Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Αυτόματη μετάφραση πεδίου (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/860-aytomati-metafrasi-pedioy.html)

dimnot 04-12-10 18:41

Αυτόματη μετάφραση πεδίου
 
1 Συνημμένο(α)
Γεια σας και πάλι παιδιά ….
Αυτή τη φορά θα ήθελα τα φώτα σας σ’ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με κάποιο αρχείο στη δουλειά μου . Συγκεκριμένα επειδή καταγράφω τα στοιχεία ταυτότητας ατόμων ως επί το πλείστον αλλοδαπών, προκειμένου να λιγοστέψω τον χρόνο που απαιτείται για αυτό, δημιούργησα μαζί με ένα φίλο ο οποίος δυστυχώς είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ένα αρχείο το οποίο αφού περάσω τα στοιχεία του κάθε ατόμου σε μια αρχική φόρμα αυτή στη συνέχεια τα αποθηκεύει σε μια βάση (πίνακα) την οποία ονομάζω «επαφές». Από αυτό το πίνακα στη συνέχεια με άλλες φόρμες και ερωτήματα «δίνω» τα στοιχεία που θέλω σε διάφορα έγγραφα ..
Αυτό που θέλω να κάνω είναι, να «γράψω» ένα κώδικα στο πεδίο της αρχικής εγγραφής που λέγεται υπηκοότητα, στην οποία ότι εγγραφή θα μπαίνει και θα αφορά Υπηκοότητα να μεταφράζεται αυτομάτως στην Ελληνική γλώσσα , για παράδειγμα : German σε Γερμανίας , Austrian σε Αυστρίας , Greek σε Ελληνική κλπ .
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό …..αλλά όπως και να ‘χει εγώ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ..

Δημήτρης

dimnot 04-12-10 18:46

1 Συνημμένο(α)
Συγγνώμη αλλά αυτό είναι το σωστό αρχείο.....:wub2:

kapetang 05-12-10 12:26

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην παρέα

Δημήτρη, το συνημμένο σου μάλλον δε βοηθάει στη κατανόηση του προβλήματος.
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για τη βάση δεδομένων σου, πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει:
  1. Ένα πίνακα για τις υπηκοότητες. Για παράδειγμα «tblIpikootites» με πεδία «IpikootitaID» (αυτόματης αρίθμησης, πρωτεύον κλειδί), «IpikootitaL» (υπηκοότητα στα λατινικά), «IpikootitaG» (υπηκοότητα στα ελληνικά).
  2. Ένα πίνακα για την καταχώρηση των ατόμων. Για παράδειγμα «tblAtoma» με πεδία «AtomoID» (κωδικός ατόμου, πρωτεύον κλειδί), «IpikootitaID» (ο κωδικός υπηκοότητας), «LastName» (επώνυμο», «FirstName» (όνομα), κλπ.
Έτσι, αν καταχωρήσουμε τις υπηκοότητες, που είναι λίγες, στον πίνακα «tblIpikootites», στον πίνακα «tblAtoma», που μπορεί να αποκτήσει χιλιάδες εγγραφές, μπορούμε να τις επιλέγουμε από ένα πτυσσόμενο πλαίσιο.
Για να καταλάβεις τι εννοώ επισυνάπτω και ένα πρόχειρο δείγμα βάσης, που, εκτός από τους παραπάνω πίνακες ,έχει μία φόρμα για την καταχώρηση των ατόμων, ένα ερώτημα που ενώνει τους δύο πίνακες και μία έκθεση για την εκτύπωση των στοιχείων των ατόμων.
Υπέθεσα ότι κάθε άτομο έχει μία υπηκοότητα.

Φιλικά/Γιώργος

dimnot 05-12-10 16:34

2 Συνημμένο(α)
Φίλε μου Γιώργο, αρχικά θέλω να σ’ ευχαριστήσω που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου .
Σε ότι αφορά το πεδίο του προβλήματος , θέλω να σου πω ότι αυτό είχα σκε-φτεί και εγώ αρχικά. Δεν δούλεψε όμως ποτέ γιατί την ώρα που μπαίνω για να κατα-χωρήσω τα στοιχεία, θέλω να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις . Συγκεκριμέ-να για να καταλάβεις η δουλειά μου είναι όταν μαζεύω όλα τα στοιχεία , τα ξεχωρίζω σε Έλληνες και Αλλοδαπούς γενικά και αρχίζω να τα περνάω στο πρόγραμμα ομαδι-κά . Όταν πρόκειται για Έλληνες δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα , αλλά όταν αφορά αλλοδαπούς που είναι συνήθως πολύ περισσότεροι ……ε εκεί έχω πρόβλημα . Θέλω λοιπόν να κερδίσω χρόνο και για αυτό ψάχνομαι σε κάποια λύση του τύπου « …βάζω στα Αγγλικά το όνομα της υπηκοότητας και φεύγοντας αυτό θα μεταφράζεται στα Ελληνικά…»
Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου …

Υ.Γ. Έτσι είναι τα πεδία της φόρμας που συμπληρώνω, και τα οποία συνδέονται με πεδία του αρχικού πίνακα που ονομάζω «επαφές» και στον οποίο αποθηκεύονται πάντα, όλα τα νέα στοιχεία .

kapetang 05-12-10 17:35

Καλησπέρα σ’ όλους

Φίλε Δημήτρη είναι φανερό ότι δεν έγινε κατανοητή η λύση που πρότεινα.
Υποθέτω ότι οι διαφορετικές υπηκοότητες είναι 100 και τις έχω σ’ ένα πίνακα. Αν στην πορεία κάποια λείπει τη συμπληρώνουμε.
Στη φόρμα που καταχωρείς τα άτομα, που μπορεί να είναι χιλιάδες, το πεδίο «Υπηκοότητα» δεν είναι πλαίσιο κειμένου για να πληκτρολοογούμε την υπηκοότητα, αλλά ένα σύνθετο πλαίσιο από το οποίο η υπηκοότητα επιλέγεται μέσα από τις 100 (δε γίνεται καμία πληκτρολόγηση). Μελέτησε καλύτερα τη φόρμα που περιέχει η βάση του προηγούμενου μηνύματος (κάνε μία νέα καταχώρηση και στο πεδίο της υπηκοότητας πάτησε το βελάκι και διάλεξε μία).

Γιώργος

dimnot 05-12-10 21:42

Φίλε μου Γιώργο , σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν και δυσκολεύτηκα να πάρω ...μπρός. Δημιούργησα βασισμένος πάνω στο παράδειγμά σου ένα πεδίο στη φόρμα που θέλω για να κάνω την καταγραφή , το οποίο δείχνει και δουλεύει ιδανικά . Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι.


Η ώρα είναι 11:23.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2