![]() |
Καλημέρα στην παρέα Γιάννη (nisgia) συμφωνώ απόλυτα. Φιλικά/Γιώργος |
Παράθεση:
Η ADOX είναι όντως μια πάρα πολύ καλή λύση. Ωστόσο, γιατί να φορτώσουμε μια επιπλέον βιβλιοθήκη, αφού η ίδια η Access μέσα από τις ήδη φορτωμένες βιβλιοθήκες της μας παρέχει τα ανάλογα εργαλεία; Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την ADOX (σε αυτοματισμούς που σχετίζονται με πίνακες/ερωτήματα της Access) μέσα από Word, Excel, Outlook κτλ. (βλ. μήνυμα: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...eia-excel.html ) Να είστε καλά! Τάσος |
Καλημέρα στην παρέα Θα προσπαθήσω να περιγράψω το πρόβλημα του Γιάννη, όπως το κατάλαβα από την μέχρι τώρα συζήτηση: 1. Από το excel εισάγονται δεδομένα σε ένα πίνακα με σταθερό όνομα (Table1). Το πλήθος των πεδίων και το όνομα είναι μεταβλητό (σε κάθε εισαγωγή από το excel μπορεί να αλλάζει). 2. Θέλει από τον πίνακα Table1, να επιλέγει, σύμφωνα με κάποια κριτήρια, ορισμένα πεδία και να εμφανίζει τα δεδομένα τους σε μία φόρμα. Το πρόβλημα της εισαγωγής λύθηκε έξυπνα από το Τάσο και το Γιάννη στη συνέχεια. Με τις λύσεις που δόθηκαν αρχικά δημιουργείται ένα αποθηκευμένο ερώτημα (Query1) με τα επιθυμητά πεδία. Μέχρι εδώ το Query1, σε κάθε άνοιγμα, μπορεί να έχει διαφορετικό πλήθος πεδίων με διαφορετικά ονόματα. Η δημιουργία συνεπώς μιας φόρμας με τον κλασικό τρόπο δεν είναι δυνατή. Με τη δεύτερη λύση του Τάσου στα πεδία του Query1 δίνονται σταθερά ονόματα. Εδώ όμως κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω (Τάσο χρειάζομαι φροντιστήριο): 1. Πως θα προσδιορίσουμε το πλήθος των ονομάτων (τιμών) στον πίνακα tblFormNames; 2. Πως θα δημιουργήσουμε τη φόρμα αφού το πλήθος των πεδίων είναι μεταβλητό; Τελικά αν το πρόβλημα είναι όπως το παρουσιάζω, έχω την εντύπωση, ότι η φόρμα πρέπει να δημιουργείται δυναμικά (με κώδικα) Φιλικά/Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα κι από μένα! Αυτό που εξαρχής εγώ υπέθεσα (μιας και ο Γιάννης αρνείται μέχρι τώρα να μας πει) είναι πως ο Γιάννης προσπαθεί να κάνει ένα ιστορικό αλλαγών κάποιων περιοχών του EXCEL χρησιμοποιώντας λανθασμένα, τις διευθύνσεις των κελιών ως πεδία.:icon_baby: Μέχρι όμως να μας αποκαλύψει τα σχέδιά του ο Γιάννης, εμείς δεν έχουμε παρά να ασχολούμαστε με τα αποτελέσματα και όχι με την αιτία του προβλήματος.:hammer-smilies-0002 Τα αποτελέσματα λοιπόν, νομίζω πως κατά κάποιο τρόπο μπαλώνονται με την τεχνική της κατά το χρόνο εκτέλεσης ρύθμισης της προέλευσης του κάθε πεδίου της φόρμας. Αφού λοιπόν το ερώτημα επιλογής πεδίων είναι απλά ένα υποσύνολο του πίνακα "Table1", γιατί να μην βασιστεί η φόρμα σε αυτόν τον πίνακα και απλά τα πεδία της να αλλάζουν προέλευση στοιχείου ελέγχου με βάση τα κριτήρια αναζήτησης πεδίων; Αυτό ακριβώς γίνεται στο παράδειγμα που επισυνάπτω (FlexForm.zip). Δείτε το αν θέλετε και τα ξαναλέμε... Γιάννης |
Παράθεση:
