![]() |
:hmm:Γιατί;;; |
1 Συνημμένο(α) Γιά τον φίλο Λευτέρη που με μάλωσε το φύλλο και σε άλλη μορφή :012: |
Μόνο για τον Φεβρουάριο βγαίνει σωστό |
:045::icon_yes::thanks: Τήν επόμενη φορέ, θα σε μαλώσω:sntoup: Σπύρο! |
Παράθεση:
|
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρείς το ποσό της ένδειξης στην αρχή και στο τέλος κάθε μήνα και να το διαιρείς με τις μέρες του μήνα. Μπορεί όμως και η λογική μου να είναι λάθος. Θα ήθελα μια γνώμη |
Λευτέρη, τον Ιανουάριο π.χ., επειδή έχει 3 καταχωρήσεις βγάζεο ΜΟ 90 |
Διαβάζω τις παρατηρήσεις του Γιώργου και Επιμένω σε μία ερώτηση για να μην το παλεύετε άδικα Αν ο Γιώργος λέει στην τελευταία παρατήρηση του ""Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρείς το ποσό της ένδειξης στην αρχή και στο τέλος κάθε μήνα και να το διαιρείς με τις μέρες του μήνα. Μπορεί όμως και η λογική μου να είναι λάθος. Θα ήθελα μια γνώμη"" Αυτό για μένα σημαίνει Κατανάλωση μήνα δια ημέρες μήνα = Μ.Ο Ημέρας και όχι Μ.Ο μήνα Αν ισχύει αυτό στο φύλλο που ανέβασα είναι λυμένο το θέμα Απάντηση δεν πήρα φίλε Γιώργο και πριν που ρώτησα το ίδιο περίπου.... |
Καλησπέρα στην παρέα Φίλε Γιώργο για να πάρεις σωστή λύση στο ζητούμενο θα πρέπει να διαθέτεις επαρκή στοιχεία. Αν στις 11/11/2011 η ένδειξη του μετρητή είναι μηδέν (0) και στις 30/12/2011 300, τότε η μέση ημερήσια κατανάλωση για την περίοδο αυτή που έχει διάρκεια 49 (δίνεται από τη συνάρτηση =DATEDIF(A5;A9;"d") μέρες είναι: 300/59=6,12. Για να υπολογίσουμε τη μέση ημερήσια κατανάλωση ανά μήνα θα πρέπει να διαθέτουμε μέτρηση στην αρχή ή το τέλος για όλους τους μήνες που μας ενδιαφέρουν. Για να βρούμε τη μέση ημερήσια κατανάλωση του έτους πχ 2011 θα πρέπει να έχουμε μέτρηση στις 31/12/2010 (ή 1/1/2011) και στις 31/12/2011 (ή 1/1/2012). Στο φύλλο που ανέβασες όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν. Φιλικά/Γιώργος |
2 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας επειδή ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί για το πως μετράτε τους μήνες, τον μέσο όρο για κάθε μήνα κλπ, Δείτε το συνημένο, που νομίζω θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Φίλε Γιώργο (ικεατη) για να ξεμπλέξουμε και τους Γιώργηδες :drinks: πες μας αν σε καλύπτει. Το συνημμένο xls είναι ίδιο με το xlsx, απλά για συμβατότητα με 2003 έχω αφαιρέσει τις μορφοποιήσεις υπό όρους. Θανάσης. ΥΓ το +1 στο C6 Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. |
| Η ώρα είναι 18:57. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.