Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μορφοποίηση υπό όρους σε αυτόματο σχήμα! Μπορεί να γίνει αυτό;; Δηλαδή όπως το παράδειγμα: Αν το Α1=START, τότε το σχήμα να γίνεται πράσινο. Και αν το Α1=STOP, ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΌΚΚΙΝΟ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Φιλικά Λευτέρης. ![]() |
|
![]()
Φίλε Λευτέρη για να αλλάξεις τις ιδιότητες ενός σχήματος χρειάζεται VBA. Στο συνημμένο Shape_conditional_format.xls δες τον κώδικα VBA που έβαλα στο συμβάν Worksheet_Change (δεξί κλικ στο όνομα του φύλλου "Φύλλο1" και επιλέγεις προβολή κώδικα). Αν χρειαστεί θα πρέπει να προσαρμόσεις την διεύθυνση "$a$1" και το όνομα του σχήματος "Autoshape 2" ανάλογα. Θανάσης ΥΓ. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν σου κάνει η μορφοποίηση των κελιών όπως στο φύλλο2 αλλά θέλεις σχήμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται VBA !!! |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! GERO - gr8styl, θυμάσαι εκείνο το αρχείο που φτιάξαμε με τις ετικέτες για αθλητικά παπούτσια πριν από 3 χρόνια; ![]() ![]() Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα ξανά. Ευχαριστώ και τούς δυό σας πολύ για το ενδιαφέρον. Φίλε Θανάση, είναι θέμα εμφάνισης(Να φτιάχνουμε κάτι και να είναι και όμορφο). Σε αυτή την περίπτωση, ξεκινάω ένα excel. που θα δείχνει την λειτουργία μίας σειράς αντλιών που ανοίγουν και κλείνουν με εντολές από στάθμες σε δεξαμενές υγρών. Το σχήμα το σκέφτηκα για να φαίνονται πιό όμορφα οι αντλίες στην αποικόνιση! Επειδή όμως έχω ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ γνώσεις από VBA, ![]() Φίλε Τάσο και το δικό σου με κώδικα είναι. Σωστά:: Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ και τους δυό σας πολύ! Φιλικά Λευτέρης. ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Λευτέρη! Στο παράδειγμα που ανέβασα δεν υπάρχει κώδικας VBA. Στο Φύλλο2, έχω ορίσει στα κελιά A2 και A3 τα ονόματα START και STOP αντίστοιχα (ακριβώς όπως οι τιμές που παίρνει το κελί A1 στο Φύλλο1). Επέλεξα το καθένα από τα κελιά αυτά χωριστά, εισήγαγα τις εικόνες και προσάρμοσα το μέγεθος των κελιών σύμφωνα με τις εικόνες (οι τελευταίες πρέπει να "χωράνε" στο κελί). Έχω ορίσει ακόμα το όνομα pic με τύπο στο πεδίο αναφοράς: =INDIRECT(Φύλλο1!$A$1). Κατόπιν εισήγαγα μια ακόμα τυχαία εικόνα στο Φύλλο1 την επέλεξα και στη γραμμή τύπων πληκτρολόγησα: =pic. Αυτό ήταν! Θα βοηθηθείς πολύ αν κοιτάξεις στη βοήθεια της Excel τα περί της INDIRECT(). Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο σε ευχαριστώ και πάλι, για την άμεση ανταπόκρισή σου.. Έπαιξα....λίγο με το δείγμα σου και νομίζω πως κατάλαβα! Θα διαβάσω και για την συνάρτηση γιατί ΦΥΣΙΚΑ, δεν την ήξερα..., για να καταλάβω τι ακριβώς κάνει..Θεωρώ πως δεν θα έχω πρόβλημα. Φιλικά Λευτέρης ![]() |
| |
![]() Παράθεση:
![]() Γέρος και έχω αρχίσει να ξεχνάω. ![]() Νάσαι καλά να μου θυμίζεις τις παλιές καλές μέρες μας ![]() Τα λέμε. ![]() |
![]() |
Ετικέτες |
conditional format, tricky, αντικείμενα, εικόνες, μορφοποίηση υπό όρους |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] μορφοποιηση υπο ορους | ευη79 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-12-14 18:23 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-03-13 12:55 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους | fforward72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-05-12 21:47 |
Μορφοποίηση υπό όρους... | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-04-11 18:28 |
Η ώρα είναι 19:33.