Γιώργο μου, πρότεινα τη λύση αυτή υποθέτοντας ότι πρόκειται για σταθερό πλήθος πεδίων στη φόρμα και ότι τα πεδία από την Excel ( τα *a) έχουν μια σταθερή σειρά και μορφή. Με τον κώδικα αυτό δημιουργείται ένα ερώτημα που έχει τόσα "*a" όσες και οι εγγραφές του πίνακα "tblFormNames". Παρ όλα αυτά δεν κατανοώ γιατί δεν μπορούν να ετοιμαστούν οι στήλες ή οι επικεφαλίδες ενός πίνακα Excel έτσι που να εισάγονται χωρίς να δημιουργούν την ανάγκη αναζήτησης για ακραίες λύσεις. Τα λέμε λοιπόν Τάσος |
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!!!! Χαίρομαι υπερβολικά για τον διάλογο!!!!:045: Εχοντας ως βασικό κανόνα οτι πειραματίζομαι για να μάθω, ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά.... Ο πίνακας έχει στοιχεία μισθοδοσίας: -40 περίπου πεδία με τυπικά στοιχεία (ονομα, επώνυμο, ΑΦΜ κλπ) -30 πεδία με αποδοχές -40 πεδία με κρατήσεις Τα στοιχεία υποβάλλονται απο τις υπομονάδες σε μορφή excel. Το πιο απλό (αυτό έχω σήμερα) είναι να φτιάξω μια φόρμα με τα 110 πεδία και να ξεμπερδέψω! Εχουμε όμως και το εξής δεδομένο: Η κάθε υπομονάδα έχει τελείως διαφορετικές αποδοχές (συνήθως όχι πάνω από 10) και κρατήσεις (μέγιστο 15) ανάλογα με το τύπο του εργαζόμενου σ αυτή. Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω να φτιάξω το ερώτημα και τη φόρμα που θα "βλέπει" (για οικονομια χώρου) μόνο τα απαραίτητα στοιχεία της υπομονάδας!!! Ετσι λοιπον, αφήνω σταθερά τα τυπικά στοιχεία, κωδικοποιώ την ονοματοδοσία των πεδίων με τις αποδοχές ως "apodoxes_8011, apodoxes_8012" κλπ, τις κρατησεις ως "kratiseis_002, kratiseis_003" με τον κάθε αριθμό _8011, _002 κλπ να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο είδος αποδοχών και κρατήσεων! Θέλω να ανοίγω λοιπόν τη φόρμα και να βλέπω όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία! Υπάρχουν εργαζόμενοι με μόνο ένα πεδίο αποδοχών ("Μισθός") και ένα πεδίο κρατήσεων ("ΙΚΑ") Γι αυτό έψαχνα ερώτημα-φίλτρο και φόρμα-φίλτρο... Μια πρόχειρη ματιά λόγω έλλειψης χρόνου (οικογενειακές υποχρεώσεις!) που έριξα στη φόρμα του nisgia ίσως με καλύψει... Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε με τι περίπου ασχολούμαι... Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!!!! ΥΓ Η βάση αφορά 24 υπομονάδες με 120 εργαζόμενους και περιέχει αρκετούς πίνακες για στατιστικούς λόγους... |
Καλησπέρα Γιάννη! Τώρα που μας κατατόπισες πλήρως, θα πρότεινα να "προετοιμάσεις" τα δεδομένα των πινάκων της Excel σε ένα ή περισσότερα "συγκεντρωτικά φύλλα" τα οποία θα τα συνδέσεις στην Access χωρίς κανένα πρόβλημα! Να χτυπήσεις δηλαδή το κακό στη ρίζα του.:dft012: Μέσα από την εφαρμογή της Excel, μπορεί κανείς με σχετικά απλές μεθόδους να δημιουργήσει όπως προανέφερα συγκεντρωτικά φύλλα, που θα δίνουν αυτόματα στα δεδομένα τέτοια μορφή ώστε η σύνδεση τους στη βάση σου αλλά και η περεταίρω επεξεργασία τους να αποτελούν μια απλή ρουτίνα. Βέβαια το πως θα γίνει κάτι τέτοιο θα μπορούμε να σου το πούμε αφού γνωρίσουμε τη δομή των πινάκων Excel που έχεις. Φιλικά Τάσος |
