρωνω στον πινακα και αλλους πελατες με τα στοιχεια τους και αυτοματα θα κανει αναζητηση και θα καταχωρει στα πεδια του πινακα τα στοιχεια αυτα σας ευχαριστω παρα πολυ |
1 Συνημμένο(α) Στο βιβλίο που ακολουθεί θα δείτε την σύνταξη των τύπων INDEX, MATCH Ακόμα υπάρχει και η διόρθωση σφάλματος #N/A Πρόταση Για να μην έχουμε πληκτρολόγηση ονομάτων με όποιο ρίσκο για ορθογραφικά λάθη και σφάλματα στον τύπο δημιουργήστε λίστα πελατών και επιλογή ονόματος από DropDown |
ευχαριστω πολυ σ ευχαριστω παρα πολυ!! |
Να 'σαι καλά! |
| Η ώρα είναι 07:33. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.