Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Υπολογισμός ωρών (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/1526-ypologismos-oron.html)

prittpritt 04-12-11 12:22

Υπολογισμός ωρών

1 Συνημμένο(α)
Έχω το εξής πρόβλημα θέλω, να μπορω να βρίσκω
1.το σύνολο ωρών ανα εργαζόμενο
2.το συνολο νυκτερινων , αργιας, νυκτα αργια

Υπάρχει καμία ιδέα! :bye:

Lefteris 04-12-11 20:22

Καλησπέρα Γιάννη.

Καλώς ήρθες στην παρέα.

Παράθεση:

Έχω το εξής πρόβλημα θέλω, να μπορω να βρίσκω
1.το σύνολο ωρών ανα εργαζόμενο
2.το συνολο νυκτερινων , αργιας, νυκτα αργια

Υπάρχει καμία ιδέα!
Θέλεις αυτά πού ζητάς, αλλά όπως είναι "στημένο" το Φύλλο σου, το βλέπω χλωμό..

Ιδέες υπάρχουν πολλές, αλλά θα χρειαστεί δουλειά από μέρος σου και αρκετή προσπάθεια να εφαρμόσεις τις οδηγίες που μπορεί να σου δοθούν.

Άν έχεις διάθεση γιά μάθηση και δουλειά, μπορούμε να ξεκινήσουμε.

Στο μεταξύ, ρίξε μιά ματιά στο θέμα πού είχαμε πρίν 3 μήνες.

http://www.ms-office.gr/forum/excel-...es-argion.html

prittpritt 04-12-11 21:09

Υπολογισμός ωρών

δυστυχώς το στήσιμο δεν το έκανα εγω και τώρα δεν αλλάζει...πάντως ευχαριστώ Λευτέρη.

Tasos 05-12-11 10:41

Καλημέρα σε όλους!

Γιάννη καλωσόρισες στο φόρουμ!

Ας υποτεθεί ότι κάποιος εργάζεται :

την 6 Ιανουαρίου (αργία) και ώρα 22:00
μέχρι την επόμενη το πρωί (7 Ιανουαρίου - δεν είναι αργία) στις 06:00.

Πόσες θα είναι οι νυκτερινές ώρες αργίας;

Οι 2 ώρες (από τις 22:00 έως 24:00 της 6ης Ιανουαρίου)
ή
όλες οι νυκτερινές ώρες (22:00 έως 24:00 της 6ης Ιανουαρίου + οι ώρες από 24:00 έως 6:00 δεν ανήκουν στην έκτη Ιανουαρίου που είναι αργία);

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες αν θέλεις.

Φιλικά

Τάσος

prittpritt 05-12-11 12:18

Υπολογισμος ωρών

Καλημέρα σε όλους,

Τάσο, σε αυτό που ρωτάς η απάντηση είναι: Το Σάββατο όταν κάποιος εργάζεται 24:00 - 08:00, οι 2 ώρες απο 06:00 εως 08:00 της Κυριακής είναι αργία, οι υπόλοιπες ώρες είναι νυκτερινό. Για την Κυριακή οι ώρες απο της 06:00 - 22:00 είναι αργίες και απο τις 22:00 - 06:00 είναι νυκτερινό αργία.

Πιστεύω να έγινα κατανοητός!:bye2:

Tasos 05-12-11 12:32

Γιάννη. μια χαρά!

Οι ρύθμιση για τις Κυριακές ισχύει και για τα Σάββατα (Παρασκευή προς Σάββατο);

Ισχύει και για τις άλλες αργίες (πχ. επίσημες αργίες);

Μάλλον... λαμβάνονται υπόψη οι αργίες και ποιες είναι αυτές; Μπορείς να μας τις γράψεις μια λίστα εδώ στο φόρουμ;

Όλα αυτά τα στοιχεία θα χρειαστούν για να σε βοηθήσουμε.

Περιμένουμε νέα σου.

