![]() |
DATEDIF ανά μήνα 1 Συνημμένο(α) Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα να αφαιρέσω τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών δηλαδή datedif(a2;b2;"d") με τρόπο τέτοιο ώστε σε πίνακα μηνών από 1-12 να μου δώσει τις ημέρες για κάθε μήνα ξεχωριστά. Π.Χ. 30-1-12 έως 30-3-12 Συνολικά 60 ημέρες οι οποίες σε πίνακα μηνών αναλύονται ως υπόλοιπο ημερών: Ιανουάριος 1 ημέρα, Φεβρουάριος 29 ημέρες, Μάρτιος 30 ημέρες. Δείτε το συνημμένο. |
1 Συνημμένο(α) Kώστα δοκίμασε αυτά Στο D2, βάλε αυτόν τον τύπο. =IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2;0) Σύρε κατά κάτω. Στο Ε2, βάλε αυτόν. =IF($A2<=E$1;MIN(E$1;$B2)-$A2;0)-SUM(D2:$D2) Σύρε κάτω και δεξιά. Ελπίζω να βοήθησα. |
Παράθεση:
Το συμπλήρωσα λίγο να μην δίνει λάθη στα κενά κελιά ΙF($a2="";"";IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2;0) IF($a2="";"";IF($A2<=E$1;MIN(E$1;$B2)-$A2;0)-SUM(D2:$D2) Είχα κολλήσει με το month όπως κάτω και δεν μου έβγαινε. Δεν είχα σκεφτεί καθόλου το ΜΙΝ IF(F2="";"";IF(MONTH($D2)=2;J$1-$D2;IF(MONTH($E2)=2;J$1-$E2;""))) Να είσαι καλά σε ευχαριστώ με ξεστράβωσες. |
Υπάρχει και άλλο θέμα το οποίο μόλις είδα: Μεταξύ δύο ίδιων ημερομηνιών δεν πρέπει να μας δώσει αποτέλεσμα 0 αλλά 1 και να το αποδόσει στον ανάλογο μήνα. |
Τώρα, ομολογώ πως με μπέρδεψες...! Ας πούμε 12/12/12---12/12/12... Τι πρέπει να δείχνουν οι προηγούμενοι μήνες και τι ο Δεκάμβρης;;;;;;;;;;;;;; |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Βρήκα έμμεση λύση. =IF(G2=T2;T2;1) Δες Επισύναψη. |
Παράθεση:
Για αυτό και μόνο, μπορώ να προσπαθήσω πάρα πολύ να σου δώσω το αποτέλεσμα πού ζητάς, αν η λύση που βρήκες δεν σε καλύπτει!! Σε ευχαριστώ πολύ επίσης για τα καλά σου λόγια. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα παιδιά Κώστα δες την τελευταία μπλε σειρά αν σε καλύπτει η λύση αυτή |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
15-1 εως 15-1, 15-2 εως 15-2 μέχρι 15-12. Δουλεύει άψογα (στο δικό μου μηχανάκι) μέχρι τον 3 μήνα μετά σταδιακά χαλάει. Πάντως λίγο που προσπάθησα να καταλάβω την σκέψη σου δεν είμαι σίγουρος ότι αντιλήφθηκα το περιεχόμενο. Θα το δω αύριο. Δεν έχω άλλο κουράγιο. Δες και την δική μου εκδοχή την απλή φυσικά. :coffee2: Καλό βράδυ. Σε ευχαριστώ θερμότατα για τον χρόνο που αφιέρωσες. Οφείλω χάρη. |
Κώστα ας μου επιτραπούν 2 παρατηρήσεις 1) πρέπει να αποφασίσεις τι μας κάνει 1 το 30/1/2012 - 31/1/2012 ή το 30/1/2012 - 30/1/2012 Παράθεση:
Παράθεση:
Νομίζω ότι η αρχική πρόταση του Λευτέρη ήταν σωστή αρκεί να προσθέσεις +1 για να μετράει σαν 1 την ίδια ημερομηνία( ο τύπος δεν χρρειάζεται να είναι διαφορετικός στην D σε σχέση με τις E,F, G..... Αν υποθέσουμε ότι η στήλη Α είναι η έναρξη, η στήλη Β είναι η λήξη, Αφήνουμε κενή την C και στο D2 βάζουμε =IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2;0)-SUM($C2:C2) ή =IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2+1;0)-SUM($C2:C2) Ελπίζω να βοήθησα. Θανάσης |
Παράθεση:
