![]() |
συνάρτηση COUNTIF Καλησπέρα, έχω μια στήλη απο αριθμούς-βαθμούς και θέλω να υπολογίσω το πλήθος των βαθμών που είναι μεταξύ ενος διαστήματος, πχ μεγαλύτερο ή ίσο του 16 και μικρότερο τουτου 18. Πως γράφω το κριτήριο στην COUNTIF Προκαταβολικά ένα μεγάλο Ευχαριστώ :laughbounce: |
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Στάθη επειδή τα κριτήρια που θέλεις είναι παραπάνω απο ενα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την COUNTIFS Εστω οτι τα δεδομένα σου σου είναι στην περιοχή Α1:Α11 θα γράψεις την συνάρτηση έτσι =COUNTIFS(A1:A11;">=16";A1:A11;"<18") Γενικά όμως να ξέρεις ότι όταν πατήσεις το κουμπί Fx που βρίσκεται δίπλα στην γραμμή εντολών , σου ανοίγει ενα μενού με όλες τις συναρτήσεις και επιλέγοντας αυτη που θέλεις ανοίγει ενας οδηγός που σε βοηθάει να την συντάξης σωστά . Επίσης βλέποντας και στο κάτω μέρος του μενού βλέπεις τι μπορείς να κάνεις με κάθε συνάρτηση Ελπίζω να βοήθησα Φιλικά Μανώλης |
Καλημέρα στο Μανώλη και σε όλους του forum Ευχαριστώ και πάλι εκπληκτος για την ταχύτητα της απάντησης Όντως το κοίταξα και δουλεύει στο Ms-Office 2007 Να σημειώσω μόνο ότι συνύθως εργάζομαι στο Ms-Office 2003 επειδή το έχουν οι περισσότεροι που ανταλλάσουμε αρχεία και εκεί δεν υπάρχει η συνάρτηση COUNTIFS Τι κάνω στην περίπτωση αυτή; |
Καλημέρα στην παρέα Στάθη, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τον τύπο: =COUNTIF(A1:A11;">=16")-COUNTIF(A1:A11;">17"), που είναι ισοδύναμος μ’ αυτόν που σου πρότεινε ο Μανώλης. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα σε όλους! Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω και εγώ κάποιους εναλλακτικούς τύπους. Έστω ότι τα δεδομένα προς καταμέτρηση βρίσκονται στην περιοχή A2:A100. {=SUM((A2:A100>=16)*(A2:A100<=18))} ( CSE Τύπος Πίνακα) ή =SUMPRODUCT((A2:A100>=16)*(A2:A100<=18)) Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος |
Χαίρεται σε όλους της κοινότητας του ms-office.gr Μανώλη, Γιώργο, Τάσο δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω Το πιο συμαντικό βέβαια γαι μένα είναι ότι με κάνατε να αισθανθώ μέλος μιας κοινότητας που όλοι είναι στο πλευρό των μελών της. Όλοι οι τρόποι που μου προτείνατε δούλεψαν Καλή δύναμη για συνέχεια Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση Στάθης |
Η ώρα είναι 20:04. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.