![]() |
Άθροιση ποσότητας ανά κωδικό. Γεια σας, θα ήθελα μια βοήθεια για το excel (έκδοση 2000). Έχω μια περιοχή με κελιά που κάθε κελί περιέχει στοιχεία του στυλ 3-150, 2-120, 5-160, 5-100 κλπ. Θα ήθελα αν γίνεται μια συνάρτηση που να ελέγχει όλη την περιοχή, να βλέπει σε κάθε κελί τον αριθμό πριν την παύλα ως κωδικό και τον αριθμό μετά την παύλα ως ποσότητα. Να ελέγχει πόσους κωδικούς έχει η περιοχή και να προσθέτει τις αντίστοιχες ποσότητες. Πχ όταν θέλω να ελέγξω τον κωδικό 5 να μου βγάζει ότι έχει σύνολο 260 (160+100) σύμφωνα με το παράδειγμα. Ευχαριστώ! |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Στο βιβλίο που ακολουθεί υπάρχει μια λύση με τύπο πίνακα Εισαγωγή τύπου με Ctrl + Shift + Enter Οι τύποι πίνακα (Array Formulas) γενικά λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις excel. Ο τύπος λειτουργεί αν η μορφή των κελιών στην περιοχή που θα αθροίσουμε είναι όπως στο παράδειγμα (πχ 3-689) Μπορεί όμως να λειτουργήσει ακόμα κι αν το πρώτο στοιχείο (3) αντικατασταθεί με γράμμα (πχ b-632) Αν θέλετε να αλλάξετε την μορφή (πχ 5a-2365) θα πρέπει στον τύπο να αντικαταστήσετε τα σημεία που ελέγχονται οι χαρακτήρες στις LEFT, RIGTH Εκτός από το ζητούμενο έχει μπει κι ένας τύπος για να μας ειδοποιεί αν ο χ κωδικός που ζητάμε υπάρχει ή όχι. Καλή συνέχεια! |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους Άλλη μια προσέγγιση με τα πρώτα ψηφία περισσότερα του ενός, με συνάρτηση πίνακα Θανάσης |
Καταρχήν σε υπέρ ευχαριστώ!!! Σε αυτό το forum πραγματικά ότι έχω ζητήσει έχει λυθεί και υπάρχει η καλύτερη αντιμετώπιση! Η λύση είναι ακριβώς (και κάτι παραπάνω) αυτό που έψαχνα. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να γυρίσω τον τύπο του κελιού που παίρνει τον κωδικό από αριθμητικό σε κείμενο γιατί χρειάστηκε να μπει και ο αριθμός 10, οπότε έπρεπε να γυρίσω όλους τους κωδικούς σε διψήφιους 01, 02, κλπ (από 1, 2, κλπ) και το excel δεν το διάβαζε γιατί δεν έβλεπε το μπροστινό μηδέν. Έκανα και το Left από 2 σε 3 και δουλεύει άψογα!!! Και πάλι χίλια ευχαριστώ! |
| Η ώρα είναι 06:08. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.