Τάσος

prittpritt 05-12-11 16:54

Υπολογισμος ωρών

Τάσο, οχι μόνο για Σαββατο προς Κυριακή,μετά τις 06:00 το πρωί υπάρχουν 2ώρες (δηλ.οταν το Σαββατο κάποιος εργάζεται 24:00 - 08:00 έχει 2ωρες αργία

Δεν υπάρχουν άλλες αργίες.:d020:

Ευχαριστώ!

kapetang 05-12-11 17:43

Καλησπέρα στην παρέα

Γιάννη καλωσόρισες στο φόρουμ.

Ίσως ο Τάσος να καλύφθηκε, για μένα όμως υπάρχουν αρκετές απορίες.

Αυτό που ζητάς και με τον τρόπο που έχουν καταχωρηθεί τα δεδομένα, απαιτεί αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί.

Αν δεν ξεκαθαρίσει συνεπώς από την αρχή πως ορίζονται οι διάφορες κατηγορίες των ωρών εργασίες, ο χρόνος αυτός θα πάει χαμένος.

Τα θέματα αυτά καθορίζονται από τη νομοθεσία και πίστευα ότι:

1. Αν κάποιος εργαστεί από τις 22:00 του Σαββάτου μέχρι 08:00 της Κυριακής:

1α. Οι 2 ώρες (22:00-24:00) είναι ώρες νύχτας καθημερινής (του Σαββάτου αν δεν είναι αργία).

2β . Οι 6 ώρες(24:-06:00) είναι ώρες νύχτας Κυριακής.

2γ. Οι 2 ώρες (06:00-08:00) είναι ώρες μέρας Κυριακής.

2. Αν κάποιος εργαστεί από τις 22:00 της Κυριακής μέχρι 08:00 της Δευτέρας:

1α. Οι 2 ώρες (22:00-24:00) είναι ώρες νύχτας Κυριακής.

2β . Οι 6 ώρες(24:-06:00) είναι ώρες νύχτας καθημερινής (Δευτέρας αν δεν είναι αργία).

2γ. Οι 2 ώρες (06:00-08:00) είναι ώρες μέρας καθημερινής (Δευτέρας αν δεν είναι αργία).

Πιστεύω ότι θα πρέπει να ξαναδείς το θέμα και αν πραγματικά ισχύουν όσα αναφέρεις θα σε παρακαλούσα να διευκρινίσεις τις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Εργασία 04:00 -12:00 της Κυριακής.
2. Εργασία 04:00 -12:00 της Δευτέρας.

Επίσης τι συμβαίνει με τις επίσημες αργίες, αντιμετωπίζονται σαν καθημερινές;

Φιλικά/Γιώργος

prittpritt 05-12-11 18:52

Υπολογισμος ωρών

Γιώργο, όσο αφορα της ερωτήσεις σου.

1. Εαν κάποιος εργάζεται Σάββατο προς Κυριακή 22:00 - 06:00 αυτό θεωρείται απλο Νυκτερινό.
2. Έαν κάποιος εργάζεται Σάββατο προς Κυριακή 24:00 - 06:00 αυτό θεωρείται, απο τις 24:00 εως 06:00 είναι απλό νυκτερινό και απο τις 06:00 εως 08:00 είναι απλή αργία.
3. Εάν κάποιος εργάζεται Κυριακή προς Δευτέρα 24:00 - 08:00 είναι 24:00 - 06:00 αργία νύκτα και απο 06:00 - 08:00 δεν υπολογίζεται καθόλου, είναι ώρες μέρας καθημερινής.
4. Οι αργίες θεωρούνται σαν καθημερινές ημέρες.

