Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα. (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/755-emfanisi-sygkekrimenon-eggrafon-stin-forma.html)

Free_Ghost 28-09-10 19:21

Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα.

Βασικά δεν ξέρω εάν είναι εφικτό μέσα σε μια φόρμα να μην προβάλλονται όλες οι εγγραφές..

Να γίνω πιο συγκεκριμένος έστω ότι έχω 50 εγγραφές από αυτές ενεργές είναι οι 40 οι 10 αποτελούν παρελθόν (τις οποίες δεν θέλουμε να διαγράψουμε, αλλά ούτε να σκοντάφτουμε συνέχεια πάνω τους).

Μπορώ μέσα στον πίνακα που υπάρχουν τα στοιχεία να έχω ένα πεδίο όπου ας πούμε θα αναφέρει ΝΑΙ η ΟΧΙ και με ένα πλήκτρο πάνω στην Φόρμα να φαίνονται όλες οι εγγραφές οι μόνο οι ενεργές..

Είναι πραγματοποιήσιμο κάτι τέτοιο…:wall:

Meteora 28-09-10 19:56

Καλησπέρα ...
Αγαπητέ Χρήστο, αυτή τη στιγμή με αυτό το θέμα ασχολούμαι σε μια εφαρμογή. Φτιάξε ένα κουμπί στη φόρμα σου και βάλε τον κώδικα
Κώδικας:

Private Sub Εντολή36_Click()

If me.Filter = "[Τωρα] = 'Ναι'" Then
        me.Filter = ""
        Me.Εντολή36.Caption = "Απόκρυψη..."
    Else
        me.Filter = "[Τωρα] = 'Ναι'"
        Me.Εντολή36.Caption = "Εμφάνιση..."
    End If

me.FilterOn = True
End Sub

Το [Τωρα] είναι πεδίο με τιμές Ναι/Όχι

Δοκιμάζεις - δοκιμάζω στα δικά μου και τα λέμε / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Το κουμπί μου είναι το Εντολή36.

Dangel82 28-09-10 23:56

Χρήστο καλησπέρα,
Υποθέτω πως εισάγεις στην φόρμα σου κάποια είδη απο κάποιον άλλο πίνακα.

Μπορείς να κάνεις το παρακάτω:

Εάν ο εγγραφές σου είναι μέσα σε κάποιο ComboBox:
1 - Όρισε ένα πεδίο Ναι/Οχι στον πίνακα των ειδών σου (θα το ονομάσω "Active")
2 - Προσδιόρισε σε ποιά κατάσταση θα έχεις το πεδίο "Active" για κάθε εγγραφή του πίνακα "Είδη"
3 - Μέσα στην φόρμα σου στην "Προέλευση εγγραφών" του Combobox όρισε ως φίλτρο (χωρίς να το εμφανίζεις στην λίστα σου) το πεδίο "Active" στην κατάσταση που επιθυμείς (True ή False)
4 - Τελείωσες, το ComboBox θα σου εμφανίζει μόνο τις τιμές που έχεις ορίσει στο φίλτρο του ComboBox
Με τον τρόπο αυτό μεν, ενημερώνεις τις εγγραφές σου με τα πεδία που υπάρχουν διαθέσιμα (βάση φίλτρου) απο το ComboBox και δεν εξαφανίζεις τις εγγραφές που έκανες στην φόρμα σου πριν απο το μαρκάρισμα του είδους ως "Ανενεργο" (Active = True).

Εάν είναι μια απλή φόρμα:
1 - Όρισε ένα πεδίο Ναι/Οχι σε έναν πίνακα που υπάρχει στο DataSource της φόρμας σου (θα το ονομάσω "Active")
2 - Πρόσθεσε αυτό το πεδίο στην φόρμα σου
3 - Βάλε 1 Unbound CheckBoxe στην φόρμα σου (ονόμασέτο ένα "Open_Closed)
4 - Στο Ερώτημα του DataSource στο πεδίο "Active" βάλε το κριτήριο:
Iif([φορμα]!Active=True;True;False)
Στην ουσία αλλάζεις τις εγγραφές του ερωτήματός σου βάση του τι είναι επιλεγμένο στο Unbound CheckBox που έχεις στην φόρμα σου.
4 - Στο Event AfterUpdate του unbound CheckBox βάλε το εξής :
me.Form.Requery
Μόλις θα κάνεις το παραπάνω τσεκάρωντας ή ξετσεκάρωντας το CheckBox επιλέγεις ποιές εγγραφές θέλεις να δεις (τις ενεργές ή τις ανενεργές) και ξαναυπολογίζει την φόρμα σου βάση της επιλογής σου.

