![]() |
CONCATENATE If Left Or Καλημέρα σας, Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να χρησιμοποιήσω την φόρμουλα: Κώδικας: =CONCATENATE(B3," ",IF(LEFT(C3)="MAKER:",CHAR(10),C3))Το ίδιο και όταν υπάρχει και δεύτερη λέξη κλειδί με το OR. Ευχαριστώ Θανάσης |
Συνονόματε αν και δεν είναι σαφές το ζητούμενο σου. Δοκίμασε τον παρακάτω τύπο όπου ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τα ";" σε "," ανάλογα τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σου. Αν τα περιεχόμενα το C3 αρχίζουν από "MAKER:" ή "KEYWORD" το αποτέλεσμα θα είναι η ένωση των περιεχομένων των B3 και C3 με διαχωριστικό το Διάστημα (space) και την νέα γραμμή (new line char(10)). Σημαντικό: Το κελί που θα βάλεις τον τύπο πρέπει να έχει τσεκαρισμένη την αναδίπλωση στην μορφοποίηση. Κώδικας: =B3&" "&IF(OR(LEFT(C3;LEN("MAKER:"))="MAKER:";LEFT(C3;LEN("KEYWORD"))="KEYWORD");CHAR(10)&C3;"")ΥΓ. Το ="a"&"b" είναι ισοδύναμο και προτιμότερο της =CONCATENATE("a";"b") |
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. ‘Έχω μόνο ένα πρόβλημα, όταν προσπαθώ να βάλω και άλλες λέξεις «κλειδιά» δεν τις δέχεται και βγάζει λάθος. Κώδικας: |
Θανάση σου ξαναλέω ότι δεν είναι σαφές το ζητούμενό σου. Θα πρέπει να ανεβάσεις ένα παράδειγμα και να μας πεις ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο. Στον τύπο που ανέβασες υπάρχει ένα συντακτικό λάθος Η παρένθεση ")" μετά το ="NOT AVAILABLE") πρέπει να σβηστεί. Από την άλλη μάλλον έχει και πρόβλημα λογικής γιατί μας λέει ότι αν το C3 αρχίζει από τις λέξεις κλειδιά που έχεις τότε δίνει αποτέλεσμα b3 & char(10) & c3 ενώ αν το Β3 δεναρχίζει με κάποια από τις λέξεις κλειδιά τότε το αποτέλεσμα θα είναι b3 & c3 Σε κάθε περίπτωση δηλαδή θα ενώνει το b3 με το c3 και αν το c3 αρχίζει από τις λέξεις κλειδιά θα παρεμβάλει νέα γραμμή. (char(10)) Ανέβασε παράδειγμα και προσπάθησε να είσαι σαφής στο ζητούμενό σου. Φιλικά Θανάσης |
Καλημέρα Θανάση! Έχεις μια παρένθεση παραπάνω: B3&" "&IF(OR(LEFT(C3;LEN("MAKER:"))="MAKER:";LEFT(C3;LE N("NOT AVAILABLE"))="NOT AVAILABLE");LEFT(C3;LEN("EX STOCK"))="EX STOCK");CHAR(10)&C3;C3) Καλή συνέχεια. Τάσος |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Έλυσα το πρόβλημα είδα που έκανα λάθος. Εάν δεν σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου, θα ήθελα να μάθω εάν αυτές οι λέξεις κλειδιά που γίνεται η αναδίπλωση μπορούν να είναι μαυρισμένες (bold) ή ακόμη καλύτερα όλη η φράση της αναδίπλωσης (από το κλειδί έως το τέλος). Επισυνάπτω παράδειγμα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο. Θανάσης |
Φίλε μου, το αποτέλεσμα μιας συνάρτησης δεν μπορεί να έχει μίξη μορφοποιήσεων Αντίθετα όταν έχεις ένα κελί που περιέχει πχ κείμενο και θέλεις να μορφοποιήσεις με έντονη γραφή από την πρώτη αλλαγή γραμμής char(10) και πέρα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα. Κώδικας: Sub Conc_format()Φιλικά Θανάσης |
Αγαπητέ συνονόματε, Ευχαριστώ γα την απάντησή σου, αλλά δεν κάνει στην περίπτωσή μου. Και στην περίπτωση που στην αρχή τα είχα σε διαφορετικά κελιά και μετά τα συνέδεα (concatenate) χάνουν την μορφοποίηση τους από Bold σε κανονικά. Άρα ο μόνον τρόπος που μένει είναι χειροκίνητα. Φιλικά Θανάσης |
Θανάση, Βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο internet (Humar December 29, 2009 at 06:55:53 Pacific) που με κάποιες αλλαγές θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Δυστυχώς για μένα δεν ξέρω πως να τις κάνω χρησιμοποιώντας ένα module. Εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων. Κώδικας: |