Ευχαριστώ!:032:

gr8styl 06-12-11 10:46

Καλημέρα σας.
Η δική μου προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε λίστες (μία για κάθε μέρα της εβδομάδας) με τις πιθανές βάρδιες του εικοσιτετραώρου (μιά φορά η κάθε βάρδια).
Αυτό μπορεί να γίνει με τις συναρτήσεις COUNTIF, INDEX, MATCH, ISERROR και ROW. Δεν συνιστώ χρήση "συναρτήσεων πίνακα" (array formulas) λόφω του πλήθους των γραμμών. 2000 γραμμές είναι πολλές για συναρτήσεις πίνακα.
Στή συνέχεια για κάθε μία βάρδια της κάθε μιας ημέρας της βδομάδας (Δευ-Κυρ), να συμπληρώσουμε χειροκίνητα τις ώρες σε 4 στήλες α)Καθημερινή β)Νύχτα καθημερινής γ)Αργία και δ)Νύχτα αργίας.
Έτσι θα έχουμε 4 πίνακες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν αναφορά για να αναλύσουμε το κάθε κελί του αρχικού πίνακα ($A$3:$K$2075) στις 4 κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν. Τέλος θα υπολογίσουμε τα σύνολα που μας ενδιαφέρουν.
Και δυο ερωτήσεις: Ο πίνακας $A$3:$K$2075 κάθε πότε δημιουργείται και πώς; Το ζητούμενο είναι για μια και μόνο φορά ή θα επαναλαμβάνεται; Οι βάρδιες είναι προκαθορισμένες ή μπορεί και να αλλάξουν και να έχουμε κάποια βάρδια από 21:00 έως 05:00;

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός :001_cool:
Θανάσης
ΥΓ. Αν κατάλαβα καλά η μόνη αργία είναι η Κυριακή. Δεν υπάρχουν επίσημες αργίες και η νύχτα αργίας είναι από Κυριακή σε Δευτέρα και όχι από Σάββατο προς Κυριακή. Σαν νύχτα χαρακτηρίζουμε το διάστημα από 22:00 έως 06:00 για όλες τις μέρες.

prittpritt 06-12-11 11:42

Υπολογισμος ωρών

Θανάση, αν θα μπορούσες να μου δώσεις ενα παράδειγμα για να γίνεις ποιο κατανοητός.

βάρδιες πχ. 09:00 - 05:00 δεν υπάρχουν.

ευχαριστώ!:chat:

gr8styl 06-12-11 14:43

1 Συνημμένο(α)
Φίλε Γιάννη,
δες στο συννημμένο ένα παράδειγμα με 50 από τις 2000 εγγραφές σου και μόνο για Δευτέρα και Τρίτη. Παρόμοια θα πρέπει να φτιάξεις και τις υπόλοιπες μέρες.

Δεν μου απάντησες στα ερωτήματα που σου έβαλα στην προηγούμενη απάντησή μου.

Ελπίζω να σε βοηθήσει το παράδειγμα, για να καταλάβεις την λογική της προσέγγισης.
Θανάσης.

kapetang 06-12-11 22:37

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Στο επισυναπτόμενο αρχείο παρουσιάζεται μια προσέγγιση του ζητούμενου με τη βοήθεια κώδικα (VBA).

Αν πατήσουμε το κουμπί «Κατανομή ωρών εργασίας σε κατηγορίες», αρχικά θα σβηστεί το περιεχόμενο των στηλών κάτω από το κουμπί. Ακολούθως θα γίνει κατανομή των ωρών εργασίας σε κατηγορίες, άθροιση των αποτελεσμάτων και εμφάνιση των αθροισμάτων.

Η βασική εργασία γίνεται από τη συνάρτηση «ErgasiaMeraNixtaArgia» η οποία δέχεται δύο ορίσματα:

1. Το C που είναι το κελί που περιέχει το χρονικό διάστημα εργασίας (22:00-06:00 ή ΡΕΠΟ κλ).

2. Το mera, που είναι ένας ακέραιος ο οποίος εξαρτάται από τη μέρα εργασίας (1=Σάββατο, 2=Κυριακή, 3=Δευτέρα, 4=Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή).

Η συνάρτηση επιστρέφει ένα πίνακα (array), τεσσάρων στοιχείων:

1. Το πρώτο περιέχει το σύνολο των ωρών εργασίας.