P.S. Sorry αν κάπου σε μπερδεύω αλλά είμαι για ύυυυυυυυπνουςςςς.....!!

Φιλικά,

Άγγελος

Free_Ghost 29-09-10 06:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dangel82 (Μήνυμα 3799)
Χρήστο καλησπέρα,

Εάν είναι μια απλή φόρμα:
1 - Όρισε ένα πεδίο Ναι/Οχι σε έναν πίνακα που υπάρχει στο DataSource της φόρμας σου (θα το ονομάσω "Active")
2 - Πρόσθεσε αυτό το πεδίο στην φόρμα σου
3 - Βάλε 1 Unbound CheckBoxe στην φόρμα σου (ονόμασέτο ένα "Open_Closed)
4 - Στο Ερώτημα του DataSource στο πεδίο "Active" βάλε το κριτήριο:
Iif([φορμα]!Active=True;True;False)
Στην ουσία αλλάζεις τις εγγραφές του ερωτήματός σου βάση του τι είναι επιλεγμένο στο Unbound CheckBox που έχεις στην φόρμα σου.
4 - Στο Event AfterUpdate του unbound CheckBox βάλε το εξής :
me.Form.Requery
Μόλις θα κάνεις το παραπάνω τσεκάρωντας ή ξετσεκάρωντας το CheckBox επιλέγεις ποιές εγγραφές θέλεις να δεις (τις ενεργές ή τις ανενεργές) και ξαναυπολογίζει την φόρμα σου βάση της επιλογής σου.

P.S. Sorry αν κάπου σε μπερδεύω αλλά είμαι για ύυυυυυυυπνουςςςς.....!!

Φιλικά,

Άγγελος

Νίκο εχθές το βράδι έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν κατάφερα τίποτα, μου έβγαζε σφάλμα..

Αγγελε το βράδι θα δοκιμάσω το παραπάνω ( τώρα είμαι δουλειά δεν μπορώ) αν και δεν το πολυκατάλαβα με ζορίζει λίγο Το 4 και το 4 αλλά θα το προσπαθήσω...:pchit:

kapetang 29-09-10 10:03

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην παρέα

Στη βάση δεδομένων που επισυνάπτω παρουσιάζω μια απλή περίπτωση εφαρμογής φίλτρου που νομίζω ότι καλύπτει τις ανάγκες του Χρήστου.
Η βάση αποτελείται από ένα πίνακα πελατών «tblCustomers» που περιέχει και ένα πεδίο «Active» τύπου Ναι/Όχι, για να διακρίνει τους πελάτες σε ενεργούς και μη και από μία φόρμα «frmCustomers».
Επειδή θέλουμε η φόρμα να φιλτράρει τους πελάτες και να δείχνει μόνο τους ενεργούς:
  1. Στην ιδιότητα της φόρμας φίλτρο έβαλα τον τύπο: [Active]=-1 (προβολή σχεδίασης > ιδιότητες φόρμας > καρτέλα δεδομένα > ιδιότητα φίλτρο).
  2. Στην κεφαλίδα της φόρμας πρόσθεσα ένα πλαίσιο ελέγχου με όνομα «chkFilter» που καθορίζει αν θα εμφανίζονται όλοι οι πελάτες ή μόνο οι ενεργοί.
  3. Στο συμβάν με το κλικ του πλαισίου ελέγχου έβαλα τον κώδικα:
Private Sub chkFilter_Click()
Me.FilterOn = Me.chkFilter
End Sub
Προσθήκη: Αν χρησιμοποιήσουμε για την εφαρμογή ή την κατάργηση του φίλτρου το μενού (Εγγραφές > Εφαρμογή/Κατάργηση φίλτρου) ή το κουμπί της γραμμής εργαλείων Εφαρμογή/Κατάργηση φίλτρου (αυτό με το χωνί), οι ενέργειες 2 και 3 δε χρειάζονται.

