![]() |
Συνδυασμός συναρτήσεων; 1 Συνημμένο(α) Αδιέξοδο!! Καλησπέρα παιδιά, μου χουν βγεί τα μάτια δεν μου βγαίνει καμία συνάρτηση...sos. Έχω δύο αρχεία με μια κοινη στήλη " Παραστατικά" θέλω με βάση την καταχώρηση του παραστατικού κάθε φορά στο ένα αρχείο να ψάχνει να βρει στην αντιστοιχη στήλη του άλλου αρχείου την μοναδική αυτή καταχώρηση που βρίσκεται και αφου την εντοπίσει να βγάζει το όνομα του προμηθευτή που θα είναι σε διπλανή στήλη. Στην ουσία έχω το αρχείο 2 και το μόνο που μου λείπει είναι το όνομα του προμηθευτή που θέλω να βρίσκω. Ο Σκοπός είναι οι ημερήσιες καταγραφές παραλαβών!!:hmm: |
Φίλε Γιώργο, καλώς όρισες στην παρέα μας. Στο Αρχείο2 στη στήλη που θέλεις το όνομα του προμηθευτή, βάζεις τον τύπο: =INDEX(path[arxeio1]Fyllo!stili_1;MATCH(Keli_1;path[arxeio1]Fyllo!Stili_2;0)) όπου path[arxeio1] το πλήρες όνομα του πρώτου αρχείου που περιέχει το όνομα του προμηθευτή που θέλεις Fyllo το φύλλο του arxeio1 που περιέχει το όνομα του προμηθευτή που θέλεις stili_1 η στήλη του Fyllo του arxeio1 που περιέχει τα ονόματα των προμηθευτών Keli_1 το κελί του δεύτερου αρχείου σου που έχει τον αναζητούμενο παραστατικό Stili_2 η στήλη του Fyllo του arxeio1 που περιέχει τα παραστατικά πχ =INDEX(C:\Temp\[ΑΡΧΕΙΟ1.XLS]Φύλλο1!$B:$B;MATCH(C19;C:\Temp\[ΑΡΧΕΙΟ1.XLS]Φύλλο1!$E:$E;0)) για να βρεις τον προμηθευτή που αντιστοιχεί στο παραστατικό που περιέχει το κελί C19 Υποθέτω ότι το ΑΡΧΕΙΟ1 βρίσκεται στο C:\Temp\ Πες μας αν τα κατάφερες. Θανάσης |
Αποτυχία πρώτης προσπάθειας!! 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Θανάση, Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και το χρόνο σου!! Δυστυχώς μετα απο 3 ωρες είπα να σου στείλω οτι δεν τα κατάφερα..απο το πρωί προσπαθώ να κάνω αυτό που μου πες αλλα μάλλον κάτι δεν κάνω καλά...Δες την εικόνα της κατάστασης για να καταλάβεις καλύτερα!!:041: |
Λοιπόν για να μην σε κουράζω και εσένα Θανάση τελικά βρήκα την εξής λύση: έβαλα και τα δυο αρχεια σε ένα και στο ίδιο φύλλο και εφάρμοσα την συνάρτηση που μου είπες προσπαθόντας να την προσαρμόσω σε αυτά τα δεδομένα!!(Ωραία συναρτηση αυτή!!) έτσι εφτιαξα την =INDEX($M:$M;MATCH(C61;$P:$P;0)) που κάνει αυτο που θέλω για αυτά τα κελιά!!!!:icon_n1: Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!! |
| Η ώρα είναι 09:52. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.