2. Το δεύτερο τις ώρες μέρας και αργίας.

3. Το τρίτο τις κοινές ώρες νύχτας.

4. Το τέταρτο τις ώρες νύχτας και αργίας.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση θα πρέπει να την εισάγουμε ως πίνακα:

1. Να επιλέξουμε τέσσερα κελιά.

2. Να εισάγουμε τον τύπο και να πατήσουμε Shift+ Ctrl+Enter, για να εισαχθούν τα άγκιστρα.

Γιάννη η συνάρτηση είναι αρκετά πολύπλοκη. Έλεγξε τα αποτελέσματα μήπως μου διέφυγε κάτι.

Φιλικά/Γιώργος

prittpritt 07-12-11 00:39

Υπολογισμός ωρών

Γιώργο και Θανάση θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω και τους δύο για της λύσεις που μου δώσατε.

Θανάση οταν προσθέτω: =INDEX(AE$3:AE$17;MATCH($C4;$AC$3:$AC$23;0))+INDEX (AK$3:AK$17;MATCH($D4;$AI$3:$AI$22;0))+INDEX(AQ$3: AQ$16;MATCH($E4;$AO$3:$AO$16;0))+INDEX(AW$3:AW$17; MATCH($F4;$AU$3:$AU$23;0))+INDEX(BC$3:BC$17;MATCH( $G4;$BA$3:$BA$22;0))+INDEX(BI$3:BI$17;MATCH($H4;$B G$3:$BG$17;0)) μου δίνει #ΑΝΑΦ! (είναι στον πίνακα υπολογισμών)

Γιώργο, αν και δεν γνωρίζω καθόλου VBA ειναι μια τρομερή δουλειά, σε παρακαλω όμως πως μπορω να διορθώσω το εξής: το Σάββατο προς Κυριακή όταν κάποιος εργάζεται 24:00 - 08:00 οι πρώτες 6ώρες είναι νύκτες κοινές και οι δύο επιπλέον ώρες είναι μέρα αργία.

Ευχαριστώ!! :chat:

prittpritt 07-12-11 00:49

Υπολογισμός ωρών

Γιώργο, επίσης πώς μπορω να παίρνω μόνο της ώρες που αφορούν μόνο ένα μήνα;

prittpritt 07-12-11 05:11

Υπολογισμός ωρών

Γιώργο το βρήκα το προβλημα που είχα αναφέρει παραπάνω. Θα κάνω και σ΄εσένα την ιδια ερώτηση με τον Θανάση υπαρχει περίπτωση να παίρνω αποτέλεσμα μόνο για ένα μήνα??:worthy:

Tasos 07-12-11 08:32

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους!

Αγαπητέ Γιάννη, δέν γνωρίζω ακριβώς πως έχεις σκεφτεί να διαχειριστείς τις ώρες αυτές λογιστικά.

Νομίζω ότι αν μελετήσεις τους τύπους από τα αριστερά προς τα δεξιά στο παράδειγμα που επισυνάπτω θα μπορέσεις να κάνεις τις προσαρμογές σου και γενικότερα να βοηθείς.

Καλή συνέχεια!

Τάσος

kapetang 07-12-11 12:14

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Γιάννη, με βάση τα δεδομένα σου, υπέθεσα ότι η κατανομή των ωρών εργασίας κατά κατηγορία, θα γίνεται κατά εβδομάδα και αθροίσματα εβδομάδων.

Ο κώδικας που έγραψα είναι προσαρμοσμένος πάνω στην περίπτωση αυτή.

Στο αρχείο που επισυνάπτω έκανα κάποιες προσθήκες, ώστε:

1. Να τοποθετούνται μερικά αθροίσματα των ωρών εργασίας κάθε φορά που αλλάζει ο εργαζόμενος (Sheet1).

2. Να παίρνουμε τα αθροίσματα των ωρών εργασίας κατά εβδομάδα και συνδυασμό εβδομάδων (Pivot).