Φιλικά/Γιώργος

Dangel82 29-09-10 10:49

1 Συνημμένο(α)
Πάνω στο πολύ καλό παράδειγμα του Γιώργου, και ο τρόπος που ανέλυσα παραπάνω...

Φιλικά,

Άγγελος

PS: Έχουμε λαό καλό και επίπεδο γ@μ@το στο Forum λέμεεεεεεε!!!
Ότι θες! Όπως το θές! και με 10+ διαφορετικούς τρόπους!!!

:011::011::011::011::011::011::011::011::011:

Meteora 29-09-10 16:45

Καλημέρα...
Με άρεσαν οι προσεγγίσεις του Γιώργου και του Άγγελου. Μοντέρνος κώδικας.Θα τον χρησιμοποιήσω.
Χρήστο ο κώδικας που ανέβασα, τον έχω προσαρμόσει -όπως φαίνεται παρακάτω και δουλεύει !

Κώδικας:

Private Sub Εντολή48_Click()

< ...κώδικας>

Select Case Me.Filter
  Case ""
      Me.Filter = "[Επιλογη] = true"
      Me.Εντολή48.Caption = "Όλοι οι μαθητές"
  Case "[Επιλογη] = true"
      Me.Filter = ""
      Me.Εντολή48.Caption = "Επιλογή μαθητών"
    End Select
    Me.FilterOn = True
End Sub

Να είμαστε όλοι καλά / Νίκος Δ.

Free_Ghost 29-09-10 17:17

:thanks: :thanks: :thanks: :thanks:

Πέτυχε ...:thumbup:

Αυτή η ψευτοεφαρμογή που κάνω είναι η τρίτη το συγκεκριμένο πρόβλημα με απασχολούσε και στην πρώτη και λύθηκε τώρα...

Ευχαριστώ τους φίλους " Γιώργο, Νίκο και Αγγελο " που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μου...

Τώρα όσπου να τελειώσο πόσες φορές θα φωνάξω HELP δέν ξέρω..

Πάντως για άλλη μια φορά ευχαριστώ...:thanks:

kapetang 30-09-10 08:01

Καλημέρα στην παρέα
Άγγελε δοκιμάζοντας το παράδειγμα που ανέβασες διαπίστωσα ότι στη φόρμα δεν είναι δυνατή η εμφάνιση όλων των εγγραφών (ενεργών και μη).
Φιλικά/Γιώργος

Dangel82 30-09-10 11:58

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 3823)
Καλημέρα στην παρέα
Άγγελε δοκιμάζοντας το παράδειγμα που ανέβασες διαπίστωσα ότι στη φόρμα δεν είναι δυνατή η εμφάνιση όλων των εγγραφών (ενεργών και μη).
Φιλικά/Γιώργος

Μια μικρή παραλαγή για να καλύψουμε και αυτήν την περίπτωση...

kapetang 30-09-10 18:07

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα
Ζήλεψα τον Άγγελο!!!
Έτσι στη βάση που επισυνάπτω έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στη φόρμα όλους τους πελάτες, μόνο τους ενεργούς ή μόνο τους ανενεργούς.
Η δουλειά γίνεται με τον κώδικα.
Κώδικας:

Private Sub optFilter_Click()
    Me.Filter = Choose(optFilter.Value, "", "[Active]= -1", "[Active]=0")
    Me.FilterOn = True
End Sub

Φιλικά/Γιώργος

Dangel82 30-09-10 18:46

Νομίζω οτι το θέμα απλά ξεχυλώθηκε!!!

kapetang 30-09-10 19:02

Είναι μια άποψη που κρίνεται από όλους!!!

