![]() |
If, move and concatenate 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Επισυνάπτω δείγμα Excel. Θέλω να συνενώσω (concatenate) τα δεδομένα της στήλης Β στην B εάν η στήλη Α είναι κενή και δεν υπάρχει η λέξη “offer”, “Offer”, “OFFER” . Στην περίπτωση που υπάρχει η λέξη “offer”, “Offer”, “OFFER” να μετακινηθούν (move) τα κελία από την Β στην Γ. Χρησιμοποιώ την ακόλουθη macro αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετή και δεν εκπληρώνει όλα αυτά που ζητώ. Κώδικας: Sub MoveValues()Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. |
1 Συνημμένο(α) Φίλε συνονόματε για δες το συνημμένο (χωρίς VBA) αν σου κάνει. και πες μας |
Παράθεση:
Στην κολόνα Β πρέπει να είναι όλα τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται όπου δεν υπάρχει νούμερο στην κολόνα Α (concatenate), αλλά εάν υπάρχει στην κολόνα Β η λέξη “Offer” ή “OFFER” να μεταφέρονται στην κολόνα Γ μέχρι τον επόμενο αριθμό που θα υπάρξει στην κολόνα Α. Όλα αυτά πρέπει να βρίσκονται κάτω από μια μακροεντολή διότι ο πίνακα συνέχεια αλλά ανά πελάτη/προσφορά. Για περισσότερες πληροφορίες δες το δείγμα excel. |
1 Συνημμένο(α) Φίλε μου αν και από ότι κατάλαβα θέλεις λύση με VBA (το αφήνω για τους ειδικούς) :001_smile: Ωστόσο μιας και για μένα αποτελεί πρόκληση το τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς VBA, :icon_hihi: δες και αυτό το συνημμένο Example_2.xls που νομίζω ότι κάνει το ζητούμενο. Ελπίζω να έχω κατανοήσει το επιθυμητό. Θανάσης Σ. |
Αγαπητέ Θανάση, Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έλαβα την λύση και την παραθέτω για κάποιο άλλον που θα είχε το ίδιο πρόβλημα. Κώδικας: |
| Η ώρα είναι 18:31. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.