Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1789-min-max-aytomati-kataxorisi.html)

PANIK 13-04-12 09:25

ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση
 
1 Συνημμένο(α)
Καλήμερα σε όλα τα μέλη να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε για να δείτε το πρώτο ερώτημα μου όπως και το μέλος LEFTERIS που μου έδωσε τη λύση που έψαχνα.
Συνεχίζω με το δεύτερο ερώτημα. Στο excel εισάγω κάποια δεδομένα για το στοίχημα στην στήλη Α υπάρχουν οι κωδικοί των πρωταθλημάτων (ΑΓ1, ΓΕ2, ΑΜΕ......κ.λ.π) στη στήλη Β υπάρχει ο γηπεδούχος στη Γ ο φιλοξενούμενος και στη Δ οι αποδόσεις ( 1,80,2,20.3,40....κ.λ.π.). Θα ήθελα λοιπόν στην επόμενη στήλη να μαρκάρεται με τον αριθμό 1 η max απόδοση ανά πρωτάθλημα με τον αριθμό 2 η min απόδοση και με τον αριθμό 3 οι αποδόσεις που είναι ίδιες πάντα μιλάμε ανά πρωτάθλημα. Εγώ το κάνω με το χέρι κάνοντας φιλτράρισμα στο πρωτάθλημα και αύξουσα ή φθίνουσα ταξινόμηση στην απόδοση κάτι που είναι και δύσκολο και χρονοβόρο.
Ευχαριστώ.

Lefteris 13-04-12 12:43

1 Συνημμένο(α)
Γειά σας και πάλι.

Παντελή το νέο ερώτημα, είναι σαφέστατα πιό περίπλοκο από το προηγούμενο. Λοιπόν.

Στο Η2, βάζεις αυτήν Array formula(Control+Shift+Enter)ΟΧΙ απλά ΕNTER..

Κώδικας:

=MAX(IF($A$2:$A$29=A2;$D$2:$D$29))
Στο Ι2, την επίσης Array Formula

Κώδικας:

=MIN(IF($A$2:$A$29=A2;$D$2:$D$29))
Αυτές είναι βοηθητικές στήλες και μπορείς να τις κρύψεις.

Τώρα στο Ε2, βάλε αυτόν τον τύπο.

Κώδικας:

=IF(D2="";"";IF(SUMPRODUCT(($D$2:$D$29=D2)*($A$2:$A$29=A2))>1;3;IF(I2=D2;1;IF(D2=H2;2;""))))
Ολους τους τύπους, τους ανταγράφεις προς τα κάτω, όσο χρειάζεσαι.

Πες μας, αν έγινε.

Lefteris 13-04-12 14:18

Και γιά να "πιάσουμε" και τις γραμμές 15 & 16, που αυτό που ζητάς, είναι διαφορετικό από το αποτέλεσμα που σου δίνει ο τύπος μου,τον μετατρέπουμε, λίγο, έτσι.

Κώδικας:

=IF(D2="";"";IF(I2=D2;1;IF(D2=H2;2;IF(SUMPRODUCT(($D$2:$D$29=D2)*($A$2:$A$29=A2))>1;3;""))))

PANIK 13-04-12 14:51

Να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το ερώτημα μου για την αυτόματη καταχώρηση min max. Την λύση σ αυτό το ερώτημα μου την έδωσε το μέλος LEFTERIS με ένα τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό. Αξίζει να το δείτε να το καταλάβετε και να το κάνετε αναγωγή και στις δικές σας αναζητήσεις. Λευτέρη σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά γιατί μοιράζεσαι μαζί μας και την έμπνευση σου και τη γνώση σου.


Η ώρα είναι 17:16.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2