![]() |
Υπερωρίες Αργίες Χαιρετώ όλους τους φίλους του Forum μας. Πριν λίγες ημέρες είχα ζητήσει κάποιος που εργάζεται πέραν του 8ωρου να λογίζεται σαν υπερωριακή απασχόληση και όλοι μου δώσατε λύση ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Πήρα το θάρρος να ρωτήσω για μια φορά ακόμη δεν ξέρω βέβαια αν κάτι τέτοιο ειναι εφικτό,στο φύλλο Ιανουάριος του βιβλίου που ανέβασα υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες που θεωρούνται Αργίες. Το ζητούμενο είναι όταν καποιος εργάζεται σε αυτές τις ημερομηνίες αλλα και τα Σαββατοκύριακα γενικά όλες οι ώρες να προσμετριούνται σαν υπερωρία.Στις ημέρες εκείνες να κοκκινίζει με μορφοποίηση η ημέρα όπωσ το ΣΚ και όποιος έχει πιο πολλες υπερωρίες ευχαριστώ θερμά. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Βασίλη, Σου ανεβάζω το αρχείο σου με τις διορθώσεις στο 1ο φύλλο, ελπίζω να σε βοήθησα, αν και είμαι της άποψης η εισαγωγή να γίνεται κάθετα αποφεύγοντας λάθη,σου είχα ανεβάσει αρχείο σε προηγούμενό σου ερώτημα Θανάσης |
Θανάση σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τον κόπο σου.Δουλέυωντας στο αρχείο που μου έφτιαξες είδα ότι αν καταχωρήσω τιμές την μία κάτω απο την αλλη μου βγάζει #ΤΙΜΗ! ,επίσης εκτός απο την πρώτη γραμμή του Κώστα δηλαδή σε όλες τις απο κάτω γραμμές μετράει σαν υπερωριακή απασχόληση και τις καθημερινές κάνω κάτι λάθος; |
Βασίλη καλησπέρα =OverTime(D3:AH3;$D$2:$AH$2;ΑΡΓΙΕΣ),η περιοχή $D$2:$AH$2 πρέπει να είναι κλειδωμένη γιατί αναφέρεται στις ημερομηνίες θανάσης |
Γειά σου Θανάση, έκανα ότι μου είπες όμως τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα εξακολουθούν,προφανός κάνω κάτι λάθος που δεν καταλαβαίνω; |
1 Συνημμένο(α) Σου ανεβάζω το αρχείο, ο τρόπος υπολογισμού των υπερωριών. απο τον τύπο της συνάρτησης , με την τελευταία σου ερώτηση, όλες τις ώρες των αργιών τις αθροίζει, υπάρχει ,όντως πρόβλημα όταν η εργασία είναι νυκτερινή και πάμε απο μία κανονική ημέρα σε αργία, αν υπάρχει περίπτωση τέτοια , πρέπει να γίνει πρόβλεψη για αλλαγές στην function |
Καλησπέρα σας απλά να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά :whistle: Τί γίνεται με μια βάρδια που ξεκινά σε εργάσιμη και τελειώνει σε αργία ή το αντίστροφο και διαρκεί λιγότερο ή περισσότερο από 8 ώρες συνολικά ή ακόμη αρχίζει πρίν ή μετά τις 16:00 Υπάρχουν τουλάχιστον 12 διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να εμπίπτει μια βάρδια αν λάβουμε υπόψιν ότι μια μέρα μπορεί να είναι αργία ή όχι. Δηλαδή πόσες είναι οι υπερωρίες για την βάρδιες από Πεμ 5/1/12 15:00-02:00 από Πεμ 5/1/12 18:00-02:00 από Πεμ 5/1/12 22:00-06:00 από Πεμ 5/1/12 22:00-08:00 ή τις ίδιες με τις παραπάνω βάρδιες που όμως αντί Πεμ 5/1/12 αρχίζαν