![]() |
Παράθεση:
|
:crazy2:Φίλοι μου, δεν πρόκειται για "ψυχολογικά" προβλήματα του Excel (τουλάχιστον όχι σε αυτή την περίπτωση) Το τράβηγμα τύπων δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλά αντιγραφή/επικόλληση :secret: Όταν λοιπόν αντιγράφουμε το κελί a1 που περιέχει =Φύλλο1!a1 και το κάνουμε επικόλληση στο a3 θα γίνει =Φύλλο1!a3 Λογικότατο αφού από την γραμμή 1 αντιγράφουμε στην γραμμή 3. Δηλαδή με το τράβηγμα των Α1 και Α2 δεν δημιουργούμε πουθενά το =Φύλλο1!a2 θα έπρεπε να κάνουμε επικόλληση του Α1 στο Α2 για να πάρουμε =Φύλλο1!a2. Το ίδιο ισχύει και για το =Φύλλο1!b1 στο κελί a2. Επικολλούμενο στο a4 γίνεται =Φύλλο1!b3 αφού από την 2 αντιγράφουμε στην 4 Ελπίζω να βοήθησε η "ψυχανάλυση" σε σχέση με το Γιατι ... Μανώλη, για τον τύπο του Τάσου: σε βεβαιώ ότι δουλεύει σωστά και μάλιστα αφαιρεί τυχόν κενά. Δηλαδή αν τα ζευγάρια στο φύλλο1 δεν είναι συνεχόμενα, αλλά παρεμβάλονται κενά κελιά, αγνοεί τα κενά. Κάποιο λάθος έκανες μάλλον κατα την αντιγραφή του τύπου από το μήνυμα του Τάσου, γι'αυτό δεν έχεις τα σωστά αποτελέσματα. :icon_yes: Φιλικά Θανάσης ΥΓ το γιατί αν στο a1 γράφαμε a1 και στο a2 γράφαμε b1 και τραβούσαμε τα a1:a2 στο a3 θα παίρναμε a2 και στο a4 b2 το αφήνω για άσκηση στους ενδιαφερόμενους :wink: |
Καλησπέρα σε όλους! Συμφωνώ με το Θανάση απόλυτα! Όταν συμπληρώνουμε κελιά η Excel κάνει αντιγραφή - επικόλληση στο παρασκήνιο. Συνεπώς όταν αντιγράφεται το κελί A1 στο κελί A3, ο τύπος θα γίνει =Φύλλο1!Α3 και όχι =Φύλλο1!Α2 (Αυτό θα ήταν τραγικό λάθος από πλευράς εφαρμογής). Μανώλη, το γεγονός ότι ο τύπος σου επιστρέφει το λάθος #ΟΝΟΜΑ οφείλεται στην αντιγραφή επικόλληση από την ιστοσελίδα στη γραμμή τύπων της Excel. Διόρθωσα το μήνυμα βάζοντας τον τύπο σε πλαίσιο κώδικα για να μπορεί να αντιγραφεί απροβλημάτιστα. Ο τύπος αυτός φαίνεται πιο καθαρά εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/listes....html#post8456 Αν δεν έχεις πρόβλημα με την εμφάνιση κενών κελιών σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις τον τύπο του Θανάση. Καλό απόγευμα! Τάσος |
Ξανα πάλι εδώ... Μερικά κελιά που δεν έχουν όνομα στην στήλη Α στο φύλλο 1 μου τα εμφανίζει 0 στο φύλλο 2. Πως μπορώ να γίνεται αυτόματη απόκρυψη των κενών γραμμών ώστε να μην εκτυπώνονται? Πάλι δύσκολα σας βάζω ε??? Καλό τριήμερο σε όσους κάθονται και Χρόνια Πολλά. |
Καλημέρα Μάκη! Ο Θανάσης και εγώ σου δώσαμε 2 λύσεις στο θέμα αυτό: Η μία από αυτές δεν εμφανίζει τα κενά κελιά και αν τη χρησιμοποιήσεις δεν θα έχεις πρόβλημα στην εκτύπωση. Καλή συνέχεια! Τάσος |
Καλημέρα και σε σένα φίλε Τάσο. Την δικιά σου λύση δεν μπόρεσα να την εφαρμόσω. Του Θανάση δουλευει μια χαρά αλλά μου εμφανίζει κενά κελιά όπου δεν έχω στο φύλο 1 και στην στήλη Α γραμμένο κάτι. Αν μπορείς να με βοηθήσεις θα το εκτιμούσα πολύ. Στην δικιά σου λύση την στήλη C την χρειάζομαι για κάτι άλλο. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση σου . |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Μάκη! Για να μην εμφανίζονται κενά στη συγχώνευση 2 στηλών σε μία, η μοναδική προσέγγιση με χρήση τύπων είναι αυτή με τον τύπο πίνακα που ήδη σου προσφέραμε. Αφού λοιπόν για κάποιους λόγους δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την προσέγγιση, μπορείς να αποκρύψεις τα κενά κελιά στην στήλη όπου ήδη χρησιμοποιείς τη λύση με τη μέθοδο INDIRECT, εφαρμόζοντας αυτόματο φίλτρο. Δεν θα προχωρήσω σε λύσεις με χρήση VBA αφού το ζητούμενο κάλλιστα επιτυγχάνεται με χρήση τύπων. Στο παράδειγμα που επισυνάπτω φαίνεται πως μπορούμε να εμφανίσουμε τιμές 2 στηλών σε μια χωρίς τη μεσολάβηση κενών. Φιλικά Τάσος |
Το είδα το αρχείο αλλά το πρόβλημα είναι οτι θέλω το Α1 μετά το Β1 κ.ο.κ. Εσύ μου βάζεις πρώτα όλη την στήλη Α και μετά την στήλη Β συνεχόμενα στην C στήλη.Δηλαδή Α1 στην C1, B1 στην C2, A2 στην C3 Β2 στην C4. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου. |
Καλημέρα σας. Αν κατάλαβα καλά αυτό που χρειάζεται είναι να αφαιρεθούν τα μηδενικά. Υποθέτω ότι στη στήλη C έχεις τον τύπο με την INDIRECT που έχω ήδη δώσει. Σε κάποια άλλη στήλη βάλε τον παρακάτω τύπο πίνακα και τον σέρνεις προς τα κάτω όσο χρειάζεται. Κώδικας: {=IF(ROW(C1)<=COUNTIF(C:C;"> ");INDEX(C:C;SMALL(IF(C$1:C$999<>0;ROW($1:$999));ROW(C1)));"")} |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα. Σε παρακαλώ δές το αρχείο γιατί δεν ξέρω αν μπόρεσα να στο εξηγήσω καλά. Ευχαριστώ.:026: |
| Η ώρα είναι 01:03. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.