![]() |
Υπολογισμός στεγαστικού δάνειου σε ξένο νόμισμα 1 Συνημμένο(α) Θέλω να υπολογίσω στεγαστικό δάνειο σε ξένο νόμισμα (ελβετικό), που κάθε μήνα να αναπροσαρμόζω (να βάζω εγώ το επιτόκιο και την ισοτιμία), π,χ έσω συνημμένο αρχείο Σας ευχαριστώ πολύ |
κάποια βοήθεια σας παρακαλώ Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους. Παντελή, καλώς ήρθες στην παρέα. Δεν είμαι σίγουρος, ποιο είναι ακριβώς το ζητούμενό σου. Έφτιαξα μία πρώτη γραμμή με κάποιους τύπους, αλλά για να μην προχωράμε χωρίς νόημα, τσέκαρέ τους και πες μας αν η λογική είναι σωστή ή αλλιώς που είναι λάθος. Τα λέμε. |
1 Συνημμένο(α) Λευτέρη σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Αν έχεις την καλοσύνη δες λίγο το συνημμένο |
Καλημέρα σε όλους. Έχω την αίσθηση, ότι το πρόβλημα είναι όχι τόσο τι τύπους θα χρησιμοποιήσουμε στο Excel,αλλά να κατανοήσουμε την λογική του εγχειρήματος. "Τραπεζική λογική". Μάλλον οι γνώσεις μου σε αυτό, είναι περιορισμένες. =ABS(PMT(B15/12;D15;C15))>>>δίνει την δόση σε Ελβετικό Φράγκο. =ABS(PMT(B15/12;D15;C15))*H15>>δίνει σε Ευρώ. Φυσικά, αν κάποιος άλλος φίλος καταλαβαίνει αλλιώς τον τρόπο, καλείται να συνεισφέρει. |
Σε ευχαριστώ πολύ Λευτέρη |
Καλημέρα σας. Φίλε Παντελή, οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ελλιπείς !!! Θα πρέπει να ξέρουμε για τι τύπο δανείου μιλάμε, δηλαδή τι μέρος του κεφαλαίου θα πληρώνεις κάθε μήνα; Θα είναι ένα σταθερό ποσό (κεφάλαιο/αρ.δόσεων) ή θα είναι αυξανόμενο κάθε μήνα όπως δάνεια σταθερής δόσης; Προφανώς η συνολική δόση σου (αποσβ.κεφαλαίου+τόκοι) κάθε μήνα δεν θα είναι σταθερή αφού το επιτόκιο αλλάζει κάθε μήνα. Την δόση θα την καταβάλεις στην αρχή της περιόδου (προκαταβολικά) ή στο τέλος της περιόδου; Για ξεκαθάρισέ μας όλα τα παραπάνω να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Μήπως στον ιστότοπο της τράπεζας που θα πάρεις το δάνειο έχει κάποια εφαρμογή όπου υπολογίζεις τις δόσεις τους τόκους και την απόσβεση κεφαλαίου; Φιλικά Θανάσης |
Θανάση καλησπέρα Αναφέρομαι για υπολογισμό δόσης ελβετικού στεγαστικού δανείου Στη τράπεζα δεν έχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και αυτά που βρήκα στα forum είναι για €. Θέλω ενα excel που να υπολογίζει κάθε μήνα τη δόση όπως : 1. Το επιτόκιο θα το δίνω εγώ διότι κάθε μήνας μεταβάλλεται. 2. Το κεφάλαιο που θα είναι σε CHF και τους μήνες 3. Μέχρι εδώ θα μου υπολογίζει τη μηνιαία δόση σε CHF αναλυόμενη τη δόση σε κεφάλ + τόκους 4. Μετά προσθέτω στήλω με ισοτιμία που θα διβάζει τη μηνιαία δόση σε CHF και θα μου τη δίνει σε €. 5. Τη δόση σε € ποιο δεξιά θα μου τη δίνει σε κεφάλ + τόκους Ευχαριστώ Παντελής Παράθεση:
|
Έτσι όπως το έχουμε ξεκινήσει, είναι σωστό ή λάθος; |
Πιστεύω πώς ναι. Αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε νέο φύλλο. Αν μπορείτε στην αρχή να εισάγω το ποσό του δανείο και τους μήνες και να μου κάνει τους υπολογισμούς. Μην ξεχνάτε όμως το επιτόκιο και την ισοτιμία θα την ορίζω εγώ κάθε μήνα εφόσον μεταβάλλεται/ Ειλικρινά παιδιά ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρεία που σας υποβάλλω Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α) Παντελή ο τύπος του δανείου που σου είπα ότι δεν μας καθορίζεις δεν έχει σχέση αν είναι ελβετικά φράγκα ή οτιδήποτε άλλο νόμισμα. Πρέπει να ζητήσεις στην τράπεζα να σου πεί το ποσό του κεφαλαίου που εξοφλάς κάθε μήνα, γιατί μπορεί να σε βάλουν να πληρώνεις τόκους για 10 χρόνια και να αρχίσουν να σου μειώνουν το κεφάλαιο μετά τον 10 χρόνο. Τέλος πάντων δες στο συνημμένο μια προσέγγιση αποπληρωμής δανείου σταθερής δόσης αν το επιτόκιο ήταν σταθερό, όπου μπορείς να ορίσεις εσυ κάθε μήνα το επιτόκιο. Η ισοτιμία δεν έχει να κάνει τίποτα είναι απλός πολλαπλασιασμός του ποσού σε ΞΝ. Πες μας αν καλύφθηκες. Προσοχή στις εκπλήξεις με τις τράπεζες και τους όρους για πρόστιμα και ποινές γραμμένα με μικροσκοπικά γράμματα. Φιλικά Θανάσης |
Θανάση, καλημέρα. Σε ευχαριστώ πολύ. Ζητώ συγνώμη και πάλι για τον κόπο που σε έβαλα. Πιστεύω έτσι όπως είναι , είναι οκ Αν έχεις τη καλοσύνη ξεκλείδωσε τα κελιά για να καταλάβω τι γίνεται. Παντελής Παράθεση:
|
Παράθεση:
Απλά καταργείς την προστασία του φύλλου. Excel 2003: Στο μενού Εργαλεία, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Προστασία και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση προστασίας φύλλου. Excel 2007: Στην καρτέλα Ανασκόπηση της ομάδας Αλλαγές, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση προστασίας φύλλου. Excel 2010: Στην καρτέλα Αναθεώρηση, στην ομάδα Αλλαγές, επιλέξτε Κατάργηση προστασίας φύλλου. |
1 Συνημμένο(α) Θανάση , στη μηνιαία δόση που υπολογίζει τα € (διαιρείς τη μηνιαία δόση chf με την ισοτιμία) πρέπει να βγάλει 1.081,96 Παράθεση:
|
Σωστά Παντελή. Αντί να διαιρώ με την ισοτιμία πολλαπλασίαζα. :hammer-smilies-0001 Ξανακατέβασε το συνημμένο "Loan_Pant_CHF.xls" που έχω κάνει τις διορθώσεις στις στήλες I έως L. |
1 Συνημμένο(α) Θανάση, καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο Μόνο υπομονή θέλω, γιατί έχω την αίσθηση με την ταλαιπωρία που σε υποβάλλω θα με βρίσεις. Δές λίγο το συνημμένο Παράθεση:
|
Παράθεση:
στο αρχικό σου αρχείο είχες ΜΗΝΙΑΙΟ επιτόκιο 0,09167% για την πρώτη δόση και αυτό χρησιμοποίησα στους τύπους PMT και IPMT Στο αρχείο της τράπεζας που αναφέρεις και δεν έχω δει, προφανώς το επιτόκιο είναι ΕΤΗΣΙΟ (1,445%) και οχι μηναίο, γι αυτό η δόση είναι διαφορετική. Έχεις δύο επιλογές: ή διαιρείς το ετήσιο επιτόκιο με το 12 (1,445%/12=0,120417%) και το καταχωρείς στη στήλη Β, ή καταχωρείς το ετήσιο επιτόκιο (1,445%) στη στήλη Β και αλλάζεις τους τύπος στις στήλες D και E σε D8=IF(ISNUMBER(B8);PMT(B8/12;C8;-A8);"-") και E8=IF(ISNUMBER(B8);IPMT(B8/12;1;C8;-A8);"-") αντίστοιχα Στή στήλη G ο τύπος G8=IF(ISNUMBER(B8);A8-F8;"-") είναι σωστός και αφαιρεί μόνο την απόσβεση κεφαλαίου. Τώρα το πώς και γιατί η τράπεζα σου δίνει ετήσιο επιτόκιο που θα αλλάζει κάθε μήνα εσύ το ξέρεις. Πρόσεχε με τα δάνεια !!! Φιλικά Θανάσης |
Παντελή διέγραψα το μήνυμα με το τηλέφωνό σου. Προστασία προσωπικών δεδομένων.:secret: Τέτοιου είδους μηνύματα καλό θα είναι να τα στέλνεις με Προσωπικό Μήνυμα στο μέλλον. Δεν είμαι ειδικός σε δάνεια και τραπεζικά άρα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο. Θέσε τα ερωτήματά σου στο φόρουμ και ίσως κάποιος σου απαντήσει. Φιλικά. Θανάσης |
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Παντελής Παράθεση:
|
Καλησπέρα σε όλους! Όπως είπε και ο Θανάσης οι περισσότεροι από μας δεν είμαστε ειδικοί σε θέματα δανείων και άλλων οικονομικών θεμάτων. Απεναντίας αρκετοί από εμάς όμως θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο αν γνώριζαν μαθηματικό μέρος της επίλυσης του ζητούμενου. Συνεπώς, νομίζω ότι αν μας περιγράψεις με ακρίβεια τους μαθηματικούς τύπους από τους οποίους θα προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πάρεις σίγουρα τη σωστή (κατάλληλη) απάντηση. Φιλικά Τάσος |
Καλημέρα θα με ενδιέφερε ο υπολογισμός για ελβετικό στεγαστικό δάνειο και θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε με τους τύπους excel που δεν γνωρίζω καλά. α) από ότι παρατήρησα συμπληρώνω μόνο το επιτόκιο π.χ 0,214167% που είναι το ετήσιο 2,57% (θα με βοηθούσε να βάζω το 2,570000% (δηλ. να έχει 6 δεκαδικά) και να βγάζει την μηνιαία δόση 1.776,60. β) αν είναι δυνατόν να υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού δίπλα με 365 ημέρες η με 360 ημέρες (δηλ. το επιτόκιο στο κελί B8 να υπολογίζει Β8/365*360 = 703,66 και όχι 713,43. γ) να μπορεί να υπολογίζει μέχρι 40 χρόνια δ) η δόση [ληρώνεται αρχή του μήνα ε) η συνολική δόση (αποσβ.κεφαλαίου+τόκοι) κάθε μήνα δεν θα είναι σταθερή αφού το επιτόκιο θα αλλάζει κάθε μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ Επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα που δημιούργησε αυτό το φόρουμ δίνοντάς μας λύσεις . Μαρία |
υπαρχει αρχειο που να υπολογιζει πληρωμες δανειου σε ξενο νομισμα, συνυπολογιζοντας την αλλαγη του επιτοκιου(κυμαινομενο) καθως και τη συναλλαγματικη ισοτιμια; |
| Η ώρα είναι 15:46. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.