Κυρ 8/1/12 Σημ. Θεωρώ ότι Παρ 6/1/12 είναι αργία όπως και η Κυρ 8/1/12 Θανάσης (gr8styl) |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Στο αρχείο που επισυνάπτω έκανα κάποιες αλλαγές, σε μια προσπάθεια υλοποίησης του ζητούμενου: 1) Πρόσθεσα το φύλλο «ΑΡΓΙΕΣ» στο οποίο περιέχονται οι επίσημες αργίες. Οι αργίες υπολογίζονται με τύπους μόλις καταχωρήσουμε το έτος που μας ενδιαφέρει . Οι υπολογισμοί βασίζονται στον τύπο υπολογισμού της ημερομηνίας του Πάσχα που ανέβασε στο φόρουμ ο Τάσος. 2) Τροποποίησα τη συνάρτηση «OverTime» Στη συνάρτηση πρόσθεσα, (εκτός από το όρισμα για τις βάρδιες) ένα ακόμα για το πέρασμα μιας ημερομηνίας, που θα προσδιορίζει το μήνα υπολογισμού. Επίσης τροποποίησα τον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών Όπως επισημαίνει και ο φίλος ο Θανάσης για τον υπολογισμό των υπερωριών θα πρέπει να διευκρινίσουμε πολλές περιπτώσεις. Στον υπολογισμό διακρίνω 2 βασικές περιπτώσεις:
Στην πρώτη περίπτωση (1) διακρίνουμε 2 υποπεριπτώσεις:
Στην περίπτωση που η βάρδια εκτείνεται σε δύο μέρες (2) διακρίνουμε 4 υποπεριπτώσεις.
Λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού φαίνονται στον κώδικα. 3) Στο φύλλο του «ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ» πρόσθεσα την τροποποιημένη συνάρτηση. Επίσης εφάρμοσα μορφοποίηση υπό όρους στην περιοχή καταχώρησης των βαρδιών για να ξεχωρίζουν οι αργίες (γιορτές + Σαββατοκύριακα). Φιλικά/Γιώργος |
Ενα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέτετε αλλά και για τις γνώσεις που μας προσφέρεται,αυτό που μου φτιάξατε ήταν κάτι παραπάνω απο αυτό που ζήτησα,να΄στε καλά. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα στην παρέα Η συνάρτηση «OverTime» επέστρεφε το χρόνο απασχόλησης σε μορφή κειμένου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο περαιτέρω χειρισμός του (σύγκριση, πρόσθεση, κλπ). Έτσι άλλαξα τη συνάρτηση για να επιστρέφει το χρόνο εργασίας σε μέρες , δηλαδή στον τύπο δεδομένων που αποθηκεύονται οι ημερομηνίες. Για να εμφανίζεται ο χρόνος εργασίας σε ώρες και λεπτά εφαρμόζεται η μορφοποίηση [ω]:λλ. Στο αρχείο, που επισυνάπτω και στο φύλλο «ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ» παρουσιάζονται οι σχετικές αλλαγές. Φιλικά/Γιώργος |
Ολα καλά και πάλι ευχαριστώ. |
Παράθεση:
και για να μπορέσουμε να πούμε πολύ καλό, θα πρέπει να δεις το αποτέλεσμα για την βάρδια Κυριακή 8/1/2012 23:00-09:00 κάπου μπερδεύει. :wink: Θανάσης. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Φίλε Θανάση ευχαριστώ και για τα καλά λόγια και για την επισήμανση του λάθους. Στον κώδικα σε κάποια γραμμή αντί να αφαιρώ από το χρόνο εργασίας το 480 (8 ώρες) αφαιρούσα το 440 και έτσι η υπερωρία υπολογίζονταν μεγαλύτερη κατά 40 λεπτά. Επισυνάπτω το διορθωμένο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος |
Μπράβο και πάλι Γιώργο. :045: |
Τύπος Δεν καταλαβαίνω πως χρεισημοποιουμε τον ιδιο τυπο ¨΄=OverTime(D3:AH3;$D$2)΄΄σε συνολικες ωρες και υπερωριες και μας δινειδιαφορετικο αποτέλεσμα για την κάθε μια.Καλησπερα σε ολους |
Καλημέρα Εκτός από τις συναρτήσεις που επιστρέφουν μία μόνο τιμή, υπάρχουν και οι συναρτήσεις πίνακα, που επιστρέφουν 1 ή περισσότερες τιμές. Η συνάρτηση: =OverTime(D3:AH3;$D$2) είναι συνάρτηση πίνακα και επιστρέφει 2 τιμές (τις συνολικές ώρες και τις υπερωρίες). Για να εισαχθεί: 1) Επιλέγουμε στην ίδια γραμμή 2 γειτονικά κελιά (πχ B3:C3). 2) Πληκτρολογούμε τον τύπο (πχ =OverTime(D3:AH3;$D$2)). 3) Πατούμε Ctrl+Shift+Enter, για να εισαχθεί ως τύπος πίνακα (εγκλείεται σε άγκιστρα). 4) Επιλέγουμε και τα 2 κελιά στα οποία βάλαμε τη συνάρτηση (πχ B3:C3), κάνουμε αριστερό κλικ στο τετραγωνάκι στη κάτω δεξιά γωνία της επιλογής (ο δείκτης του ποντικιού γίνεται +) και σύρουμε προς τα κάτω, όσο χρειάζεται. Αυτό θα αντιγράψει τη συνάρτηση και στην από κάτω περιοχή (πχ B4:C10) |
Καλημέρα και ευχαριστω για την απαντηση |
Καλημέρα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω εάν γινετε όταν αλλαζουμε ετος,να διατηρούνται οι παλιες καταχωρησεις .Όπως γινετε όταν αλλαζουμε ετος και αλλαζουν οι ημερομηνίες.Ευχαριστω |
Καλησπέρα Μιχάλη, για το θέμα μπορείς να βρεις λεπτομέρειες στο σύνδεσμο: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...atigories.html Στο φύλλο [ΕπίσημεςΓιορτές], του συνημμένου αρχείου, υπάρχουν οδηγίες για την εύκολη δημιουργία λίστας με τις επίσημες γιορτές, για περισσότερα από ένα έτη. |
Καλημέρα σε ολους.Χιλια ευχαριστω αν και με καθηστεριση, για την απαντηση σου.Νασε καλα |
Καλημέρα σε ολους.Παλι θα κανω την ιδια ερωτηση και ευχαριστω Γιωργο που μου απαντησες.Μελετησα αυτό που μου ειπες αλλα δεντο καταλαβα.Ξανακανω το ιδιο ερωτημα.Θα ηθελα αλλαζοντας ετος ,όπως αλλαζουν οι ημερομηνίες αυτόματα να διατηρούνται και οι εγγραφες που εχω κανει στο συγκεκριμενο ετος.Τα ωραρια δηλαδή να αποθηκεύονται.Ευχαριστω |
Καλημέρα Όπως θα πρόσεξες τα στοιχεία εργασίας καταχωρούνται κατά μήνα και για κάθε μήνα έχουμε και ένα φύλλο. Επίσης για κάθε έτος έχουμε διαφορετικό βιβλίο εργασίας. Αν θέλεις στο ίδιο βιβλίο να έχεις στοιχεία για περισσότερα έτη θα πρέπει να αλλάξεις τη σχεδίαση του βιβλίου. Θα μπορούσες για παράδειγμα , πέρα από τα δώδεκα φύλλα, να προσθέσεις άλλα 5*12=60 και να καλύψεις ακόμα 5 έτη. Φυσικά θα πρέπει να προσθέσεις και τις αργίες αυτών των ετών στο φύλλο [ΓΙΟΡΤΕΣ]. |
Ευχαριστω να εισαι καλα |
| Η ώρα είναι 09:00. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.