Τελικά έχεις δίκιο το "" ήταν πρόβλημα δημιούργησε αρκετό μπέρδεμα και αντικαταστάθηκε με το 0. Το +1 προστέθηκε ομολογώ ότι δεν ήμουν σε θέση να βγάλω την συνάρτηση. Στην διαδρομή χάθηκα. Το +1 δουλεύει αλλά μου το χαλάει στον 31/8 μου βγάζει 32 ημέρες δεν ξέρω γιατί. Σας χρωστώ χάρη με βοηθήσατε και με το παραπάνω. |
Κώστα, ο Διασώστης είναι ο Λευτέρης αφού αυτος παρενέβη για τις πρώτες βοήθειες. Εγώ λέω να κάτσω στην καρέκλα του προϊσταμένου στο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι πιό αναπαυτικά τώρα όσον αφορά το 32 για την 31/8 το λάθος σου είναι στον Ιούλιο. Πρέπει να διορθώσεις τον Ιούλιο 31/7 και όχι 30/7 κελί Ο1 στο δικό σου παράδειγμα. εγώ θα έβαζα i1=date(2012;column()-column($h$1)+1;0) στο δικό σου παράδειγμα και θα το τράβαγα δεξιά μέχρι το t1 Καλή συνέχεια :wink: |
i1=date(2012;column()-column($h$1)+1;0) Δεν το κατάλαβα. Και μάλλον θέλει και ημέρα. Αλλά οι διορθώσεις είναι υπέρ αρκετές. Οι συναρτήσεις τρέχουν, αποτέλεσμα επιθυμητό υπάρχει, οπότε, επιπλέον το αρχειάκι θα το δουλέψουν άλλοι που δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές για να μου καταχωρούν τα δεδομένα τα οποία εγώ θα κάνω μόνο την επεξεργασία κάθε μήνα και στο τέλος κάθε έτους; Τώρα δεν θα χρειαστεί να κάθομαι για 5 ημέρες μέχρι τις 12 το βράδυ σερί να βγάζω δουλειά άλλων. Αυτό το αρχείο μου γλίτωσε αρκετό πονοκέφαλο. Φυσικά το διπλό ευχαριστώ και στους δύο σας παραμένει ενεργό. |
Κώστα, εγώ δέχομαι την θέση αφού ο Θανάσης έχει μεγαλοπήβολα σχέδια...!!!(Προιστάμενος...??κ αρέκλα???..αυτήν την εποχή..???) Αφού έχει και μισθό...τέλος. Κλείσαμε φίλε!!:yahoo: |
Παράθεση:
ΥΓ. και πουσαι ο μισθός να μην εξαρτάται από τον βασικό γιατί αυτό προβλέπω να τον μηδενίζουν !!! |
Παράθεση:
Ως αυτοδίδακτος θα μου επιτρέψετε να εκφράσω απορία αιτία αμάθειας. στο κελί I1:T1 έγραψα - επικόλλησα την εντολή. Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιεί το κενό κελί Η1 για προσωρινή εγγραφή και υπολογισμό. ( Σιγά μην γνώριζα το " column()- " γενικά το όλο στήσιμο δεν έχω καταλάβει διότι με τα υπόλοιπα κελιά τους δύο τύπους 1. =IF($D9="";"";IF(D9<=I$1;MIN(I$1;$E9)-$D9;0)) 2. =IF($D9="";"";IF($D9<=J$1;MIN(J$1;$E9)-$D9;0)-SUM($I$9:I9)) δεν αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλοί μου κύριοι εκεί που έλεγα ότι γνωρίζω πέντε πράγματα στο excel αρχίζω και νιώθω άσχετος. ΘΑΝΑΣΗ! :too_angry: Αν δεν μου δείξεις μισθό δεν έχει. Στον βασικό θα σε ρίξω με τις ανάλογες περικοπές. :lol::lol: Υπογραφή Υπουργείο Εργασίας :d020: |
Φίλε Κώστα, τα πράγματα είναι απλά Υποθέτω ότι στην στήλη D έχουμε την έναρξη και στη στήλη E την λήξη Η στήλη H μένει κενή για να μην χαλάσει τους υπολογισμούς και να χρήσιμοποιήσουμε ένα μόνο τύπο για τον υπολογισμό των ημερών. Στην 1η γραμμή (i1:t1) υπολογίζουμε την τελευταία ημερομηνία κάθε μήνα, όπου ο μήνας καθορίζεται από την απόσταση της στήλης από την στήλη Η δηλαδή column()-column($h$1) ο τύπος είπαμε ότι είναι =date(2012;column()-column($h$1)+1;0) στο i1 και αντιγραφή μέχρι το t1 Στο i2 βάζουμε =IF($D2="";"";IF($D2<=I$1;MIN(I$1;$E2)-$D2;0)-SUM($H2:H2)) και αντιγραφή μέχρι το t2 Αντιγραφή του i2:t2 προς τα κάτω όσες γραμμές χρειάζεται. Έτσι ο τύπος στο κελί L3 είναι =IF($D3="";"";IF($D3<=L$1;MIN(L$1;$E3)-$D3;0)-SUM($H3:K3)) Τι σημαίνει αυτός ο τελευταίος τύπος: εάν το κελί D3 (ημ.