Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] "Χρωματισμός" αριθμών για Stock αποθήκης (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2034-xromatismos-arithmon-gia-stock-apothikis.html)

es19 08-09-12 09:35

"Χρωματισμός" αριθμών για Stock αποθήκης

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους

Θά ήθελα μια βοήθεια απ΄οποιον μπορεί, είμαι αρχάριος και άσχετος, προσπαθώ όμως από μόνος μου να μάθω κάτι γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το excel.Σάς επισυνάπτω ένα παράδειγμα το τι θέλω να κάνω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Lefteris 08-09-12 11:15

"Χρωματισμός" αριθμών για Stock αποθήκης.

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους.

Νίκο, αρχικά θα σε παρακαλούσα να δίνεις ένα τίτλο στα θέματα που ανεβάζεις που να περιγράφουν το πρόβλημά σου. έτσι είναι καλύτερα για όλους μας.

Για το ζητούμενό σου τώρα ρίξε μια ματιά στο συνημμένο και πές μας αν σε καλύπτει.

es19 08-09-12 12:46

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και συγγνώμη καθ΄΄οτι νέος στό forum .Με κάλυψες απόλυτα θα ήθελα αν γίνεται φυσικά με κάποιο τύπο να μήν υπάρχει η επιπλέον στήλη G αλλα να εμφανίζεται στη στηλη F ότι στή στήλη G και χρωματισμένα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

es19 08-09-12 12:55

ΣΥΓΝΩΜΗ να προσθεσω αν γίνεται να κανει χρωματισμένη περιγραφή στο ίδιο κελι δηλαδη π.χ
Ελλειμα -2 κοκκινο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Lefteris 08-09-12 15:39

1 Συνημμένο(α)
Νίκο

Η στήλη G, δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα(Δες στην Μορφοποίηση υπό όρους, πώς διαμορφώνεται ο χρωματισμός των αριθμών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα)! Απλά ήταν δοκιμαστική. Λάθος μου που δεν την αφαίρεσα, αλλά θεωρώντας ότι δεν ήσουν και πολύ κατατοπιστικός στο ζητούμενό σου..την άφησα απλά για να σου δείξω το αποτέλεμα των υπολογισμών που ζητούσες.

Δες το νέο παράδειγμα..

Spirosgr 08-09-12 15:48

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Νίκο για προσπάθησε να βάλεις τώρα στην αποθήκη 10 προϊόντα στο Β2 και θα δεις ότι παρ' όλο που έχεις ήδη 2 + 10 παίρνεις απόθεμα 9
και σε μισή ώρα άλλα 20 στο Β2 θα πάρεις σωστά αποτελέσματα; ή πρέπει κάθε φορά να σβήνεις και να υπολογίζεις πριν γράψεις κάτι;
Κανονικά το πρόβλημα σου λύνεται με συνδυασμό τύπων και VBA διότι το προηγούμενο αποθεματικό πρέπει να το "θυμάται" η excel
και επάνω εκεί να προσθαφαιρεί νέες εισαγωγές και εξαγωγές με αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο αποτέλεσμα "χάνεται"...
Για να μην χαθεί πρέπει να σβήνεις ανάλογα από εισαγωγή ή εξαγωγή να υπολογίζεις με το μυαλό και να γράφεις πάλι
πράγμα που δεν το θέλει κανείς…
Αν το έργο ήταν δικό μου θα το έστηνα περίπου όπως στο φύλλο που ακολουθεί
Να σημειώσω ότι οι κώδικες μπορούν να βελτιωθούν αλλά πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο
μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν ασχολείται με VBA περίπου το τι γίνεται
Οι χρωματισμοί είναι απλή μορφοποίηση μπορείς και μόνος σου να το κάνεις
με βάση τα παραδείγματα προηγούμενων φύλλων
καλή συνέχεια !

Spirosgr 09-09-12 12:43

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα
Μία βελτιωμένη έκδοση του πιο πάνω θέματος βρίσκεται στο φύλλο3 του συνημμένου που ακολουθεί
Εισάγει καθημερινή κίνηση αποθήκης εισερχόμενα εξερχόμενα και υπολογίζει άμεσα διαθέσιμο απόθεμα
Διατηρεί το αρχείο αποθήκης
Αθροίζει εβδομαδιαία κίνηση και την διατηρεί στο αρχείο έως ότου γίνει απογραφή
Επεξεργάζεται την απογραφή και δίνει αναφορά για πλεόνασμα ή έλλειμμα
Δίνει εβδομαδιαία αναφορά κίνησης αποθήκης αναλυτικά και συγκεντρωτικά
Καθαρίζει τα παλιά δεδομένα διατηρώντας την τελευταία απογραφή σαν αφετηρία νέας περιόδου
Για το αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν τύποι και VBA
Οι κώδικες δέχονται βελτιώσεις αλλά επέλεξα και πάλι την μέθοδο αυτή σε απλή αναλυτική μορφή (όσο το δυνατόν) για να δούμε βήμα βήμα τι έγινε και πως
Οι κώδικες βρίσκονται στο Module3, οι λίστες στο φύλλο lists
Μην ξεχάσετε να ερευνήσετε το name manager
καλή συνέχεια!

es19 11-09-12 01:49

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω

Η ώρα είναι 00:19.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2