Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Βοήθεια για ένα φύλλο απογραφής (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/2015-boitheia-gia-ena-fillo-apografis.html)

es19 23-08-12 14:29

Βοήθεια για ένα φύλλο απογραφής

Γεια σας είμαι νέο μέλος και αρχάριος στο EXCEL .Θα ήθελα μια βοήθεια για ένα πίνακα που φτιάχνω για τη δουλεία μου Είναι ένα φύλλο απογράφης και δεν ξέρω αν γίνεται το εξής Αν στο κελί D1 έχω το άθροισμα από την πρόσθεση των κελιών A1+B1+C1 ας πούμε τεμαχίων που αγοραστήκαν, και στο E1 έχω την ποσότητα τμχ της απογραφής θα ήθελα αν γίνεται φυσικά με κάποιον τύπο στο κελί F1 να συγκρίνει τα εξής Αν στο D1 η ποσότητα είναι μεγαλύτερη από το E1 να αφαιρει αυτόματα χωρίς να βάλω (-) άρα ας πούμε τα τμχ πουληθήκαν , αλλά όταν στο κελί D1 η ποσότητα είναι μικρότερη από το E1 να αφαιρει ανάποδα δηλαδή από το E1 - D1 ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πλεόνασμα τμχ άρα κάποιο λάθος π,χ στο απογραφόμενο είδος. ΔΗΛΑΔΗ A1+B1+C1=D1 D1-E1=F1 και A1+B1+C1=D1 E1-D1=F1 Και πως αυτόν τον τύπο μπορώ να προσθέσω μαζικά σε όλες τις σειρές
Ευχαριστώ πολύ

Spirosgr 23-08-12 22:32

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα μετά από αρκετό καιρό
Ελπίζω να ξεκουραστήκατε και να περάσατε καλά το καλοκαίρι σας:d020:

Φίλε Νίκο καλώς όρισες στην παρέα

Στο φύλλο που ακολουθεί θα δεις μια προσέγγιση στο ζητούμενο σου που σου δίνει λύση ενώ συμπληρώνει και την περίπτωση η απογραφή σου να είναι ίδια με το άθροισμα των προϊόντων περίπτωση σπάνια μεν αλλά καθόλου απίθανη δε
Μελέτησε το και με την παράκληση για την επόμενη φορά να ανεβάσεις κάποιο παράδειγμα σε συνημμένο ώστε να είναι πιο κατανοητό το ζητούμενο σου.
Καλή συνέχεια!

es19 23-08-12 23:52

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ:015:

es19 24-08-12 19:44

Καταρχην ευχαριστω για την αμεση βοηθεια τελικα εβαλα μονο τον πρωτο τυπο =IF(D2=E2;"No Sales";IF(D2>E2;D2-E2;IF(E2>D2;E2-D2))) αλλα να φαινεται το πλεονασμα κοκκινο πως μπορω να το κανω?

Spirosgr 26-08-12 11:50

Καλημέρα
Φίλε Νίκο δεν το μελέτησες το φύλλο
Το γράφει ακριβώς κάτω από τον τύπο που χρησιμοποίησες

<<ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Έχει γίνει μια μορφοποίηση στην στήλη F ώστε να μπορούμε να δούμε τα "πλεονάσματα" σε σχέση με τα πωληθέντα
με τον τύπο:
=D2<E2>>
Κάνε μορφοποίηση υπό όρους με χρήση τύπου και στην μπάρα "μορφοποίηση αν ο τύπος είναι αληθής"
βάλε τον παραπάνω τύπο