Meteora 30-09-10 19:28

Γιώργο Μπράβο !
Να σε ευχαριστήσω για την προσφορά και του κώδικα αλλά και για την 'Ομάδα επιλογών' με τα 'κουμπιά εναλλαγής'. Ήδη τοποθέτησα το ε κ π λ η κ τ ι κ ό υλικό στην βιβλιοθήκη μου...
Καλό σου βράδυ / Νίκος Δ.

kapetang 30-09-10 19:34

Φίλε Νίκο ευχαριστώ. Επίσης καλό βράδυ

Free_Ghost 02-10-10 06:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 3836)
Καλησπέρα στην παρέα
Ζήλεψα τον Άγγελο!!!
Έτσι στη βάση που επισυνάπτω έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στη φόρμα όλους τους πελάτες, μόνο τους ενεργούς ή μόνο τους ανενεργούς.
Η δουλειά γίνεται με τον κώδικα.
Κώδικας:

Private Sub optFilter_Click()
    Me.Filter = Choose(optFilter.Value, "", "[Active]= -1", "[Active]=0")
    Me.FilterOn = True
End Sub

Φιλικά/Γιώργος

Γιώργο νομίζω πώς το παράδειγμα σου παθαίνει ένα black out στην αρχή..
Δηλαδή με το που ξεκινώ την εφαρμογή (παράδειγμα) δείχνη 2 στο (ΟΛΟΙ)
Πατάω το (ΕΝΕΡΓΟΙ) πάλι 2 (ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ) 3

Για να γίνω πιο σαφής πρέπει να πατήσουμε κάποιο άλλο πλήκτρο από το (ΟΛΟΙ)
και κατόπιν πάλι το (ΟΛΟΙ) ώστε να υπολογίση σωστα και τους 5, με την εκίνηση δεν τους υπολογίζει σαν (ΟΛΟΙ) αλλά μάλλον σαν ενεργούς αφου εμφανίζει 2..

kapetang 02-10-10 07:39

Καλημέρα στην παρέα

Χρήστο άνοιξα τη βάση όπως είναι στο φόρουμ και δεν παρουσίασε το πρόβλημα.
Αν εμφανίζεται σε κάποια δοκιμή δική σου μάλλον οφείλεται σε λανθασμένη προεπιλεγμένη τιμή της ομάδας επιλογών (optFilter).
Πιστεύω ότι θα λυθεί αν βάλεις προεπιλεγμένη τιμή 1 (προβολή σχεδίασης > ιδιότητες ομάδας επιλογών > δεδομένα > προεπιλεγμένη τιμή > 1).
Τα ξαναλέμε

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 02-10-10 19:55

Γιώργο δεν είναι θέμα επιλογής..

Οπως την κατεβάζω την ανοίγω και μου δείχνει τα άτομα κάτω 1 από 2 ενώ ειναι πατημένο το κουμπί (ΟΛΟΙ) και δεν έχω πειράξει τίποτα...
Εφόσον πατήσης οποιοδήποτε άλλο κουμπί και μετά ξαναπατήσεις το (ΟΛΟΙ) δείχνη 1 από 5..

Δεν ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος, αλλά δεν κάνω και τίποτα...

kapetang 02-10-10 21:22

Χρήστο άνοιξέ την χωρίς να την κατεβάσεις και πες μου πως δουλεύει.
Επίσης ανέβασε τη βάση όπως την αποθήκευσες στον υπολογιστή σου, μήπως βγει άκρη

Free_Ghost 03-10-10 06:21

1 Συνημμένο(α)
Αυτο το αρχείο κατεβάζω το τρέχω και κατευθειαν εμφανιζει 1/2 στο ολοι...

kapetang 03-10-10 07:31

Καλημέρα
Χρήστο όταν κάνεις κλικ στο αρχείο που επισυνάπτεται στο μήνυμά μου εμφανίζεται ένα παράθυρο «Λήψη αρχείου» πάτησε το κουμπί «Άνοιγμα» και γράψε μου τι συμβαίνει.
Εγώ θα κοιτάξω το αρχείο που ανέβασες.