Αυτό γίνεται με την προσθήκη ενός συγκεντρωτικού πίνακα. Αν θεωρήσουμε λογιστικά το μήνα άθροισμα τεσσάρων εβδομάδων, μπορούμε να επιλέξουμε τις εβδομάδες αυτές και να πάρουμε τα αθροίσματα των ωρών κατά λογιστικό μήνα.

Ο κώδικας δεν αντιμετωπίζει την περίπτωση που ο μήνας ορίζεται ημερολογιακά (1-31, ή 1-30, κλπ), θα πρέπει να τροποποιηθεί σημαντικά και δεν ξέρω αν θα βρω το χρόνο και τη διάθεση να το κάνω.

Φιλικά/Γιώργος

prittpritt 07-12-11 13:47

Υπολογισμός ωρών

Τάσο και Γιώργο, θα ήθελα για μια φορά να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση σας.

1. Όταν κάποιος εργάζεται Σαββάτο (με βάρδια) 24:00 - 08:00 υπολογίζεται ως εξής: απο της 24:00-06:00 είναι απλό νυκτερινό και απο 06:00-08:00 είναι απλή αργία.

2. Όταν κάποιος εργάζεται Κυριακή (με βάρδια) 24:00 - 08:00 υπολογίζεται ως εξής: απο της 24:00-06:00 είναι αργία νυκτερινό και απο 06:00-08:00 είναι καθημερινή.

3.Τον συγκεκριμένο υπολογισμό τον χρειαζόμαστε για μια αγωγή που θέλουμε να καταθέσουμε, για προσαυξηση νυκτερινων και αργιων που δεν μας καταβάλλουν.

4. Επίσης, αν έχω μια ημερομηνία (π.χ 12/9/1995 και μια αλλη, πχ 7/12/2011) θελω να βρω το εξής: για τον πρώτο χρόνο είναι 1 πόντος και για κάθε (3)χρόνια μετά συν 1 πόντος. στο παραπάνω παραδειγμα το αποτέλεσμα είναι 9 πόντοι. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

5. Τάσο, πως μπορώ να πάρω αποτελέσμα μονο για ένα μήνα στο αρχείο που μου έστειλες?
Ευχαριστώ! :chat:

prittpritt 07-12-11 15:29

Υπολογισμος ωρών

Γιώργο, μπορεις να μου πεις σε ποιο σημείο του κώδικα μπορώ να κάνω την εξης αλλαγή: το Σάββατο 24:00 - 08:00 να υπολογίζει τις πρώτες 6 ώρες ως απλή νύκτα και τις επόμενες 2 ώρες ως απλή αργία. Καθώς και την Κυριακή 24:00 - 08:00 να υπολογίζει τις πρώτες 6 ώρες ως αργία νύκτα και τις επόμενες 2 ώρες ως κοινή ημέρα:confused1:

Ευχαριστώ!!.

Tasos 07-12-11 16:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από prittpritt (Μήνυμα 8865)
5. Τάσο, πως μπορώ να πάρω αποτελέσμα μονο για ένα μήνα στο αρχείο που μου έστειλες?
Ευχαριστώ! :chat:

Γιάννη, οι στήλες AV:AY περιέχουν ήδη τις ώρες ανά μήνα και ανά υπάλληλο.

Οι επόμενες στήλες δεξιά περιέχουν όλα τα αποτελέσματα που μπορούν να αντληθούν από τον
αρχικό σου πίνακα ανά εβδομάδα και ανά υπάλληλο.

Αν μελετήσεις και χρησιμοποιήσεις τους τύπους στις στήλες Ax ή AY θα μπορέσεις να προσθέσεις νέες στήλες και να ομαδοποιήσεις ανά μήνα και τα υπόλοιπα στοιχεία από τις
επόμενες στήλες δεξιά όπως πχ. Ασθένεια, Μερ.Απασχ, ΡΕΠΟ, ΑΔΕΙΑ κλπ.

