![]() |
Αποθήκευση με ημερομηνία Παιδια καλησπερα και παλι Εχω αυτον τον κωδικα. Θελω ομως να κανω το εξης.Να αποθηκευεται πρωτα η ημερομηνια και μετα το ονομα του βιβλιου και καθε φορα που γινεται αποθηκευση να σβηνεται η παλια ημερομηνια Κώδικας: Sub SaveFileWithDate() |
Σωτήρη καλησπέρα! Ο παρακάτω παραδειγματικός κώδικας νομίζω ότι σε εξυπηρετεί: Κώδικας: Sub test() Τάσος |
Τασο καλησπερα Καθε φορα που παταω αποθηκευση (φτιαγμενο κουμπι με vba) τοτε συνεχεια μου βαζει μπροστα το νουμερο της ημερομηνιας. ενω οταν κανω αποθηκευση ως pdf με τον παρακατω κωδικα τοτε το αποθηκευει μια χαρα εγω θελω καθε φορα να αποθηκευει εκ νεου ενα αρχειο με νεα αποθηκευση. οχι να σβηνει το παλιο πχ αν 7 μερες το ανοιξεις 7 φορες τοτε να εχει 7 διαφ αποθηκευσεις Κώδικας: Public Sub SaveWorksheetsAsPDF() |
Σωτήρη, κατάλαβα ότι θέλεις κάθε φορά που πατάς το κουμπί να γίνεται αντικατάσταση του αρχείου με το ίδιο όνομα (αν υπάρχει) στο σκληρό δίσκο. Δεν κατάλαβα όμως: Θέλεις να αποθηκεύσεις όλα τα φύλλα εργασίας του βιβλίου σε *.pdf ή θέλεις να αποθηκεύεις το βιβλίο σε μορφή Excel; Για να αποθηκεύεις το βιβλίο σε μορφή Excel χρησιμοποίησε το παρακάτω: Κώδικας: Sub testXL() Εκτός αυτού, ο κώδικας που παρουσιάζεις στο τελευταίο μήνυμα σου περιέχει κάποια σφάλματα. Τάσος |
με το pdf δεν εχω κανενα θεμα.μια χαρα το αποθηκευει.μονο το lookup θα αποθηκευω σε pdf,ενω σε excel θελω να αποθηκευω ολο το βιβλιο. για το pdf εμενα δεν μου βγαζει θεμα |
με τον κωδικα που μου εδωσες καθε φορα που παταω το κουμπι μου προσθετει ξανα την ημερομηνια |
Σωτήρη, ο κώδικας που σου πρότεινα ήταν βασισμένος στον κώδικα που ανέβασες και είναι λογικό να σου βγάζει 2 φορές την ημερομηνία στο όνομα του αρχείου έτσι που είναι στημένος. Έστω ότι τρέχεις τον κώδικα μια φορά. Το όνομα του βιβλίου που παραμένει ανοιχτό θα είναι 16_10_2013_όνομαΒιβλίου.xls Αν λοιπόν ξανατρέξεις τον κώδικα στο βιβλίο 16_10_2013_όνομαΒιβλίου.xls που είναι ανοιχτό, φυσικά θα σου προσθέσει και δεύτερη ημερομηνία στο ήδη υπάρχον όνομα δηλαδή το όνομα θα μετατραπεί σε: 16_10_2013_16_10_2013_όνομαΒιβλίου.xls . Αν θέλεις το ίδιο βιβλίο να αποθηκεύεται περισσότερες φορές χωρίς να αλλάζει το όνομα του τότε: Αντικατέστησε τη γραμμή: ThisWorkbook.SaveAs NewName, ThisWorkbook.FileFormat ' ? xlnormal με τη γραμμή: ThisWorkbook.SaveCopyAs NewName Για σένα αλλά και για τους υπόλοιπους φίλους που μας διαβάζουν, ο κώδικας που κάνει εξαγωγή σε *.pdf όλα τα φύλλα εργασίας ενός βιβλίου είναι: Κώδικας: Sub testPDFAllSheets() Τάσος |
δουλευει αψογα!!!!!!!!!! αν και αυτο που θα πω ειναι εκτος topic. Ενα συμαντικο κομματι ακομα που μου εμεινε ειναι να κανω αναννεωση των δεδομενων στο φυλλο 1 (ετσι οπως το εχεις εσυ στο παραδειγμα σου) αν εχεις κατι σαν link για βοηθεια ευπροσδεκτο. Ξεκιναω να το μελεταω και να το ψαχνω!!! Και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!! |
Η ώρα είναι 03:42. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.