Meteora 03-10-10 08:31

Καλημέρα...
Στο Load της φόρμας πρέπει να μπεί το φίλτρο
Κώδικας:

Me.Filter = ""
        Me.FilterOn = True

γιατί ο Γιώργος έχει τοποθετήσει τα φίλτρα στο AfterUpdate των κουμπιών επιλογής.
Νίκος Δ

kapetang 03-10-10 08:53

Νίκο καλημέρα

Όταν ανοίγω το αρχείο που ανέβασε τελευταία ο Χρήστος στην access 2003 δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.
Δεν ξέρω στην access 2007, που έχεις, αν εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα.Στην access 2003 όταν ανοίγει μία φόρμα ακόμα και αν η ιδιότητα Filter δεν είναι κενή δεν εφαρμόζεται το φίλτρο. Πρέπει να δοθεί ρητά «FilterOn=True».
Συμφωνώ με τη λύση που δίνεις (ίσως αρκεί και η me.FilterOn=False).

Φιλικά/Γιώργος

Meteora 03-10-10 10:05

Γιώργο καλημέρα
Στην φόρμα υπάρχει επιλεγμένη η επιλογή "Φιλτράρισμα με την φόρτωση". Αυτή φταίει. Ο κώδικας που ανέφερα δεν χρειάζεται.
Νίκος Δ.

Tasos 03-10-10 11:15

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους!
Φίλοι μου, επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση:
Με την προσέγγιση που παρουσιάζεται στο θέμα μας δηλαδή εφαρμογή φίλτρου
για να εμφανίζονται συγκεκριμένες εγγραφές στη φόρμα, ναι μεν κάνει το ζητούμενο, δεν αφήνει όμως περιθώρια για περισσότερα φιλτραρίσματα και για να είμαι πιο ακριβής, την επαναφορά του φίλτρου στην αρχική του θέση.
Παράδειγμα:
Ο χρήστης φιλτράρει με την πολύ ωραία μέθοδο του Γιώργου και εμφανίζει την ομάδα των ενεργών εγγραφών.
Αν τώρα στην ομάδα των ενεργών εγγραφών θελήσει να φιλτράρει και κάτι άλλο (πχ. Έτος γέννησης, Τόπος κατοικίας ή ότι άλλο υπάρχει), δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να επαναφέρει τα δεδομένα στην αρχική τους μορφή (Εμφάνιση μόνο των ενεργών εγγραφών).
Νομίζω ότι με τη χρήση 2 ερωτημάτων αντί για φιλτράρισμα εγγραφών, δεν θα υπάρχουν πια τέτοιοι περιορισμοί.
Δείτε στο συνημμένο τι εννοώ.

Φιλικά

Τάσος

kapetang 03-10-10 16:55

Καλησπέρα στην παρέα

Τάσο δοκίμασα το παράδειγμα που αναφέρεις και διαπίστωσα τα εξής:
1. Αν πατήσω στη φόρμα μου το κουμπί «Ενεργοί» εμφανίζονται δύο εγγραφές (2).
2. Αν κάνω κλικ στο όνομα Αθανασίου, δεξί κλικ και επιλέξω φιλτράρισμα με βάση την επιλογή θα εμφανιστεί μόνο μία εγγραφή (ο Αθανασίου). Το κουμπάκι «Ενεργοί» δεν μπορώ να το πατήσω αφού είναι πατημένο και σωστά αφού από τους ενεργούς πελάτες διάλεξα τον Αθανασίου.
3. Μου μένει να πατήσω ένα από τα δύο κουμπιά «Όλοι» ή «Ανενεργοί». Όποιο και να πατήσω θα εμφανίσει τις σωστές εγγραφές και θα θέσει το κουμπί «Όλοι» στη μη πατημένη θέση. Οπότε αν το ξαναπατήσω θα πάρω πάλι το σωστό δύο εγγραφές.
Θέλω να σε ρωτήσω για μια περίεργη συμπεριφορά της βάσης που κόντεψε να μας αρρωστήσει. Στην access 2003 ;όταν άνοιγε η φόρμα έδειχνε πατημένο το κουμπί «Όλοι» και όλες τις εγγραφές ενώ στην 2007 εφάρμοζε φίλτρο. Όπως κατάλαβα από την απάντηση του Νίκου στις ιδιότητες της φόρμας στην access 2007 υπάρχει και η ιδιότητα «φιλτράρισμα με το άνοιγμα» που στην access 2003 δεν τη βρήκα. Δεν την είδα; Ίσως.

