Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Εργασία με ημερομηνίες στην Access (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/775-ergasia-me-imerominies-stin-access.html)

nisgia 20-10-10 01:02

Καλησπέρα στη παρέα!

Η αριστερή συνένωση (LEFT JOIN) και η συνθήκη "Not is Null" στο ερώτημα που αναφέρεις Γιώργο
είναι απομεινάρια της προσπάθειάς μου να εμφανίσω όλες τις ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας στη γραμμή κεφαλίδων.

Όμως στη συνέχεια είδα πως δεν ταξινομούνται με βάση την ημερομηνία αλλά το όνομα της ημέρας.
Έτσι λοιπόν "υποχρέωσα" το ερώτημα να επιστρέψει τα ονόματα των ημερών με τη σωστή σειρά
θέτοντάς τα στο πεδίο επικεφαλίδων στηλών (Column Headings) του φύλλου ιδιοτήτων του ερωτήματος.
Όταν όμως επετεύχθη το ζητούμενο δεν γύρισα πίσω να δω αν δουλεύει και με την απλή εσωτερική ένωση
όπως πολύ σωστά παρατήρησες.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα όμως που απαρίθμησες, δεν είχα ποτέ τη φιλοδοξία με αυτό το παράδειγμα
να καλύψω τις ανάγκες διαχείρισης κάποιας στρατιωτικής βάσης.
Νομίζω πως θα πρέπει να ρίξεις λίγο το επίπεδο των απαιτήσεών σου απέναντί μου. :shifty:

Το επίκεντρο του παραδείγματος ήταν ο τρόπος απόκρυψης όσων έχουν εργαστεί την τρέχουσα ημέρα
και η επέκταση σε αυτό ήταν η κυκλική επιλογή εργασίας για το τρέχον άτομο.
Αυτό εννοούσα με το "ολοκληρωμένη προσέγγιση" και όχι κάποια εφαρμογή έτοιμη προς διανομή. :thumbs-up:

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες ήταν απλά ένα χαριτωμένο αντικείμενο στο οποίοι σκέφτηκα να "πατήσω"
την προφανώς ελάχιστη λειτουργικότητα του παραδείγματος ώστε να έχει κάποιο νόημα. :what:

Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, ως παράδειγμα έχει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης αν κάποιος
το θελήσει, και σε πολυπλοκότητα αλλά και σε λειτουργικότητα.

Χαίρομαι όμως πραγματικά που σου άρεσε και που ασχολήθηκες μαζί του.:thanks:

Και τέλος, αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, συμφωνώ απόλυτα στο ότι καμία εφαρμογή δεν θεωρείται ολοκληρωμένη,
ειδικά όσες προσπαθούν να συμπεριλάβουν τον ανθρώπινο παράγοντα.
Ίσως οι εφαρμογές των κβαντικών υπολογιστών να τα καταφέρουν όμως για την ώρα, με τα τρανζιστοράκια, δεν υπάρχει περίπτωση.
Είναι θέμα ασυμβατότητας...! :what:

Επίσης η ιδεολογία μου λέει πως, όροι όπως "διαχείριση προσωπικού" και "ανάθεση εργασιών", δεν αφορούν την ανθρώπινη φύση. :noexpression:

Φιλικά,
Γιάννης

kapetang 20-10-10 17:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nisgia (Μήνυμα 4054)
.................................................. .......................
Νομίζω πως θα πρέπει να ρίξεις λίγο το επίπεδο των απαιτήσεών σου απέναντί μου. :shifty:
.................................................. .................................................. .......................
Επίσης η ιδεολογία μου λέει πως, όροι όπως "διαχείριση προσωπικού" και "ανάθεση εργασιών", δεν αφορούν την ανθρώπινη φύση. :noexpression:

Φίλε Γιάννη με την ποιότητα της δουλειάς σου ανέβασες πολύ τον πήχη των απαιτήσεων. Δεν πρόσεξες!!!!!
Οι όροι "διαχείριση προσωπικού" και "ανάθεση εργασιών" δεν αρέσουν και σε μένα. Μερικές φορές όμως αναρωτιέμαι, σε μία χώρα που οι περισσότεροι αντιπαθούν τη δουλειά τους, μήπως θα έπρεπε να είναι περισσότερο αποδεκτοί;

Γιώργος

Η ώρα είναι 15:35.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2