Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Πρόβλημα με τις ημερομηνίες (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/756-problima-me-tis-imerominies.html)

Damiyo16 28-09-10 23:31

Πρόβλημα με τις ημερομηνίες

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα σε μια βάση που έχω φτιάξει και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται για μιά φόρμα στην οποία γράφονται τα στοιχεία ασθενών και είναι συνδεδεμένη με μια υποφόρμα στην οποία καταχωρούνται τα ραντεβού τους. Τα ραντεβού είναι περισσότερα του ενός.
Συμβαίνει λοιπόν κάποιες φορές να μου αλλάζει τη σειρά στις ημερομηνίες. Για παράδειγμα, έχω καταχωρήσει ημερομηνίες: 7/9/2010, 10/9/2010, 14/9/2010 και όταν καταχωρήσω 20/9/2010, μου περνάει αυτομάτως την εγγραφή σε άλλη θέση αντί για το τέλος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια!

Dangel82 28-09-10 23:59

Δοκίμασε να αλλάξεις την ταξινόμηση στο DataSource της φόρμας σου.

Φιλικά, Άγγελος

Damiyo16 29-09-10 00:23

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω... :-(
Που βρίσκω το DataSource;

Dangel82 29-09-10 01:00

Είναι η "Προέλευση Εγγραφών" στην φόρμα σου

Damiyo16 29-09-10 09:00

Σ' ευχαριστώ, όμως με αυτόν τον τρόπο μου εμφανίζει όλες τις ημερομηνίες του πίνακα σε όλους τους πελάτες..
Μάλλον δεν φτιάχνω σωστά το query..

Dangel82 29-09-10 10:53

Τότε βάλε κριτήρια στο query σου, μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό δείγμα της βάσης σου για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα αν θέλεις...

Πάντως για να σου αλλάζει τις προβαλλόμενες εγγραφές κάτι παραπάνω απο την ταξινόμηση άλλαξες...

Φιλικά,

Αγγελος

Damiyo16 29-09-10 12:28

1 Συνημμένο(α)
έβαλα ένα δείγμα...στην πρώτη υπάρχει και λάθος με τις ημερομηνίες...

Dangel82 29-09-10 12:34

1 Συνημμένο(α)
Done... :D

Damiyo16 29-09-10 13:56

Τώρα θα με βρίσεις αλλά έχω πρόβλημα με το αρχείο. Το αποθηκεύω στον σκληρό μου αλλά δε μου το ανοίγει.
Μου βγάζει μήνυμα "This file is located outside your intranet or on an untrusted site. Microsoft Access will not open the file due to potential security problems. To open the file, copy it to your machine or an accessible network location".

kapetang 29-09-10 15:42

Καλησπέρα σε όλους

Ελένη το πρόβλημα που αναφέρεις το αντιμετώπισαν και άλλα μέλη του φόρουμ και αν ψάξεις θα βρεις οδηγίες για τη λύση του.
Μέχρι να πάρεις οδηγίες από κάποιον που γνωρίζει καλά το θέμα θα μπορούσες να δοκιμάσεις την παρακάτω λύση.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά, κάθε χρήστης πρέπει να προσθέσει το http://www.ms-office.gr/forum/ στο παράθυρο διαλόγου Τοποθεσίες τοπικού intranet (Local Intranet Sites):
1. Στον Internet Explorer, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία (Tools) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές Internet (Internet Options).
2. Στην καρτέλα Ασφάλεια (Security), κάντε κλικ στο εικονίδιο Τοπικό intranet (Local intranet) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τοποθεσίες (Sites).
3. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους (Advanced) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε: http://www.ms-office.gr/forum/ στο πλαίσιο Προσθήκη αυτής της τοποθεσίας Web στη ζώνη (Add this Web site to the zone)
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη (Add), έπειτα στο κουμπί OK, ξανά στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, κάντε κλικ για τρίτη φορά στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Internet (Internet Options).
5. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.