Τάσος

kapetang 07-12-11 16:05

Καλησπέρα στην παρέα

Γιάννη, ο κώδικας σχεδιάστηκε για να υπολογίζει τις κατηγορίες των ωρών, όπως τις ζητάς.

Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι κάπου έχω κάνει λάθος.

Για να μπορέσω να το εντοπίσω και να το διορθώσω θα πρέπει να μου δώσεις αναλυτικά στοιχεία, όπως:

1. Τον εργαζόμενο και τη βδομάδα.

2. Για κάθε μέρα της βδομάδας, το ωράριο εργασίας και την κατανομή των ωρών εργασίας σε κατηγορίες.

3. Να αθροίσεις τις κατηγορίες για όλες τις μέρες τις εβδομάδας και αφού τις συγκρίνεις με το αποτέλεσμα που δίνει ο αυτόματος υπολογισμός, να επισημάνεις τις διαφορές.

Φιλικά/Γιώργος

kapetang 07-12-11 23:10

1 Συνημμένο(α)
Γιάννη, στο αρχείο που επισυνάπτω, πιστεύω ότι διόρθωσα τον κώδικα που προκαλούσε το λάθος.

Θα ήμουν σίγουρος, αν μου είχες δώσει τα στοιχεία που σου ζήτησα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Καλό βράδυ

Γιώργος

prittpritt 08-12-11 17:25

Υπολογισμος ωρών

1 Συνημμένο(α)
Τάσο και Γιώργο χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια που μου έχετε δώσει.

θα χρειαστώ λίγη ακόμη βοήθεια

1. αν έχω μια ημερομηνία (π.χ 12/9/1995 και μια αλλη, πχ 7/12/2011) θελω να βρω το εξής: για τον πρώτο χρόνο είναι 1 πόντος και για κάθε (3)χρόνια μετά συν 1 πόντος. στο παραπάνω παραδειγμα το αποτέλεσμα είναι 9 πόντοι. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

2. Στο πίνακα που σας επισυνάπτω πως μπορώ απο τον πίνακα Α να πάρω μόνο τα ονόματα που αναφέρονται στο πίνακα Β??

Ευχαριστώ!!:c015:

gr8styl 08-12-11 18:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από prittpritt (Μήνυμα 8881)
Τάσο και Γιώργο χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια που μου έχετε δώσει.
θα χρειαστώ λίγη ακόμη βοήθεια
1. αν έχω μια ημερομηνία (π.χ 12/9/1995 και μια αλλη, πχ 7/12/2011) θελω να βρω το εξής: για τον πρώτο χρόνο είναι 1 πόντος και για κάθε (3)χρόνια μετά συν 1 πόντος. στο παραπάνω παραδειγμα το αποτέλεσμα είναι 9 πόντοι. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
2. Στο πίνακα που σας επισυνάπτω πως μπορώ απο τον πίνακα Α να πάρω μόνο τα ονόματα που αναφέρονται στο πίνακα Β??
Ευχαριστώ!!:c015:

Φίλε Γιαννή
Αν και τα ερωτήματα δεν έχουν να κάνουν με Υπολογισμό ωρών !!!
(Στο μέλλον φρόντισε να μην μπερδεύεις τα θέματα αλλά να ανοίγεις νέα θέματα για νεες ερωτήσεις.)

Για την πρώτη ερωτηση
Ο τύπος =DATEDIF("12/9/1995";"7/12/2011";"y") μας δίνει τα ολόκληρα χρόνια μεταξύ των δύο ημερομηνιών
Τώρα αν ξερεις την διαφορά σε χρόνια ο τύπος
=INT((χρόνια-1)/3)+1 μας δίνει το ζητούμενο όπου χρόνια το αποτέλεσμα απο τον παραπάνω τύπο.
Το αποτέλεσμα είναι 6 και όχι 9 ή κάτι δεν κατάλαβα.
12/09/1995
12/09/1996 ==> +1
12/09/1999 ==> +1
12/09/2002 ==> +1
12/09/2005 ==> +1
12/09/2008 ==> +1
12/09/2011 ==> +1
μέχρι 7/12/2011 απομένουν περίπου 3 μήνες

