![]() |
Πως κάνω εξαγωγή δεδομένων απο πίνακα; 1 Συνημμένο(α) Θα ήθελα μια βοήθεια. Θέλω να κάνω εξαγωγή δεδομένων απο ένα πίνακα και να τα μεταφέρω σε άλλο πίνακα Αν δείτε το συνημμένο αρχείο θα καταλάβετε τι λέω Τι συνάρτηση μπορώ να χρησιμοποιήσω; Δεν ξέρω βεβαια αν αυτό που λεω γίνεται |
Φίλε μου βάλε τον παρακάτω τύπο στο κελί D5 του Φύλλο2 και αντίγραψέ τον μέχρι το Ε9 Θα σου καταμετρήσει τις εμφανίσεις του καθενός (γραμμή 4) την συγκεκριμμένη ημερομηνία (στήλη C) Κώδικας: =COUNTIF(OFFSET(Φύλλο1!$A$7;1;MATCH($C5;Φύλλο1!$B$7:$G$7;0);5;1);TRIM(D$4))Τυχόν απορίες συμβουλέψου την βοήθεια του Excel για τις συναρτήσεις Offset και Match. Αν δυσκολευτείς ξαναρώτα στο φόρουμ. Θανάσης |
1 Συνημμένο(α) Δεν βοηθά γιατί θέλω να βγαίνει το όνομα και όχι τιμή 1,2,..... έχω επισύναψη το αυτό που θα ήθελα να φτιάξω ..΄δηλαδή ένα πρόγραμμα τάξεως και καθηγητή Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί με έχει .... φάει η αντιγραφή Ευχαριστώ για την βοήθεια |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους Φίλε κοίτα το συνημμένο και πες μας. Θανάσης |
Φίλε Θανάση τρομερό. Τώρα προσπαθώ να καταλάβω τις συναρτήσεις ώστε να το κάνω λειτουργικό στη δουλειά μου. Σ΄ευχαριστώ για τη δουλειά σου!!!! Το τελικό σχέδιο που σκέφτομαι, φαντάζομαι θα είναι δύσκολο ....... |
Φίλε Θανάση ερώτηση: Πως έσυρες την συνάρτηση στο φύλλο 2 και στη στήλη με τις ημερομηνίες προς τα κάτω κρατώντας σταθερο το νούμερο της γραμμής και να αλλάζει το γράμμα της στήλης; |
Στο κελί d10 γράφουμε τον τύπο =OFFSET(Φύλλο1!$B$11;0;ROW()-ROW($D$9 )) και το αντιγράφουμε προς τα κάτω. Θανάσης |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δείτε ένα σχολικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 6 τάξεις με 4 διδακτικές ώρες και μια ομάδα καθηγητών που μπορεί να έχουν και άνω του ενός μαθήματα ο καθ' ένας. Τ σετάρισμα του προγράμματος γίνετε με προσαρμοσμένες λίστες και κατόπιν μπορούμε με επιλογή να δούμε και το πρόγραμμα του καθηγητή εκτός το μαθητικό Τέλος καθαρίζονται τα παλιά δεδομένα για να εισαχθούν νέα Λεπτομέρειες στο αρχείο που ακολουθεί |
Φίλε Σπύρο τρομερή προσπάθεια. Το κοιτώ και οτι απορίες έχω θα σου πώ. Πάντως σ΄ευχαριστώ. |
Σπύρο μήπως μπορείς να το ανεβάσεις και σε 2003 μιας και με ενδιαφέρει. Φιλικά Τζίμης |
1 Συνημμένο(α) καλημέρα σ όλους Απ' ότι είδα σε κάποιον έλεγχο πιθανόν λόγω μη συμβατότητας να: 1. μην εμφανίζονται κάποια δεδομένα στους πίνακες Επιλέξτε όλο το φύλλο και βάλτε μελάνη γραμματοσειράς αυτόματο 2. Κάποια Validation μπορεί να μην τα "πήρε" Αφού τα επισημάνετε κάνετε την Validation πάλι |