Φιλικά/Γιώργος

Tasos 03-10-10 21:18

Γιώργο μου καλησπέρα!
Στο παράδειγμα μου, η φόρμα απλά ανοίγει χρησιμοποιώντας το ερώτημα "Qry1" δηλ. όλες τις εγγραφές. Την ανάπτυξα με Access 2010 με τιμή στην ιδιότητα: "Φιλτράρισμα με τη φόρτωση" το "Όχι".
Το κουμπί "Όλοι" ως προεπιλογή, σωστά φαίνεται "πατημένο" και ισχύει για όλες τις εκδόσεις της Access.

Τώρα όσον αφορά το φιλτράρισμα κατά τη φόρτωση της φόρμας, να πούμε ότι δεν υπάρχει σαν ιδιότητα σε εκδόσεις παλαιότερες της Access 2007 και φυσικά, η ιδιότητα αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη από την Access 2003.

Πιθανό σενάριο: Έχει εφαρμοστεί κάποιο φίλτρο στη φόρμα, ο χρήστης πέρασε τη φόρμα από την κανονική προβολή σε προβολή σχεδίασης, την επανέφερε σε κανονική προβολή με αποτέλεσμα να μην έχει αδειασει το "Cache" της εφαρμογής κι έτσι να συνεχίζει να διατηρεί το φίλτρο.

Δηλαδή... Όλα καλά!:048:

Τα λέμε φίλε μου!

Τάσος

Free_Ghost 04-10-10 20:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Meteora (Μήνυμα 3877)
Γιώργο καλημέρα
Στην φόρμα υπάρχει επιλεγμένη η επιλογή "Φιλτράρισμα με την φόρτωση". Αυτή φταίει. Ο κώδικας που ανέφερα δεν χρειάζεται.
Νίκος Δ.

Φίλοι μου καλησπέρα σήμερα κατάφερα και είδα τα μυνήματα που γράψατε..

Είχε δίκιο ο Νίκος μόλις στο φίλτρο "Φιλτράρισμα με την φόρτωση" επέλεξα "οχι" έβγαλε κανονικότατα τα στοιχεία...:thumbup1:

Στη συνέχεια είδα αυτά που έγραψε ο Τάσος, προσπάθησα να το κάνω απο το μηδέν έτσι όπως το έκανε, αλλά τζίφος...

1) Χτυπούσε ο κώδικας στη λέξη optFormSource
Επομένως δεν μου δούλεψε ( το δικό μου από το μηδέν )

2) Και τα κουμπιά πώς εναλλάσσονται ???

Υ.Γ._1 ) Μου άρεσε αυτό το κόλπο με το ερώτημα 1 που έκανε ο Τάσος εφόσον βέβαια θέλεις όλα τα πεδία...

Υ.Γ._2 ) Φοβάμαι σε αυτό το στάδιο της εφαρμογής μου να εφαρμόσω το κόλπο του Τάσου με το ερώτημα1 διότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω στην φόρμα όλα τα πεδία από τους πίνακες και μιλάμε για δεκαριά πίνακες με 5 εώς 25 πεδία ο καθένας..

Υ.Γ._3 ) Όσο και να διαφημίζει το αντίθετο η Microsoft η Access θέλει τον κώδικα της για να πετύχεις κάτι καλό, και στον κώδικα παίρνω μηδέν. :confused1::cry4:

Tasos 05-10-10 00:09

Χρήστο καλησπέρα!

Το optFormSource είναι το αντικείμενο της Ομάδας επιλογών και τα κουμπιά που περικλείει, (είτε αυτα τα περάσουμε χειροκίνητα είτε με τη βοήθεια του οδηγού ομάδας επιλογών),
μπορεί να έχουν τις παρακάτω μορφές:
  • Κουμπί εναλλαγής
  • Πλαίσιο Ελέγχου
  • Κουμπί Επιλογής
Σε όλες τις περιπτώσεις τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν μόνο το συμβάν Εστίαση (GotFocus, LostFocus) . Η αποστολή τους είναι να αλλάζουν την τιμή του πλαισίου που τα περικλείει δηλ. την ομάδα επιλογής (στην περίπτωση μας το αντικείμενο με το όνομα optFormSource).