Καλησπέρα και πάλι!!! Παρασκευή βράδυ και η γυναίκα μου μού ζητάει ευγενικά :031: με κάθε τρόπο :hit: και μέσο :fryingpan: να βγούμε... Επανέρχομαι Τάσο!!! |
Καλημέρα σε όλους!!! Τάσο, περιγράφω αναλυτικότερα τη βάση: -Πίνακας με 110 (όλα τα δυνατά )πεδία, της μορφής: aa, code, name, afm, ..., ...., misthos, yperories, bonus, ...,....,foros, tsmede,ika κλπ κλπ... -Φόρμα με 110 πεδία - Αρχεία excel που στέλνουν οι υπομονάδες, της μορφής: (αρχείο1, υπομονάδα εργοδηγών) aa | code | misthos | ika | 1 | ΕΡ-01 | 732,00 | 322,53| κλπ...κλπ... (αρχείο2, υπομονάδα ηλεκτρολόγων) aa | code | misthos |yperories| tsmede | 1 | ΗΛ-01 | 1064,00 | 244,00 | 480,00 | κλπ...κλπ... Με ένα ερώτημα ενημερώνεται ο πίνακας και τα στοιχεία εμφανίζονται στη Φόρμα των 110 πεδίων!!! Τα στοιχεία του πίνακα χρησιμοποιούνται απ το λογιστήριο για εκτύπωση συγκεντρωτικών καταστάσεων ανα περίοδο, ανα έξοδο, ανά υπομονάδα (για έλεγχο και... περικοπή!) Δουλεύει καλά μέχρι τώρα αλλά δεν μου αρέσει.... Θέλω να ελατώσω τα πεδία που εμφανίζονται στη φόρμα, να βλέπω δηλαδή μόνο όσα έχει η υπομονάδα... Γι αυτό έκανα ερώτηση στο φορουμ ψάχνοντας flexy-ερώτημα... Μάλλον ήθελα flexy-φόρμα (δεν πήγε καν το μυαλό μου)! Θα με βόλευε να είχα 24 διαφορετικούς πίνακες και αντίστοιχες φόρμες, αλλά δεν νομίζω οτι είναι λύση! Θα μελετήσω τη FlexForm του nisgia... Καμμιά άλλη πρόταση? |
Καλησπέρα στην παρέα Γιάννη ενώ γράφεις θαυμάσια, στην περιγραφή του προβλήματός σου μάλλον δεν είσαι σαφής. Μια καλύτερη ενημέρωση θα ήταν της μορφής (την αναλύω γιατί μπορεί να πάρεις και κάποιες ιδέες για την οργάνωση των δεδομένων σου): Α. Για τα στοιχεία του excel 1. Έχω 20 υποομάδες (περιπτώσεις) και κάθε μήνα παίρνω δεδομένα σε 20 διαφορετικής δομής φύλλα δεδομένων. 2. Δημιούργησα ένα βιβλίο με 20 φύλλα ένα για κάθε υποομάδα, όπου αντιγράφω τα δεδομένα που μου στέλνουν. Για να μη γίνει βαρύ το βιβλίο μπορεί να δημιουργηθούν 20, ένα για κάθε υποομάδα. 3. Δημιούργησα 20 συγκεντρωτικούς πίνακες, έναν για κάθε υποομάδα, όπου μπορώ να δω και να εκτυπώσω τα στοιχεία ανά έξοδο, υποομάδα, εργαζόμενο, κλπ. Επειδή το excel δε με καλύπτει χρησιμοποιώ και την access. Β. Για τα στοιχεία της access (Ακολουθούν τα στοιχεία για την acces). Από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα η acces δεν σου προσφέρει τίποτα. Το να έχεις μια φόρμα μόνο και μόνο για να δεις κάποια στοιχεία (επεξεργασία δε γίνεται) είναι περιττό αφού μέσα από το excel αυτή τη δουλειά μπορείς να την κάνεις καλύτερα και ευκολότερα. Σε συμβουλεύω να μελετήσεις καλύτερα την πρόταση του Τάσου γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να αυτοματοποιήσεις πολλές επιμέρους εργασίες και να σκεφτείς επίσης τη μεταφορά ολόκληρης της εφαρμογής στην access. Φιλικά/Γιώργος |
| Η ώρα είναι 20:08. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.