Καλησπέρα Θανάση (αναφέρομαι στον ερωτώντα) αν έχω καταλάβει καλά το βασικό σου ερώτημα είναι Αν στο κελί C2 για παράδειγμα περιλαμβάνετε μια λέξη "κλειδί" τότε να ενωθούν τα κελιά Β2 & C2 και να αλλάξει η γραμμή (αλλά αυτό είναι δευτερεύον προς το παρών) Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε στο παράδειγμα που ανέβασες στο κελί Β6 υπάρχουν και το MAKER: και το NOT AVAILABLE η ερώτηση μου είναι αν το βασικό σου στήσιμο είναι σωστό και με ποιο κριτήριο επιλέγεις τα δεδομένα του κάθε κελιού που περιέχει λέξη "κλειδί" μιας και δεν μας ανέβασες το αρχικό σου φύλλο και πρέπει να μαντέψουμε κάποια πράγματα... |
4 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Spirosgr, Κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνεις. Επισυνάπτω module concatenate που από το Export 1 φύλλο γίνεται Export 2. Τώρα η τελική μορφή που πρέπει να πάρει το φύλλο είναι το Export 3. ‘Όπως θα δεις μέσα στο module concatenate υπάρχουν κάποιες λέξεις κλειδιά που όταν τις βρει γίνεται η αναδίπλωση. Το ερώτημα μου είναι πώς μπορώ μέσω αυτών των κλειδιών να έχω αυτά τα κλειδιά και bold. Φιλικά Θανάσης |
Καλησπέρα Θανάση (devcon) για να μπορέσει κάποιος να προσαρμόσει τον κώδικα του συνονόματό σου (ταιριάζει καλύτερα) ή αυτόν που ανέβασες στα δεδομένα σου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις πως είναι οργανωμένα. Βλέπω ότι δεν κάνεις το απολύτως αναγκαίο. Δεν παρουσιάζεις: 1) Την περιοχή (στήλη;) με τις φράσεις που θα αποτελέσουν το πρώτο συνθετικό στη σύνθετη φράση. 2) Την αντίστοιχη περιοχή με τις φράσεις που θα αποτελέσουν το δεύτερο συνθετικό. 3) Την αντίστοιχη περιοχή με τους τύπους που θα δημιουργούν τη σύνθετη φράση. Φιλικά/Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Θανάση, αυτό που ζητάς δεν έχει και πολύ σχέση με το αρχικό σου ερώτημα :fryingpan: Δες όμως το συνημμένο που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις. Φιλικά Τάσος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Αν και το ζητούμενο καλύφτηκε από τον Τάσο, επειδή ασχολήθηκα με το θέμα, ανεβάζω και τη δική μου προσέγγιση. Συνοπτικά: 1) Στο φύλλο «KeyWords» υπάρχει μία λίστα με τις λέξεις που προκαλούν αλλαγή γραμμής. Η λίστα αυτή είναι δυναμική και ονομάζεται «KeyWds». 2) Δημιουργήθηκε μία συνάρτηση χρήστη «Conc(Arg1;Arg2)» που συνενώνει, σύμφωνα με το ζητούμενο, τις φράσεις που περιέχουν τα κελιά Arg1 και Arg2. 3) Στο φύλλο «Result» προστέθηκε ένα κουμπί για τη μορφοποίηση των αποτελεσμάτων της συνάρτησης. Φιλικά/Γιώργος |
Αγαπητέ Τάσο, Άριστα. Δεν έχω λόγια πως να σε ευχαριστήσω. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Φιλικά Θανάσης |
Παράθεση:
Παρατήρησα ότι όταν δεν είναι λέξεις κλειδιά από την στήλη “C” δεν τα κάνει συνένωση (concatenate) με την στήλη “B”. Θα ήθελα οι λέξεις που δεν είναι κλειδιά που βρίσκονται στην στήλη “C” να συνενώνονται με την στήλη “B” (πχ. Β2 & “ “ & C2). Μετά το πέρας της επεξεργασίας της κολόνας “B” η κολόνα “C” να διαγράφεται. Μήπως σου είναι εύκολο να κάνεις αυτή την διόρθωση; Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Φιλικά Θανάσης |
Καλησπέρα Φίλοι μου. Ο Γιώργος έχει προτείνει ήδη λύση με το ConcatenateAndFormat.xls που κάνει το ζητούμενο του Θανάση. Τώρα αν θέλουμε να προσαρμόσουμε και την λύση του Τάσου Delivery.xls αρκεί στον κώδικα της Conc_format να προσθέσουμε πριν από το πρώτο End If τις παρακάτω δύο γραμμές: Else c = Replace(c, Chr(10), vbNullString) & " " & d Πάμε για άλλα :chat: Τέλος καλό όλα καλά Καληνύχτα και καλή ξεκούραση. Φιλικά Θανάσης |
Αγαπητέ συνονόματε, Σε ευχαριστώ για την απάντηση και την λύση του προβλήματος. Σου εύχομαι μια καλή και εποικοδομητική ημέρα. Θανάσης |
| Η ώρα είναι 20:00. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.