Εσύ μάλλον χρησιμοποίησες τα κανονικά κουμπιά εναλλαγής:shifty:
Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των πεδίων στη φόρμα σου, δεν μπορώ να εχω γνώμη αφου δε γνωρίζω τη δομή της βάσης σου.

Καλή συνέχεια!

Φιλικά

Τάσος

Free_Ghost 06-10-10 06:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tasos (Μήνυμα 3920)
Χρήστο καλησπέρα!

[/B]Εσύ μάλλον χρησιμοποίησες τα κανονικά κουμπιά εναλλαγής:shifty:
Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των πεδίων στη φόρμα σου, δεν μπορώ να εχω γνώμη αφου δε γνωρίζω τη δομή της βάσης σου.

Τάσος

Τάσο καλημέρα.. Είχες απόλυτο δίκιο λάθος πλήκτρα χρησιμοποιούσα, χθές επαιξα με τα σωστά πλήκτρα (Ομάδα πλήκτρων) και τα κατάφερα...
Πάντως στην υπάρχων εφάρμογή δεν θα το ρισκάρω να κάνω τόσες αλλαγές θα το χρησιμοποιήσω σε επόμενες ( και μια προηγούμενη)...

Η ουσία είναι πώς μέσα σε μια εβδομάδα με την βοήθεια σας βρήκα αρκετές μεθόδους για να εφαρμόσω την επιλογή των ενεργών και μή...

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα παιδιά του Forum και συγκεκριμένα τους
Τάσο - Νίκο - Γιώργο και Άγγελο..:thumbup:

Tasos 06-10-10 08:00

Καλημέρα Χρήστο!

Δεν είναι περίπλοκο όσο φαίνεται!

Η αρχή είναι απλή:

Δημιουργείς 2 "ερωτήματα-κλώνους" με βάση τον πίνακα που περιέχει το πεδίο Active.

Σύνδεσε τη συγκεκριμένη φόρμα με το πρώτο ερώτημα.

Στο δεύτερο ερώτημα πρόσθεσε το κριτήριο όπως στο συνημμένο στο προ προηγούμενο μήνυμα μου.

Χρησιμοποιώντας την ομάδα επιλογής, θα μπορείς να αλλάζεις την πηγή δεδομένων στη φόρμα σου (βλ. συνημμένο σε προηγούμενα μηνύματα).

Καλή συνέχεια!

Τάσος

Jim 27-10-10 11:27

Απορία

1 Συνημμένο(α)
Καταρχάς θα ήθελα να καλημερίσω όλη την παρέα. Ήθελα να αναφερθώ σε μια πάρα πολύ ωραία λύση του Τάσου που μου έλυσε κι’ εμένα τα χέρια και έρχομαι στο θέμα. Είμαι χρεωμένος με μία αποθήκη οπλισμού από αυτά άλλα είναι χρεωμένα. Κάποια βρίσκονται στην αποθήκη μου και κάποια έχουν επιστραφεί στις κεντρικές αποθήκες θα ήθελα να φαίνεται όταν πατάω από το τσεκ Βοχ επιστροφή να μού δείχνει τι έχουν επιστραφεί. Έχω κάνει κάτι στο συνημμένο Αλλά δεν κατάφερα κάτι Θά επρεπε στήν αποθήκη να μήν φενεται το 5 μήπως κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει. Σάς ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας, εκ των προτέρων.

kapetang 27-10-10 20:47

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Δημήτρη χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να ξέρεις ποια υλικά από αυτά που παρέλαβες ,τα χρέωσες σε κάποιον, παραμένουν στην αποθήκη σου ή τα επέστρεψες στην κεντρική.
Στη βάση δεδομένων που επισυνάπτω θα βρεις μια λύση, που πιθανόν να σε εξυπηρετεί.
Επειδή τα πλαίσια ελέγχου που χρησιμοποιείς μπερδεύουν, τα αντικατέστησα με κατάλληλες επιλογές από ένα σύνθετο πλαίσιο.

Φιλικά/Γιώργος

Η ώρα είναι 02:23.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2