Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Συνεχόμενοι η Διαδοχικοί αριθμοί σε κελιά (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2345-synexomenoi-i-diadoxikoi-arithmoi-se-kelia.html)

serres 11-02-13 18:31

Συνεχόμενοι η Διαδοχικοί αριθμοί σε κελιά

Καλησπέρα σέ όλους.
Είμαι καινούργιος στο FORUM το οποίο έχει πολλές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται σε καθέναν απο εμάς στο EXCEL.
Έχω την εξής ερώτηση γιατί δεν μπόρεσα εάν και έψαξα να βρώ κάποια λύση στο πρόβλημά μου:

Έχω στα κελιά συνεχόμενους αριθμούς δηλαδή:
ΚΕΛΛΙ Α Β C D E
2 3 4 6 8
και θέλω εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ποιά συνάρτηση θα μου έδινε το αποτέλεσμα πόσοι αριθμοί είναι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ στο κελλί F.
Στήν προκειμένη περίπτωση φυσικά είναι 3 συνεχόμενοι αριθμοί.
Κάθε απάντηση θα με εξυπηρετούσε πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Spirosgr 11-02-13 21:13

Καλησπέρα
Αντώνη τι απάντηση θα περίμενες να σου επιστρέψει το F1 αν οι αριθμοί ήταν
2 3 4 8 9 ?

serres 12-02-13 10:08

Αγαπητέ Spirosgr,
με συγχωρείς που δεν σου απάντησα στήν ερωτησή σου αλλά βρισκόμουν μακριά απο τον υπολογιστή μου.
Θα περίμενα την απάντηση στο f1 ότι είναι 5 οι συνεχόμενοι.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου.

gr8styl 12-02-13 18:05

Αντώνη, πολύ παράξενο που η σειρά που σε ρώτησε ο Σπύρος έχει 5 συνεχόμενα δηλαδή όσα και η 2 3 4 5 6 !!!
Θα μου φαινόταν πιο λογική μια απάντηση 3 αφού τα 2 και 8 στη σειρά του Σπύρου 2 3 4 8 9 δεν είναι συνεχόμενα κάποιου στοιχείου της ίδια σειράς. Αντίστοιχα για την δική σου σειρά 2 3 4 6 8 νομίζω ότι τα συνεχόμενα είναι 2 και όχι 3 αφού το 2 το 6 και το 8 δεν είναι συνεχόμενα κάποιου.

Τέλος πάντων για διευκρίνισε μας
αν οι σειρές είναι πάντα ταξινομημένες με αύξουσα σειρά,
αν υπάρχει σταθερό πλήθος στοιχείων (αν όχι μέχρι πόσα στοιχεία μπορεί να έχει) σε κάθε σειρά και τέλος,
αν υπάρχει ελάχιστος ή/και μέγιστος για τις σειρές.

Τα λέμε
Θανάσης.

serres 13-02-13 12:15

Αγαπητέ Θανάση,
σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Ναί όντως έκανα λάθος στήν απάντηση .Οι συνεχόμενοι στήν αριθμοσειρά του Σπύρου είναι όντως 3 συνεχόμενοι.
Όσον αφορά την ερώτησή σου 1)οι σειρές είναι πάντα ταξινομημένες με αύξουσα σειρά
2)υπάρχει σταθερό πλήθος στοιχείων 8 αριθμοί ανά σειρά
3)υπάρχει ελάχιστος αριθμός που είναι το 0 και μέγιστος το 7(δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μήν υπάρχει κανένας συνεχόμενος π.χ 1,5,7,9,12,15,18,20 η και 7 συνεχόμενοι π.χ 1,2,3,4,5,6,7,8
(1-2,2-3,3-4,4-5,5-6,6-7,7-8)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

kapetang 13-02-13 16:41

Καλησπέρα

Αντώνη, αν υποθέσουμε ότι οι 8 αριθμοί είναι στην περιοχή A1:H1, θα μπορούσες να βάλεις στο κελί I1 τον τύπο: =SUMPRODUCT((A1:G1+1=B1:H1)*1) και να τον αντιγράψεις προς τα κάτω όσο χρειάζεται, σύροντας τη λαβή συμπλήρωσης.

Φιλικά/Γιώργος

serres 13-02-13 17:48

Αγαπητέ Γιώργο,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Εγώ θα ήθελα να σου απαντήσω ότι η συνάρτησή σου δουλεύει πολύ καλά αλλά για Απόλυτα Συνεχόμενους Αριθμούς.
Εγώ ήθελα την συνάρτηση που θα μου έδινε πόσους συνεχόμενους αριθμούς έχει σε οποιαδήποτε αριθμοσειρά π.χ.1,3,5,7,9,10 έχει Ο(μηδέν συνεχόμενους
ενώ αυτή για την οποία μου απάντησες αφορούσε Απόλυτα Συνεχόμενους Αριθμούς΄ 1,2,3,4,5,6,7,8 που όντως είναι 7.
Ευχαριστώ και πάλι.

kapetang 13-02-13 19:02

Αντώνη, σχημάτισα την εντύπωση ότι δύο αριθμοί είναι συνεχόμενοι αν διαφέρουν κατά ένα (1).

Αν θέλεις να θεωρείς συνεχόμενους τους αριθμούς που διαφέρουν κατά x (πχ 2) θα πρέπει να αντικαταστήσεις στον τύπο το 1 με τον αριθμό x.

Μπορείς τον αριθμό x να τον βάλεις σε ένα κελί πχ το K1, οπότε ο τύπος θα γίνει: =SUMPRODUCT((A1:G1+K1=B1:H1)*1).

Η αναφορά στο κελί K1 εφόσον η διαφορά είναι ίδια για όλες τις γραμμές θα πρέπει να είναι απόλυτη.

Αν η διαφορά διαφέρει από γραμμή σε γραμμή, θα πρέπει στη στήλη K να συμπληρώσεις τις αναγκαίες τιμές και να κάνεις την αναφορά σχετική.

serres 13-02-13 19:25

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου.
Όντως αυτό ήθελα να κάνω και η συνάρτηση δούλεψε σωστά.
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Με εκτίμηση
Αντώνης

gr8styl 13-02-13 19:35

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα.
Δείτε και το συνημμένο που περιέχει 3 ακόμα λύσεις.
Αν μας ενδιαφέρει διαφορά άλλη εκτός του 1 απλά αλλάζουμε το 1 μέσα στους τύπους ή κάνουμε απόλυτη αναφορά όπως προείπε ο Γιώργος.

Θανάσης

Η ώρα είναι 16:04.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2