![]() |
MAX MIN ίδιες και μοναδικές τιμές 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους: Στο συνημμένο θα βρείτε μία συνάρτηση που έχει δημιουργήσει ο Λευτέρης που μετράει MAX MIN ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ Ο Λευτέρης την έιχε φτιάξει με +2 στήλες βοηθητικές και απλά τη συνέπτυξα σε μία στήλη. Με δεδομένο ότι θέλουμε ταχύτητα στους υπολογισμούς μας και ταυτόχρονα να μη βαραίνει το πρόγραμμα μας θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει και ένα τεχνικό θέμα: Κερδίζουμε σε χρόνο υπολογισμού και σε μνήμη όταν μια συνάρτηση 1) τη συπτύξουμε 2) όταν είναι απλωμένη σε δύο τρείς ή και περισσότερες στήλες 3) τη δώσουμε με μακροεντολή 4) είναι το ίδιο. |
Φίλε Παντελή δεν μου λες, τι είναι αυτό που σου εξασφαλίζει ότι ένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα min ή max και μοναδική ή επαναλαμβανόμενη τιμή :032: Μήπως πρέπει να φτιάξεις 4 στήλες αντί μιας:023: Τώρα για το ερώτημά σου με τις ταχύτητες εγώ θα έλεγα ότι εξαρτάται από την/τις συναρτήσ(εις)η. Φιλικά Θανάσης. |
Θανάση έχεις απόλυτο δίκιο αλλά με τις δικές μου δυνατότητες αν έβαζα και άλλα if και and ώστε να καλύπτονται και αυτές οι περιπτώσεις θα έχανα τη μπάλα Εννοείται ότι κάθε διόρθωση σε οποιαδήποτε λύση που προτείνεται όπως και κάθε παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη και ειδικά από ανθρώπους ( όπως εσύ ο Λευτέρης, ό έτερος Θανάσης ο Σπύρος κλπ) που ξέρετε πολλά περισσότερα απο εμένα και παρατηρήσεις σας είναι πάντα για καλό. Από την άλλη έχω μιά εμμονή είναι αλήθεια στην οικονομία των στηλών. |
Kαλημέρα σε όλους. Αγαπητέ Παντελή, το θέμα σου, έχει 2 σκέλη και ένα συμπέρασμα. Βλέποντας τον τύπο που έφτιαξες, το συμπέρασμα είναι πως με επιμονή, ψάξιμο και διαθέσιμο πολύτιμο προσωπικό χρόνο, βγαίνουν όμορφα αποτελέσματα. Η δουλειά σου είναι πολύ καλή και αντικατροπίζει την προσπάθεια που κάνεις. Το πρώτο σκέλος, με την ερώτησή του, το κάλυψε απόλυτα ο Θανάσης, λέγοντας. . Παράθεση:
Για το δεύτερο ερώτημά σου , συμφωνώ φυσικά με την απάντηση του Θανάση. Εξαρτάται από... ...........πολλά....! Εμένα πάντως, μου αρέσει και προτιμώ να χρησιμοποιώ βοηθητικές στήλες, προκειμένου να κάνω τους τύπους, πιο light... Το μόνο σίγουρο, είναι πως όπου μπορείς να αποφύγεις τις Array Formula, τότε κάντο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Τα λέμε.:bye2: |
| Η ώρα είναι 07:37. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.