Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] Ερωτηματολόγιο απορίες (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1764-erotimatologio-apories.html)

sofie 02-05-12 11:19

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλη την παρέα!Σας έστειλα την εργασία να κρίνετε το αποτέλεσμα!!Για οποιαδήποτε παρατήρηση ή διόρθωση πείτε μου!!

gr8styl 02-05-12 17:11

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Σοφία.

Μπράβο καλή δουλειά.

Κατά την προσωπική μου άποψη οι τρισδιάστατες μπάρες δεν είναι ότι καλύτερο.
Εγώ θα χρησιμοποιούσα δισδιάστατα ή τρισδιάστατα διαγράμματα πίττας (Pie charts) χωρίς υπόμνημα αλλά και χωρίς πίνακα δεδομένων, ή απλά ιστογράμματα (Bar charts) δύο διαστάσεων (επίσης χωρίς υπόμνημα και πίνακα δεδομένων) αλλά με ταξινόμηση φθίνουσα ή αύξουσα, νομίζω θα ήταν προτιμότερο, σαν πιο λιτά ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στις μεν πίττες μπορείς να εμφανίσεις την κατηγορία και την τιμή % στις ετικέτες, στο δε ιστόγραμμα τις κατηγορίες σαν τιμές του οριζόντιου άξονα και τις τιμές σαν ετικέτες. Τα ιστογράμματα είναι προτιμότερα όταν έχουμε αρκετές κατηγορίες. Δες και την συνημμένη εικόνα.

Φιλικά
Θανάσης.

sofie 03-05-12 09:56

Καλημέρα Θανάση!Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου καθώς μ'έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και σου είμαι πραγματικά ευγνώμων:047:...Τώρα, σχετικά με τα διαγράμματα, χρησιμοποίησα τις μπάρες επειδή στα δείγματα εργασιών που μας έδωσε ο καθηγητής χρησιμοποιούσε αυτό το είδος γραφημάτων.Παρόλα αυτά δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω τρισδιάστατη πίτα η οποία όντως μου άρεσε περισσότερο!Θα το επιχειρήσω!:d020:

sofie 07-05-12 17:35

2 Συνημμένο(α)
:omg2:Γεια!!Ξέρω ότι έχω γίνει κουραστική αλλά μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε και σε κάτι άλλο; Λοιπόν,σχετικά με την εργασία που σας είχα στείλει με τον πίνακα σχετικών συχνοτήτων και τα γραφήματα(ελπίζω να τα έχετε εύκαιρα!),στο τελευταίο στάδιο πρέπει να κάνω συνδυασμούς απαντήσεων. Δηλαδή, θα πρέπει για παράδειγμα να συνδυάσω την ερώτηση 1 και 4, δηλαδή την ηλικία με την προτίμηση σε μεταφορικό μέσο και να γράψω το ποσοστό των ατόμων <18 που προτιμούν τρένο και το ποσοστό που προτιμούν λεωφορείο.έπειτα το ποσοστό ατόμων 18-50 ετών κ.ο.κ. Έχετε μήπως κάποια ιδέα με ποιον τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσω;;Σας αποστέλλω ξανά τμήμα της εργασίας μου για να σας ξανά κατατοπίσω όπως επίσης και τον πίνακα που μου είχε στείλει ο καθηγητής μου...Και χίλια συγγνώμη για το πρήξιμο!!!!:bye3:

sofie 07-05-12 17:40

ΥΓ: Τελικά χρησιμοποίησα γράφημα-πίτα όπως με συμβουλέψατε, απλά το αρχείο που σας έστειλα είναι προτού την επεξεργασία!

gr8styl 07-05-12 21:12

Καλησπέρα
Σοφία,
το να συνδυάσεις τις δύο ερωτήσεις αρκεί να μετρήσεις πόσοι έχουν απαντήσει 1=λεωφορείο ή 2=τρένο στην ερώτηση 4 για κάθε μία από τις 4 πιθανές απαντήσεις της ερώτησης 2 και όχι 1 που μας είπες.
Η ερώτηση 1 είναι το φύλλο. Η ηλικία είναι η ερώτηση 2.
Αυτό μπορείς να το κάνεις ή με συγκεντρωτικό πίνακα για τα δεδομένα σου που είπαμε ότι είναι το φύλλο data, ή αν διάβαζες και μελετούσες όσο χρειάζεται, νομίζω θα διαπίστωνες ότι στο φύλλο FBurtTable του καθηγητή σου βρίσκονται ήδη οι απαντήσεις.
Δηλαδή ο συνδυασμός της Ηλικίας & Μεταφ.μέσου (ερώτηση 2 & ερώτηση 4 αντίστοιχα) καλύπτεται από την περιοχή FBurtTable!P5:Q8 ή FBurtTable!E16:H17 για συνδυασμό Μεταφ μέσου & Ηλικίας αν προτιμάς.

Το 2:6% στο κελί P5 σημαίνει ότι είχαμε 2 απαντήσεις και σχετική συχνότητα 6% για άτομα ηλικίας <18 που προτιμούν το Λεωφορείο

Φτιάχνοντας λοιπόν ένα πίνακα με 4 γραμμές τις ηλικίες και 2 στήλες τα μεταφορικά μέσα, απλά μετά κάνεις το διάγραμμα.

Καλή μελέτη.
Θανάσης
ΥΓ. Συγνώμη για την αυστηρότητα αλλά νομίζω χρειάζεται.

Η ώρα είναι 22:01.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2