es19 27-08-12 06:06

Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ πάλι και συγγνώμη αν σε ζαλίζω με την ασχετοσύνη μου. Νομίζω το καλύτερο είναι να σου επισυνάψω τον πινάκα για να καταλάβεις τι θέλω να κάνω.Nα σε ενημερώσω ότι έχω την έκδοση excel 2010 Στην στήλη Α θέλω να περνώ τα barcode του κάθε είδους έβαλα λοιπόν το freecomponent barcode το οποίο συνδέει το barcode reader με το excel και όταν σκανάρω ένα κωδικό τον περνά στο κελί που θέλω, επίσης έκανα την στήλη Α και Β να μην επιτρέπει διπλοεγγραφές μέχρι εδώ όλα καλά, θέλω όμως αν γίνεται να είναι συνδεμένα μεταξύ τους ας πούμε το A5 με το Β5 και όλα τα υπόλοιπα στις στήλες Α και Β έτσι ώστε αν γίνει κάποια ταξινόμηση λόγο νέας εγγραφής να μην πάει αλλού η περιγραφή και αλλού το barcode που αντιστοιχεί σε αυτή. Επίσης αν γίνεται όταν ψάχνω ένα είδος από τη λίστα με το barcode reader να βρίσκει αυτόματα το είδος χωρίς να χρειαστεί πρώτα να το σκανάρω στο κουτί της εύρεσης Και τέλος για το θέμα με τους τύπους που μου έστειλες και χρησιμοποίησα τον πρώτο, επειδή θα έχω πρόβλημα στην εκτύπωση δεν θέλω μια επιπλέον στήλη (αν και το δοκίμασα βάζοντας τον επιπλέον τύπο στη στήλη R αλλαγμένο με τα δικά μου στοιχεία και δεν τον δέχεται) αλλά στη στήλη Q να βγάζει το πλεόνασμα σε κόκκινο αριθμό ,την πώληση με πράσινο αριθμό και το no sales ως έχει. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την βοήθεια και αν έχεις κάποια ιδέα για να γίνει καλύτερος ο πίνακας ευπρόσδεκτη. Απάντησε μου όποτε εσύ μπορέσεις, δυστυχώς λόγο βραδινής δουλειάς δεν μπορώ να σου απαντώ μόλις μου γράφεις γιατί τα βλέπω το βράδυ.

es19 27-08-12 06:25

Επειδη το αρχειο και συμπιεσμενο ειναι πανω απο 512 KB δωσε μου αν μπορεις ενα email να το στειλω Ευχαριστω

gr8styl 27-08-12 12:55

Καλημέρα σας.
Μια εναλλακτική πρόταση είναι χωρίς την IF...
Στην στήλη που θέλουμε το αποτέλεσμα βάζουμε τον τύπο
=D2-E2 και εφαρμόζουμε "Προσαρμοσμένη" Μορφοποίηση με τύπο
[Πράσινο]"Υπόλοιπο " 0;[Κόκκινο]"Πλεόνασμα " 0;"Εξαντλήθηκε";@

Σημ. Σε αγγλικό Excel ο τύπος της προσαρμοσμένης μορφοποίησης θέλει τα χρώματα στα αγγλικά
[Green]"Υπόλοιπο " 0;[Red]"Πλεόνασμα " 0;"Εξαντλήθηκε";@

Θανάσης

Spirosgr 28-08-12 19:19

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Σας ανεβάζω ένα τμήμα από το αρχείο του Νίκου
Η δομή του είναι ίδια μέχρι το τέλος (έχει απλά πολλές σειρές)
Aπό πρώτη ματιά μου αρέσει πολύ το ότι μπορεί να δει κάποιος το προϊόν σε φώτο.
Φίλε Νίκο
Πρέπει να καταργηθούν όλα τα συγχωνευμένα κελιά και ο πίνακας να γίνει ενιαίος
Να μην διακόπτονται δηλ οι τύποι από κενά κελιά
Νομίζω ότι το πρόβλημα σου λύνετε αν δημιουργήσεις μια βάση δεδομένων σε ένα φύλλο που να έχει
"δεμένα" τα προϊόντα με την κατηγορία τους και μετά με INDEX να τα βρίσκει το σκανάρισμα (barcode)
Ρίξε μια ματιά στο Book1 να δεις τι εννοώ 1ο,2ο φύλλο και δες και την Μορφοποίηση στην στήλη STATUS
Δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα αλλά νομίζω μπορείς να συνεχίσεις πάνω σ'αυτό το μοτίβο και να το κάνεις πάρα πολύ καλό
Η βασική ιδέα πάντως είναι αυτή

es19 29-08-12 23:45

Ευχαριστω με βοηθησαν πολυ τα συνημενα

Η ώρα είναι 06:09.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2