Για την δεύτερη ερώτηση
Βάλε στο κελί G3 τον τύπο =1-ISERROR(MATCH(A3;I:I;0))*1 και σύρε/αντέγραψε προς τα κάτω μέχρι το τέλος του πίνακα Α.
εφάρμοσε Αυτόματο φίλτρο και στον πίνακα Α περιλαμβανομένης της στήλης G.
Οι γραμμές που έχουν 1 στη στήλη G είναι το ζητούμενο σου.

Θανάσης
ΥΓ. Το ερώτημα του προηγούμενου ερωτήματος τελικά λύθηκε;
Προσπάθησε να απαντάς στα ερωτήματα που σου βάζουν αυτοί που σου απαντούν/βοηθούν από σεβασμό και μόνο.

Tasos 08-12-11 18:26

Γιάννη,
έστω ότι στο κελί A1 έχεις την ημερομηνία: 12/9/1995
και στο κελί B1 την ημερομηνία: 7/12/2011.

Ο τύπος είναι: =1+(DATEDIF(A1;B1;"y")/2)
.

Επεξεργασία: Ο τύπος είναι: =INT(1+(DATEDIF(A1;B1;"y")/2)) για να επιστρέφει μόνο το ακέραιο κομμάτι του αριθμού.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τη μορφοποίηση του κελιού του τύπου για να εμφανιστεί κανονικός αριθμός και όχι κάποια ημερομηνία.

Για να πάρεις όσα ονόματα του πίνακα Α υπάρχουν και στον πίνακα Β
μπορείς να το επιτύχεις με χρήση μια βοηθητικής στήλης.

Βάλε λοιπόν:

στο κελί G1 τον τύπο: =SUBTOTAL(2;A:A)&" από "&COUNT(A:A)&" συνεργάτες"

στο κελί G2 ένα τίτλο πχ. Ονόματα από τον Πίνακα Β

και στο κελί G3 τον τύπο: =NOT(ISNA(MATCH(A3;I:I;0))) και να σύρε τα κελιά προς τα κάτω όσο χρειαστεί.

Κατόπιν, με χρήση του αυτόματου φίλτρου μπορείς να φιλτράρεις τη στήλη G επιλέγοντας τα "TRUE" (οι εγγραφές που υπάρχουν και στον πίνακα Β).

Καλή συνέχεια!

Τάσος

ventouris 10-02-16 21:58

Καλημέρα παιδία , έχω ένα πρόβλημα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας , θέλω να υπολογίζω τις ωρες εργασίας μέρα με την μέρα , το πρόβλημα είναι πως αν βάλω 2 το μεσημέρι με 2 το πρωί χάνονται τα πάντα ενώ αν το βάλω έως 12 το βράδυ όλα καλά , κάποια ιδέα ? ευχαριστώ

Spirosgr 10-02-16 22:12

Προφανώς, κάτι λάθος κάνεις με τις συναρτήσεις.
Αλλά διευκρίνισε, τι εννοείς με το «χάνονται τα πάντα...»
Ανέβασε ένα αρχείο.

ventouris 27-04-16 09:16

Έχω δυο κελιά που περιέχουν ώρες προερχόμενες από προσθέσεις , θέλω τώρα να κάνω αφαίρεση η όποια μπορεί να βγάλει και αρνητική τιμή , χάνονται θέλω να πω ότι εμφανίζετε με μορφή ######.. ευχαριστώ

ventouris 27-04-16 09:43

Θα ήθελα να συμπληρώσω πως 136:30:00 & 139:30:00 διαιρώντας το με το 8 (ωρες) μου δίνει 17 ημερομίσθια , πως θα το γίνει να μου δείχνει και την διάφορα??

Η ώρα είναι 01:09.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2