Φιλικά/Γιώργος

Damiyo16 29-09-10 16:10

Άγγελε και Γιώργο σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο!!!
Με τις οδηγίες σου Γιώργο κατάφερα να δω τη λύση που μου έστειλε ο Άγγελος! Να είσαστε καλά!!! :dft009:

Free_Ghost 29-11-10 17:41

Γυρνώντας μέσα στο forum επιλέγω κάποια θέματα που με έχουν προβληματίσει και τα διαβάζω, (το καλύτερο βιβλίο) μερικά όμως για μένα παραμένουν αναπάντητα όπως αυτό εδώ..

Δεν ξέρω τη έγινε, βασικά δεν κατάλαβα τη άλλαξε ο Άγγελος εδώ και δουλεύει..:007:

Μπορεί κάποιος φίλος που έχει χρόνο και διάθεση να μας εξηγήση..

Tasos 30-11-10 18:56

Καλησπέρα Χρήστο!

Τι, ποιο σημείο ακριβώς εννοείς;

Φιλικά

Τάσος

Free_Ghost 30-11-10 21:41

Βασικά είναι ώς προς την σωστή ταξινόμηση των ημερομηνιών..

Ο Άγγελος λέει [ Είναι η "Προέλευση Εγγραφών" στην φόρμα σου ]

Κατόπιν έχουμε ένα δείγμα τις βάσης και ο Άγγελος το ξαναανεβάζει διορθωμένο..

Τη διόρθωσε λοιπόν ο Άγγελος και δουλεύει σωστα η ταξινόμηση..:039:

Αυτό με προβληματίζει ναι το έκανε αλλά πώς το έκανε..:topic_closed:

kapetang 01-12-10 08:29

Καλημέρα στην παρέα

Χρήστο, η ταξινόμηση των εγγραφών στη φόρμα γίνεται σωστά, επειδή δεν έχει ως προέλευση εγγραφών τον πίνακα Dates, αλλά μια πρόταση SQL (μη αποθηκευμένο ερώτημα) που τις ταξινομεί.
Αυτό μπορείς να το δεις, αν σε προβολή σχεδίασης της φόρμας, στο φύλλο ιδιοτήτων, στην καρτέλα δεδομένα και στην ιδιότητα προέλευση εγγραφών κάνεις κλικ στο κουμπί δόμηση (...).

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 01-12-10 17:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4522)
Καλημέρα στην παρέα

Χρήστο, η ταξινόμηση των εγγραφών στη φόρμα γίνεται σωστά, επειδή δεν έχει ως προέλευση εγγραφών τον πίνακα Dates, αλλά μια πρόταση SQL (μη αποθηκευμένο ερώτημα) που τις ταξινομεί.

Φιλικά/Γιώργος

Γιώργο τώρα το είδα είναι στην δεύτερη φόρμα (dates) :punch:
Πάντως δεν κατάλαβα πώς το δημιούργησε αυτό το ερώτημα (για να ψάξω στα βιβλία μου πώς δουλεύει αυτή η δόμηση)΄...
Το πέτυχα και εγώ αυτό αλλά με κανόνικό ερώτημα που δημιούργησα και φαίνεται κανονικά στα ερωτήματα, το έδωσα σαν προέλευση και μου δουλεύει αλλά εδώ έχει ένα μη αποθηκευμένο ερώτημα όπως αναφέρεις παραπάνω..:wall:

Θα το κοιτάξω λίγο ακόμη μπας με βγάλω ακρη στην δημιουργία του...

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ασχοληθήκατε με έναν προβληματισμό μου, βλέπω πώς έχω πάρρα πολύ δρόμο ακόμα, και εάν ξεκινάς σε μια κάποια ...:grin: ηλικία νομίζω πώς είναι ακόμη πιο δύσκολα..
:drinks:

Υ.Γ. Φίλοι μου το κατάφερα και με την δόμηση.. και ήταν τόσο απλό γιατί είχα κολλήσει...
Πάντως πρέπει να δώσω μεγαλύτερη σημασία στην δόμηση...

Η ώρα είναι 10:45.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2