Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ CHECKBOX ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΩΝ (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/6565-filtrarisma-se-forma-kai-checkbox-ton-filtrarismenon.html)

kiroukos 09-10-24 12:30

ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ CHECKBOX ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΩΝ
 
1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην ομάδα.

Στο παρελθόν με είχατε βοηθήσει αφάνταστα στο στήσιμο μιας database για παρακολούθηση και κόστος μηχανημάτων τεχνικής εταιρείας . Στο ενδιάμεσο παρακολουθώ τα ερωτήματα και τις λύσεις σε αυτά .

Εχω όμως ένα νέο πρόβλημα - ερώτημα που δεν το έχω ανακαλύψει μέσα στο site.

Συγκεκριμένα θέλω να έχω μια επιλογή checkbox σε φόρμα κατά την οποία μετά από φιλτράρισμα μία ή και δύο επιλογών να επιλέγω τις φιλτραρισμένες εγγραφές της φόρμας με αυτό το checkbox .

Επισυνάπτω μια βάση με ένα πίνακα με 4 πεδία και μια φόρμα με τα ίδια πεδία . Εαν λοιπόν φιλτράρω στη φόρμα την "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ" και την "ΧΡΕΩΣΗ" θέλω επιλέγοντας το checkbox στην επικεφαλίδα να δεχθούν το check μόνο οι φιλτραρισμένες εγγραφές .

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Σε αναμονή κάποιας βοήθειας

nasos23 09-10-24 19:11

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους.
Κώστα δες το επισυναπτόμενο αν σου κάνει.
Από το σύνθετο πλαίσιο της φόρμας με την ετικέτα "ΕΠΙΛΟΓΗ"
Επιλέγεις τα τσεκαρισμένα ή μή και ΟΛΑ.

kiroukos 14-10-24 08:53

Νάσο καλημέρα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση , όμως αυτό που θέλω είναι να μπορώ να επιλέγω , αφού έχω φιλτράρει π.χ στη στήλη ΧΡΕΩΣΗ μόνο το 71945 το CheckAll ώστε στον πίνακα ΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ να είναι πλέον τσεκαρισμένες μόνο οι εγγραφές που έχουν ΧΡΕΩΣΗ το 71945 . Το ιδανικό θα ήταν να συμβαίνει και στην περίπτωση που φιλτράρω στην φόρμα και την ΧΡΕΩΣΗ και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .

Ευχαριστώ

nasos23 15-10-24 08:30

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Κώστα.
Δες αν σου κάνει το επισυναπτόμενο.

kiroukos 15-10-24 10:06

Νάσο καλημέρα.

Καταρχάς να ευχαριστήσω και πάλι που ασχολήσε με ένα δικό μου πρόβλημα και σε ταλαιπωρώ.

Πιθανόν να μην έχω τοποθετηθεί σωστά ως προς το επιθυμητό της επιλογής του check που βρίσκεται στην κεφαλίδα της φόρμας . Θέλω μετά το φιλτράρισμα που πολύ ωραία μου έχεις διαμορφώσει , να μην επιλέγω με chek μια μια τις εγγραφές που έχουν μείνει αλλά πατώντας το CHEK της κεφαλίδας να επιλέγει αυτές τις εγγραφές που έχουν φιλτραριστεί , οπότε στον πίνακα μου πλέον στη στήλη εμφάνιση να έχω με v μόνο τις επιλεγμένες εγγραφές .

Στη βάση που έχω στείλει σαν υπόδειγμα έχω μόνο λίγες εγγραφές , στην πραγματικότητα θα φιλτράρω πάνω από 20 ή 40 οπότε το check σε κάθε μια (μετά το φιλτράρισμα ) είναι μπελάς .

Ευχαριστώ και πάλι

nasos23 15-10-24 11:42

Καλημέρα Κώστα.
Παράθεση:

όμως αυτό που θέλω είναι να μπορώ να επιλέγω , αφού έχω φιλτράρει π.χ στη στήλη ΧΡΕΩΣΗ μόνο το 71945 το CheckAll ώστε στον πίνακα ΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ να είναι πλέον τσεκαρισμένες μόνο οι εγγραφές που έχουν ΧΡΕΩΣΗ το 71945 . Το ιδανικό θα ήταν να συμβαίνει και στην περίπτωση που φιλτράρω στην φόρμα και την ΧΡΕΩΣΗ και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Αυτά που ζητάς παραπάνω τα κάνει.

Αν πχ απ την ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ επιλέξεις κατηγορία ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ η φόρμα θα φιλτράρει τις εγγραφές Κατηγορία εξοπλισμός. Πατώντας το CHEK της κεφαλίδας τσεκάρει ή ξετσεκάρει τις εγγραφές ανεξαρτήτως ΧΡΕΩΣΗΣ.Αν απο τις ΧΡΕΩΣΕΙΣ πχ επιλέξεις χρέωση 71945 η φόρμα φιλτράρει τις ανάλογες εγγραφές.Πατώντας πάλι το CHEK της κεφαλίδας τσεκάρει ή ξετσεκάρει τις εγγραφές 71945.

ΥΓ.Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα.

Φιλικά
Νάσος

kiroukos 15-10-24 15:10

Νάσο καλησπέρα.

Όπως τελικά το υποπτεύθηκα φταίει η έκδοση της access (2016) που αρχικά έτρεχα τη Βαση(2) .

Όταν την άνοιξα με access 365 λειτούργησε άψογα .

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ .

Καλή συνέχεια στην πολύτιμη προσφορά σας .

nasos23 15-10-24 17:04

Κώστα σ' ευχαριστώ

Να είσαι καλά.


Η ώρα είναι 05:11.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2