![]() |
Εμφάνιση συνδυασμών 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους. Θα ηθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω τρία γεγονότα στη συγκεκριμένη περίπτωση 3 αγώνες ποδοσφαίρου που μπορούν να συμβούν σ αυτούς τους αγώνες δύο ενδεχόμενα να έρθουν ώς αποτέλεσμα ή over 2.5 γκόλ (>2) ή under 2.5 γκόλ (<3) Ξέρω ότι η συνάρτηση combin μας δίνει τον αριθμό των συνδυασμών. Αυτό που θέλω λοιπόν να μάθω είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε οι να μας εμφανίζονται οι συνδυασμοί και δεύτερο αν υπάρχει τρόπος να του δώσουμε και όρους ( π.χ. εμφάνισε μου όλους τους συνδυασμούς που θα περιέχουν τουλάχιστον δύο over ώς ενδεχόμενα (όχι ώς απόδοση)). Στό συνημμένο αρχείο στο φύλλο 1 υπάρχει το ζητούμενο και στο φύλλο 2 η λύση )που γράφτηκε με το χέρι γιατί και ο αριθμός των γεγονότων και των επιλογών ήταν μικρός). |
Φίλε Παντελή νομίζω τα έχεις μπερδέψει λίγο Η συνάρτηση COMBIN(ν,μ) μας δίνει το αριθμό των συνδιασμών ν στοιχείων σε ομάδες μ στοιχείων. Δηλαδή για 3 αγώνες ανά 2 έχουμε τους συνδυασμούς 1ος και 2ος αγώνας 1ος και 3ος αγώνας 2ος και 3ος αγώνας δηλαδή 3 συνδυασμούς των 2 αγώνων 3=COMBIN(3;2) Εσύ μπλέκεις τα Over και Under που είναι το πιθανό αποτέλεσμα για κάθε αγώνα αν καταλαβαίνω σωστά. Σε μένα τουλάχιστον δεν είναι σαφές το τι ζητάς. Ποιοι και πόσοι είναι όλοι οι συνδυασμοί για το παράδειγμά σου από τους οποίους ζητάς να έχουν 2 τουλάχιστον Over ; Για πόσους αγώνες μιλάμε και σε ομάδες των πόσων αγώνων πρέπει να οργανωθούν Για βοήθα μας να σε κατανοήσουμε. Φιλικά Θανάσης. |
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ Θανάση έχεις δίκιο για την συνάρτηση. Tο πλήθος των συνδυασμών με τον όρο είναι ( 4) και περιγράφονται στο φύλλο 2 Αν δεν υπήρχε ο όρος το πλήθος των συνδυασμών θα ήταν 8. Τό ερωτήματα λοιπόν είναι αν υπάρχει τρόπος να μας υπολογίζει τους πιθανούς συνδυασμούς ( με ή χωρίς όρους) αλλά το πιο σημαντικό για μένα να τους εμφανίζει όπως στο φύλλο 2 του συνημμένου. |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Παντελή, Η θεωρία λέει: για Χ αγώνες με αποτέλεσμα ένα εκ των 2 αποτελεσμάτων Over ή Under, οι πιθανοί συνδιασμοί των αποτελεσμάτων δίνονται από τον τύπο 2^Χ (όπου ^ σημαίνει ύψωση σε δύναμη) Δηλαδή για 3 αγώνες έχουμε 2^3=2*2*2=8, για 4 αγώνες 2^4=16 κλπ Η προσέγγισή μου λοιπόν είναι, να πάρουμε τους 8 πρώτους αριθούς ξεκινώντας από το 0 και να τους αναπαραστήσουμε σε δυαδική μορφή 3 ψηφίων (αφού έχουμε 3 αγώνες). Αν είχαμε 4 αγώνες θα πέρναμε τους 2^4=16 αριθμούς και αναπαράσταση με 4ψήφιους. 0=000 1=001 2=010 3=011 4=100 5=101 6=110 7=111 Έτσι αθροίζοντας τα ψηφία κάθε 3ψήφιου δυαδικού μπορούμε να βρούμε ποιοί έχουν αποτέλεσμα μεγαλύτερο του 2. Δηλαδή αν το 1=Over και το 0=Under, βλέπουμε ότι οι συνδιασμοί 3,5, 6 και 7 έχουν περισσότερα του ενός Over. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε ένα πίνακα με τους πιθανούς συνδυασμούς Over/Under και να υπολογίσουμε το ζητούμενο γινόμενο των συνδυασμών των αποδόσεων. Ο συνδιασμός 0 όπου όλα είναι 0=Under μπορεί και να παραληφθεί. Μελέτησε στο συνημμένο την προσέγγισή μου όπου χρησιμοποιώ στανταρ τύπους του Excel, και για τυχόν απορίες ρώτα στο forum. Φιλικά Θανάσης ΥΓ. Απέφυγα να χρησιμοποιήσω την συνάρτηση DEC2BIN που μετατρέπει έναν ακέραιο Δεκαδικό σε Δυαδικό μιας και για εκδόσεις μέχρι το 2003 δεν είναι στανταρ συνάρτηση αλλά υπάρχει στο Πρόσθετο (Add-in) "Εργαλεία Ανάλυσης" (Analysis tools). Έτσι έχουμε πλήρη συμβατότητα και με τις εκδόσεις πριν το Excel 2007. |
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΛΥΣΗ) Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του fORUM. Θανάση η απάντηση πού έδωσες στο ερώτημα μου είναι εντυπωσιακή και ώς σύλληψη αλλά και ώς αποτέλεσμα γιατί ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα. Τώρα βέβαια για να τη καταλάβω θα χρειαστώ πολλές ώρες μελέτης. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σου |
| Η ώρα είναι 11:31. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.