Σπύρο ευχαριστώ για το upload.Πολύ ωραία δουλειά,συγχαρητήρια. Τζίμης |
Να είστε καλά παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια |
Σπύρο μπορείς να μας πεις πως έφτιαξες την εντολή: "Με το πάτημα του κουμπιού CLEAR CLASS TIMETABLE"; |
1 Συνημμένο(α) Μπορείς να δεις όλη την διαδικασία αναλυτικά στο φύλλο που ακολουθεί |
Φίλε μου η διαδικασία υπάρχει στην έκδοση 2007;; |
Ναι βέβαια και υπάρχει ΒΑΣΙΚΟ έχεις ενεργοποιήσει στην κορδέλα σου το Developer ; ή μάλλον το "προγραμματιστής" γιατί είδα ότι έχεις έκδοση στα Ελληνικά |
Ευχαριστώ φίλε μου δεν είχα ενεργοποιήσει το "προγραμματιστής" |
καλημέρα ΟΚ όλα καλά:thumbup1: καλή συνέχεια! |
Γειά και πάλι. Αφού έχουμε φτιάξει το αρχείο του ωρολογίου προγράμματος και κάνουμε και τον πίνακα για τον κάθε καθηγητή, πως μπορούμε να εκτυπώσουμε μόνο τις ημέρες που έχει μάθημα και όχι τις υπόλοιπες που είναι κενές; |
Δίπλα στον πίνακα του προγράμματος των καθηγητών πρόσθεσε μία στήλη βοηθητική Στο J2 βάλε τον τύπο =LEN(D2&E2&F2&G2&H2&I2) και σύρε κάτω Κάνε φιλτράρισμα στην στήλη ξετικάροντας το 0 (να μείνουν μόνο οι άλλοι αριθμοί) και εκτύπωσε την καθαρή περιοχή |
Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση |
1 Συνημμένο(α) NEA ΕΡΓΑΣΙΑ Τώρα θέλω με τη χρήση συνάρτησης όταν στο κελί γράφω το όνομα της τάξης σαν αποτέλεσμα να παίρνω τον αριθμό των μαθητών της τάξης Πως μπορώ να το κάνω με την συνάρτηση if ή κάποια άλλη; Δείτε το αρχείο με το παράδειγμα |
1 Συνημμένο(α) καλησπέρα Στα παραδείγματα θα βρεις 4 από τους πιο απλούς τρόπους για να κάνεις κάτι τέτοιο Οι τρόποι αυτοί (με τα υπέρ και τα κατά του ο καθ' ένας) αποτελούν σαν να λέμε κάποια γράμματα από το αλφαβητάριο της Excel Θα τους βρίσκεις μπροστά σου μόνιμα γι αυτό καλό είναι σε τέτοια θέματα να ανατρέχει κανείς και στην βοήθεια της Excel και στο internet στην Microsoft για να τους εμπεδώσει... |
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. O τρόποs με την "if" δεν βοηθά σε αυτό που θέλω. Με την παρακάτω συνάρτηση έχω το αποτέλεσμα που θέλω αλλά πρέπει να γράψω πολλή δεδομένα όταν πρόκειται για πολλά τμήματα Θα δοκιμάσω τους τρόπου σου.... =IF(G7="ΑΤΑΞΗ";E7;IF(G7="ΒΤΑΞΗ";E8;IF(G7 ="ΓΤΑΞΗ";E9;""))) Σ΄ ευχαριστώ και πάλι |
Φίλε Σπύρο υπάρχει η δυνατότητα όταν το κελί D19 δεν έχει καμιά τιμή τότε στα αποτελέσματα των στηλών με τις συναρτήσεις (Ε19 .....Ι19) να μην παίρνω τη τιμή "#Δ/Υ"; |
καλημέρα ξεκινάς με =IFERROR(όποια συνάρτηση χωρίς άλλο ίσον;"") |
Σ΄ευχαριστώ |
| Η ώρα είναι 23:39. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.