![]() |
Excel σε OpenOffce 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλό μήνα Εχω φτιάξει ενα αρχείο σε excel το οποίο περιέχει μακροεντολές. Αυτό προσπαθώ να το δουλέψω με OpenOffice . Εχω ενεργοποιήσει τις μακροεντολές αλλα δεν δουλευουν. Μηπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Ευχαριστώ |
Καλησπέρα Μανώλη και καλό μήνα! Θα σου δώσω μια γενικότερη πληροφορία/απάντηση αφού το φόρουμ δεν υποστηρίζει άλλες εφαρμογές υπολογιστικών φύλλων εκτός από τη Microsoft Excel. Για να εκτελεστούν μακροεντολές VBA στην εφαρμογή Calc ( και γενικότερα στο OpenOffice ) και θα χρειαστεί η εκάστοτε εφαρμογή να τεθεί σε λειτουργία συμβατότητας VBA. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση της παρακάτω γραμμής στην κορυφή της λειτουργικής μονάδας VBASupport Option 1 πχ.: Κώδικας: REM ***** BASIC *****που σημαίνει ότι ακόμα και σε λειτουργία συμβατότητας VBA, αναλόγως τα περιεχόμενα του κώδικα (κυρίως αναφορές σε Αντικείμενα Excel), θα παρουσιαστούν προβλήματα! Edit: Αναφέρομαι στις μακροεντολές του συνημμένου σου. γράφεις: Κώδικας: .......Μπορείς να απλοποιήσεις τη μακροεντολή αυτή ....αρκεί να πεις στην VBA τι θέλεις να κάνεις.... Θα μπορούσες δηλαδή να χρησιμοποιήσεις: Range("F6").Value = Now Επίσης: Κώδικας: Range("G10").SelectΚαλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος |
Τάσο σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Μια διευκρίνιση μόνο. Οταν λες : "Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση της παρακάτω γραμμής στην κορυφή της λειτουργικής μονάδας " που εννοείς να τη βάλω ? Οσο για τις παρατηρήσεις στον κώδικα. Αυτά μου τα έχεις ξαναπει αλλα έγω ως κακός μαθητής :hammer-smilies-0002 δεν τα εφάρμοσα :whistle: |
Στο Calc πατάς ALT+F11 βρίσκεις τη λειτουργική μονάδα, αφαιρεις όλα τα "REM" που υπάρχουν ανάμεσα στις μακροεντολές και στην κορυφή του κάθε Module που έχει να κάνει με το συγκεκριμένο βιβλίο εργασίας θα περάσεις αυτό: VBASupport Option 1 Δεν σου εγγυώμαι ότι θα δουλέψει. Αν θέλεις τη συμβουλή μου, για να δουλέψει σωστά το αρχείο σου σε OpenOffice, χρησιμοποίησε τις μακροεντολές του OpenOffice αντί αυτές της VBA. Φιλικά Τάσος |
Τάσο το έκανα αλλα δεν δουλεύει. Οπως κατάλαβες απο το αρχείο προορίζεται για να υπολογίζει το χρόνο και το κόστος σε ένα μαγαζί με μπιλιάρδα .Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το OpenOffice μήπως και γλυτώσει ο φίλος για τον οποίο το έφτιαξα την αγορά του Office. Ευχαριστω πολύ για την ανταποκριση σου Φιλικά Μανώλης |
| Η ώρα είναι 15:54. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.