![]() |
Εύρεση κατάλληλης συνάρτησης 1 Συνημμένο(α) καλημερα και καλως σας βρηκα...πραγματικα πολυ καλη δουλεια απο ολα τα παιδια...ετσι να δινετε τα φωτα σας και σε μας που δεν γνωριζουμε και πολλα πραγματα...επισυναπτω ενα παραδειγμα για το τι θελω να καταφερω...οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.... σκοπος ειναι να βρισκω τη φορμα της γηπεδουχου ομαδας(στηλη F) στα 6 τελευταια παιχνιδια εντος και εντος-εκτος εδρας(στηλη Q τα αποτελεσματα)...στο μυαλο μου ερχεται η countif αλλα θελω βοηθεια στην συνταξη...ευχαριστω προκαταβολικα.... |
να διευκρινισω οτι το 6 που γραφω ειναι τυχαιο σαν νουμερο μιας και η βαση δεδομενων του παραδειγματος ειναι πολυ μικρη,οποτε μπορει κα να μην ισχυει το νουμερο αυτο...τη λογικη της συναρτησης θελουμε να βρουμε....ευχαριστω.... |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αρη Σου ανεβάζω αρχείο που σου δίνει τους τελευταίους 6 αγώνες, σε διάφορα πρωταθλήματα απλά πρέπει να βρείς και τις υπόλοιπες δνσεις για να έχεις πλήρη εικόνα. |
ευχαριστω θαναση για την ανταποκριση...το ζητουμενο για μενα δεν ειναι να βρω την φορμα των ομαδων εκτος αρχειου...για να γινω πιο συγκεκριμενος...θελω στην στηλη P μεσα απο τον αρχειο να μου δωσει αποτελεσμα πχ 3-1-2(3 ασσοι,1 χι,2 2πλα) διαβαζοντας την γηπεδουχο και τα αποτελεσμα της στα 6 τελευταια παιχνδια...γνωριζω πως να το κανω για ολη τη βαση δεδομενων αλλα δεν ξερω πως να απομονωσω τα 6 τελευταια ματς...υπενθυμιζω οτι το 6 ειναι τυχαιο.... |
καλημερα...καμια ιδεα κανεις? |
Ανυπόμονε Άρη καλό θα είναι στο μέλλον να ανεβάζεις παραδείγματα που να μπορεί να φανεί το ζητούμενο Στο παράδειγμά σου δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που να έχει περισσότερους του ενός αγώνες με κάποιο αποτέλεσμα στην στήλη Q. Δώσε μας ένα σωστό παράδειγμα αν θέλεις να πάρεις απάντηση. Θανάσης. ΥΓ. έχε υπόψιν σου ότι κανείς δεν έχει υποχρέωση να απαντήσει, οπότε καλό θα είναι να είσαι υπομονετικός την επόμενη φορά. :police: |
1 Συνημμένο(α) καλησπερα...το γνωριζω οτι δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να δωσει απαντηση...δικο μου λαθος οτι στο παραδειγμα δεν εχει αυτο που ζηταω...οποτε ανεβαζω αλλο παραδειγμα οπου πλεον υπαρχουν 6 παιχνιδια γηπεδουχου η φιλοξενουμενου....ευχαριστω προκαταβολικα...... |
Οι παρακάτω οδηγίες αναφέρονται στο δεύτερο παράδειγμα όπου η στήλη των σημείων είναι η Μ και όχι η Q Στο O1 γράψε την ομάδα που σε ενδιαφέρει πχ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και στο Q1 τον αριθμό αγώνων πχ 6 Στο Ο2=IF(OR(F2=O$1;G2=O$1);ROW();"") και σείρε προς τα κάτω όσο χρειάζεται Στο Ρ2=IF(ISNUMBER(O2);RANK(O2;O:O;1);"") και σείρε προς τα κάτω όσο χρειάζεται Στο Q2 γράψε "Αποτελέσματα" στο R2 γράψε "Σημείο" και στο S2 γράψε "Πλήθος" Στα R3, R4 και R5 βάλε τα 3 σημεία Χ, 1 και 2 ένα σε κάθε κελί Στο Q3=IF(ROW()-ROW($Q$2)<=Q$1;INDEX($M:$M;MATCH(ROW()-ROW($Q$2);P:P;0));"") και σείρε προς τα κάτω όσο ο μέγιστος αριθμός που σκοπεύεις να βάλεις στο Q1. Στο S3=COUNTIF($Q:$Q;R3) και σείρε προς τα κάτω μέχρι το S5 Πες μας αν έγινε. |
καταρχην ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες...στην γραμμη 5734 εχει γηπεδουχο τη λαβαλ..αυτο που θελω ειναι να διαβασει μεσω καποιας συναρτησης απο την αρχη της στηλης F μεχρι την λαβαλ και να μου βγαλει στην στηλη Ο5734 πχ...4-1-1...αυτο θα σημαινει οτι η λαβαλ εντος εδρας στους τελευταιους 6 εχει 4 νικες 1 ισοπαλια και 1 ηττα...αυτο που γνωριζω ειναι να μου βγαλει στην στηλη Ο5734 ολα τα παιχνιδια της λαβαλ σαν γηπεδουχο...δεν ξερω πως θα σταματησω την countif να μετρησει τα 6 τελευταια παιχνιδια..ομοιως αν γινεται παλι για την γηπεδουχο να μετρησει και παλι τους 6 αγωνες αλλα αυτη τη φορα και στην στηλη f αλλα και στην g(αυτη τη φορα θα ειναι εντος εκτος εδρας) και να μου δωσει αποτελεσμα πχ στη στηλη p5734...θελω αν γινεται να εχει μια τετοια μορφη καθως θα εφαρμοστει σε πανω απο 100.000 γραμμες...το παραδειγμα που μου εγραψες το δοκιμασα...αλλα μαλλον κατι δεν κανω σωστα...χωρια που τεχνικα μαλλον δε με βολευει μια τετοια μορφη...σε καθε περιπτωση σ ευχαριστω που ασχοληθηκες και αν εχεις να προτεινεις καποια αλλη παραλλαγη θα το εκτιμουσα αφανταστα,,,συγγνωμη και αν κουρασα με το μεγαλο post.... |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους και όλες. Φίλε Άρη, αν θέλεις τους 6 τελευταίους και όχι τους 6 πρώτους αρκεί να αλλάξεις το 1 σε μηδέν στον τύπο στο Ρ2=IF(ISNUMBER(O2);RANK(O2;O:O;0);"") στην προηγούμενη απάντησή μου. Δες μια διαφορετική διάταξη/προσέγγιση στο συνημμένο, αξιοποιώντας το θέμα "Αποτελέσματα Αυτόματου Φίλτρου" από την ενότητα "Excel - Tricks & Tips" Τώρα για το 100.000 γραμμές που αναφέρεις καλή τύχη και ...:coffee2: Προσπάθησε να καταλάβεις τους τύπους που χρησιμοποίησα και για τις δύο λύσεις και προσάρμοσέ τους αν χρειαστεί. Καλή συνέχεια. Θανάσης ΥΓ. το ανέβασα σε μορφή xls αφού είναι συμβατή και για EXCEL πριν το 2007, αλλά zip λόγω μεγέθους. |
| Η ώρα είναι 17:23. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.