έναρξης) είναι κενό, τότε αποτέλεσμα κενό, αλλοιώς αν το D3 είναι μικρότερο του L1 (τελ.ημ.μήνα), τότε το αποτέλεσμα είναι η διαφορά του μικρότερου μεταξύ L1 και E3 (ημ.λήξης), με το D3, αλλοιώς δηλαδή όταν η ημ.εναρξης δεν είνι κενή και είναι μεγαλύτερη από την τελευταία μέρα του μήνα αποτέλεσμα 0. Τέλος στην περίπτωση που το D3 δεν είανι κενό από το υπολογισμένο αποτέλεσμα πρέπει να αφαιρέσουμε τις μέρες των προηγούμενων μηνών για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα για τον αντίστοιχο μήνα. :hammer-smilies-0005 Ελπίζω να είναι κατανοητό τώρα γιατί πιο ψιλά δεν γίνεται. Θανάσης ΥΓ. Αν η στήλη Η δεν είναι κενή, τα περιεχόμενά της θα αφαιρούνται κάθε φορά από το αποτέλεσμα βλ. -SUM($H2:H2) ή -SUM($H3:K3) |
Δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Σωστά το κατάλαβα. Απλά δεν δίνει το παράδειγμα αυτό το αποτέλεσμα 1 στις περιπτώσεις ίδιων ημερομηνιών. Π.χ. αν δώσεις 12-2 με 12-2 το αποτέλεσμα θα είναι 0 και όχι 1. |
Καλημέρα, Παράθεση:
Αν υποθέσουμε ότι η στήλη Α είναι η έναρξη, η στήλη Β είναι η λήξη, Αφήνουμε κενή την C και στο D2 βάζουμε =IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2;0)-SUM($C2:C2) ή =IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2+1;0)-SUM($C2:C2) Δηλαδή Στο i2 βάζουμε =IF($D2="";"";IF($D2<=I$1;MIN(I$1;$E2)-$D2+1;0)-SUM($H2:H2)) και αντιγραφή μέχρι ..... |
Παράθεση:
Συμφωνώ! Όλα όσα περιγράφεις πριν καταθέσω κάποιο σχόλιο τα έχω πειραματιστεί. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η συνάρτηση απαραίτητα χρειάζεται το +1 στα δύο κελιά π.χ. Ι2 για την μία συνάρτηση και J2 για την άλλη. Θεώρησα ότι η τελευταία σου συνάρτηση θα έκανε κάτι διαφορετικό και αυτό διότι δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία σε όλα τα θέματα του EXCEL. Η συγκεκριμένη στην θέση που τοποθετείται δεν με βοήθησε να καταλάβω την διαφορά με την προηγούμενη έκδοση του Λευτέρη. Και εδώ με μπέρδεψε ως τι η διαφορά της =date(2012;column()-column($h$1)+1;0 την στιγμή που το +1 παίζει παντού. Επιπλέον το έτος 2012 θα χρειαστεί να γίνει χειροκίνητα 2013 στην αντιγραφή του αρχείου στο νέο έτος. Οπότε αν χρειάζεται DATE(2013;.... Δεν θα με βοηθήσει. Αντιθέτως θα με πρήξουν.:026: Είπαμε είμαι χαζούλης αλλά όχι και τόσο :pchit: Αλήθεια από που πηγάζει τόσος όγκος γνώσεων; Με έχετε φρικάρει :eek: (θετικά πάντα). Δεν έχω λόγια να εκφράσω, υποκλίνομαι στην δύναμη των γνώσεών σας. :worthy: |
Θανάση, μην αγριεύειες:hammer-smilies-0005, τον Φίλο μας τον Κώστα, μέχρι να υπογράψουμε τις συμβάσεις μας!!...:laughbounce::laughbounce: |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα! Δείτε στο συνημμένο μια λίγο διαφορετική προσέγγιση: Φιλικά Τάσος |
Παράθεση:
|
Αγαπητέ φίλε Κώστα, ρίξε μια ματιά εδώ: SUMPRODUCT - Excel - Office.com INDIRECT - Excel - Office.com ROW - Excel - Office.com Φιλικά Τάσος |
| Η ώρα είναι 11:08. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.