![]() |
Βοήθεια στο συγχρονισμό φόρμας 1 Συνημμένο(α) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ACCESS. ΘΕΛΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ (ΓΕΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ SUBFORM, OTAN ΣΤΟ COMBO BOX ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ HEADER ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ SUBFORM NA ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ RECORD ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!! |
1 Συνημμένο(α) Εάν κατάλαβα δοκίμασε το αρχείο που διόρθωσα... |
Φίλε Free Ghost ευχαριστω για το χρονο και την βοηθειά σου αλλά δεν ειναι αυτό που ψάχνω να φτιαξω.Εγώ θέλω το control box(SELECT tblprosopiko.Επώνυμο FROM tblprosopiko ORDER BY tblprosopiko.Επώνυμο ; ) που έχω βάλει στο header της φορμας ΓΕΝΙΚΗ να λειτουργεί σαν φίλτρο και αφού βρίσκει το όνομα και το επιλεγω, να συγχρονίζει τα πεδία που αφορουν την τιμή του χειριστηρίου, στο detail και στα tab που έχω.Μήπως χρειαζεται να βαλω και το ID στο header section της φορμας?Ειμαι και αρχάριος και ίσως προσπαθώ κάτι που δεν γίνεται? Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια. |
2 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιάννη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Έχω μπερδευτεί γιατί στο Profile σου αναφέρεσαι σε έκδοση Access 2003 ενώ στο μήνυμα σου υπάρχει συνημμένο που φτιάχτηκε με νεότερη έκδοση της Access. Επίσης, όταν ανεβάζεις αρχεία στο φόρουμ, φρόντισε όσο αυτό είναι εφικτό να έχουν τέτοια μορφή που να μπορούν να ανοιχτούν και από χρήστες που διαθέτουν παλαιότερες εκδόσεις Access. Έτσι θα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρεις μια απάντηση στο ζητούμενο σου. Θα σού πρότεινα να κάνεις τα εξής: Διέγραψε το σύνθετο πλαίσιο που έχεις στην κεφαλίδα της κύριας φόρμας Στις ιδιότητες της κύριας φόρμας στην καρτέλα Δεδομένα επίλεξε: Προέλευση εγγραφών = tblprosopiko Κατόπιν στην καρτέλα της Access "Σχεδίαση": Φρόντισε η επιλογή "Χρήση οδηγών στοιχείων ελέγχου" να είναι ενεργοποιημένη. Κάνε κλικ στο στοιχείο "Σύνθετο πλαίσιο και στο παράθυρο του οδηγού που θα εμφανιστεί, φρόντισε να δείχνει όπως οι εικόνες παρακάτω: Συνημμένο Αρχείο 800 Συνημμένο Αρχείο 801 Αφού τελειώσεις μ αυτή τη διαδικασία, μπορείς να επαναφέρεις την προέλευση εγγραφών της κύριας φόρμας σου (αν και δε βλέπω το λόγο στο συνημμένο σου). Ο οδηγός αυτός έχει αναρτήσει κώδικα ή μακροεντολή στο συμβάν "Μετά από Ενημέρωση" του σύνθετου πλαισίου κι έτσι κάθε φορά που θα αλλάζει η τιμή του (η τιμή της πρώτης στήλης του δηλ. το "ID"), θα επιλέγεται και η εγγραφή στη φόρμα με το ανάλογο ID. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος Φιλοξενίδης ΥΓ. Free Ghost = Χρήστος:wink: |
Φίλε Χρήστο σε ευχαριστώ που τελικα βοήθησες τα μέγιστα καθότι ειμαι αρχάριος στην access. Τελικά αυτό που μου υπέδειξες προσπαθούσα να κάνω και καταλαβαίνω οτι έχω πολλα ακόμη να μαθω.Εχεις δίκιο οτι στο Profile αναφέρα λάθος έκδοση Access( Access 2003) ενώ δουλεύω Access 2007 και το συνημμένο ήταν σε αυτή την έκδοση.Επειδή ειμαι και αρκετά μεγάλος ηλικιακά, ευτυχώς που υπάρχεται και εσείς με καλύτερο backgroud σε αυτά και βοηθάτε πολύ τους αρχάριους(και άτομα με προϊουσα Αλτσχαιμερ!!!! όπως εγώ). :icon_hihi: :thumbup1: |
Να είστε καλά βρε παιδιά.Και εσύ φιλέ gioloka για το ερώτημα σου και εσύ φίλε Χρήστο για την απάντηση σου . Αυτή την ρύθμιση την έψαχνα εδώ και δυο βδομάδες. Σας ευχαριστώ όλους . Υ.Γ. Και τους δημιουργούς αυτού του side για την θαυμάσια δούλευα . |
| Η ώρα είναι 10:55. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.