Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Αφαίρεση κελιών με συνάρτηση (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2604-afairesi-kelion-me-synartisi.html)

manolis 01-07-13 11:47

Αφαίρεση κελιών με συνάρτηση

1 Συνημμένο(α)
καλημέρα σε όλη την παρέα και καλό μήνα

Κάνω αφαίρεση μεταξύ 2 κελιών M4 - F4 και παίρνω την διαφορά.
Αυτο που προσπαθώ να γίνεται η αφαίρεση όταν το F4 έρχεται με συνάρτηση.
Στο αρχείο εξηγω αναλυτικότερα

Σας ευχαριστώ

Spirosgr 01-07-13 14:30

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Μανώλη δεν καταλαβαίνω κάτι στην εργασία σου και θέλω τα φώτα σου
1. Αφαιρείς από το σύνολο τον Τρέχοντα μήνα στην στήλη Ν για να πάρεις το υπόλοιπο πριν τον τρέχοντα σωστά ;
2 . Στον πίνακα MHNAS που έχεις η VLOOKUP ψάχνει στην 3η στήλη που έχεις γράμματα
Λογικό δεν είναι να αποδίδει #VALUE! όταν αφαιρείς από αριθμό γράμμα;
Θα έπρεπε στην 3η στήλη να είναι τιμές αριθμητικές και δεν βλέπω να "κολλάει" σωστά και το &ROW()
Αν μπορώ να καταλάβω το ζητούμενό σου δες το συνημμένο

manolis 01-07-13 16:27

Σπύρο σε ευχαριστώ για την λύση που μου προτείνεις και η οποια μου φερνει το αποτέλεσμα που θέλω.
Μόλις βρω χρόνο θα την μελετήσω για να καταλαβω πως δουλεύει
Οσο για τις ερωτήσεις σου

1. Ναι σωστά κατάλαβες

2. Στην τρίτη στήλη του πίνακα MHNAS είναι το γράμμα που αντιστοιχεί στη στήλη του πίνακα που έχω τα δεδομένα. Οπότε σε συνδυασμο με την ROW (νομίζω!!!!!) μου φέρνει το κελί F4 στο παραδειγμα μου.
Ετσι λοιπόν ( κατά το σκεπτικό μου :icon_idea:) θα γινόταν η αφαίρεση των κελιών M4-F4.
Θα ήθελα να μου πεις εσύ ή κάποιος άλλος φίλος αν αυτό το σκεπτικό μπορεί να γίνει πράξη.

Kαι για την ιστορία οι αριθμοί που γράφω δεν είναι χρήμα , είναι οι πραγματοποιηθείσες υπερωρίες του προηγούμενου μήνα που πρέπει κάθε μήνα να στέλνουμε στο ΣΕΠΕ. Δηλαδή σήμερα στείλαμε στο ΣΕΠΕ τις υπερωρίες του Ιουνίου και το προηγούμενο υπόλοιπο αναφέρεται στις υπερωρίες που έχουν γίνει μέχρι 31 Μαϊου.

Μόλις τελειώσω με αυτό το κομμάτι θα επανέλθω με την συνέχεια ( δεν νομίζω να ακούγεται σαν απειλή :011:)

Και πάλι ευχαριστώ

Φιλικά

Spirosgr 01-07-13 17:56

Μανώλη η VLOOKUP δεν σου φέρνει την ADDRESS F4, F5 κλπ της οποίας το "περιεχόμενο" θα αφαιρεθεί από M4, M5 κλπ
Φέρνει το "περιεχόμενο" του S9, S10 κλπ που είναι ένα text και άρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από αριθμό
και επομένως έχουμε σωστά #VALUE!
Θα μπορούσε να γίνει με αυτό το σκεπτικό σου αν με κάποια VALUE, ADDRESS, CELL η κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή μπορούσαμε να έχουμε το "περιεχόμενο" του κελιού (που με κείμενο φτιάχνει η VLOOKUP) υλοποιημένο σε αριθμό....
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ αλλά θα το ξαναδώ αργότερα

Spirosgr 02-07-13 00:06

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα
Φίλε Μανώλη !
Ναι το σκεπτικό σου υλοποιείται :yahoo: με INDIRECT
Λεπτομέρειες στο βιβλίο που ακολουθεί
Στην επιλογή μήνα βάλε πάλι τον τύπο σου, η λίστα μπήκε για τις δοκιμές

manolis 02-07-13 13:03

Καλημέρα σε όλη την παρέα

Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για τις λύσεις που μου πρότεινες :thanks:.

Με αυτές κάνω την δουλειά μου μια χαρά.

Και το κυριότερο ειναι ότι τις εκμεταλευτηκα και ολοκλήρωσα :thumbup:αυτό που ήθελα να κάνω
Ετσι δεν θα πραγματοποιήσω την απείλη για την συνέχεια :metalo:

Και πάλι χίλια ευχαριστώ

Φιλικά
:bye2:

Spirosgr 02-07-13 13:45

Να' σαι καλά φίλε
χαίρομαι που βοήθησα

Η ώρα είναι 08:26.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2