![]() |
Καλησπέρα! Το κατέβασα και ανοίγει κανονικά. Δεν δοκιμάζεις ξανά; |
καλησπέρα πως μπορω να έχω σε μια φορμα όλες τις εγγραφές σε μια σελίδα και πατώντας πάνω σε μια εγγραφή να ανοιγει η φόρμα σ' αυτη; πχ σε προβολή φυλλου δεδομένων βλέπω όλες τις επαφες μου, πως μπορώ κλικαροντας σε μια απο αυτες να μπαινω στη φορμα οπου συμπληρώνω τα στοιχεία της |
Απαντώντας γενικά αν στην ιδιότητα <onclick> ή <double-click> του id (του πεδίου κλειδιού) των εγγραφών αντιστοιχήσεις μία μακροεντολή ή κώδικα που να ανοίγει την φόρμα με το id της εγγραφής που κάνεις κλικ τότε έχεις αυτό που θες. Αν δουλεύεις με Access 2007 ή νεώτερη υπάρχει υλοποιημένο στα templates που μπορείς να βρες στο office online. |
EΧΩ ΑCESS 2003 Στην προβολη φύλλου δεδομένων δεν μπορώ να έχω προσβαση στις ιδιότητες του πεδίου Any help |
Καλημέρα σε όλους Αν πατήσεις το συνδυασμό πλήκτρων: alt+enter θα εμφανιστεί το φύλλο ιδιοτήτων. Ίσως σε βοηθήσει. Γιώργος |
Mπορει καποιος να μου συντάξει κωδικα για να ανοιγει η φόρμα στο συγκεκεριμένο id. Ευχαριστω |
1 Συνημμένο(α) σασ στελνω ενα δειγμα και το τι θελω να κανω θελω σε μια φορμα να φαόνονται όλα τα επιθετα και πατώντας πανω στο επιθετο να μου ανοιγει η φόρμα στο αντιστοιχω id |
1 Συνημμένο(α) Σε μία πρόχειρη αλλά λειτουργική υλοποίηση αυτού που θέλεις να κάνεις έφτιαξα μία φόρμα βασισμένη στον Πίνακα 1 με τα πρόσωπα που προβάλλει τις εγγραφές σε μορφή φύλλου δεδομένων (datasheet) με ονομασία frm_ProsopaSeProvoliListas. Μετά έφτιαξα μία μακροεντολή που να ανοίγει την φόρμα Πίνακας 2 με τα στοιχεία του προσώπου με συγκεκριμένο id. Τη μακροεντολή αυτή την αντιστοίχησα στο event double-click του id της φόρμας σε προβολή datasheet και όχι στο επώνυμο γιατί μπορεί πολλά πρόσωπα να έχουν το ίδιο επώνυμο. Έτσι κάνοντας διπλό-κλικ στο id ανοίγει η φόρμα Πίνακας 2. |
Ενας απλος κωδικας στο Onclick ενος κουμπιου σου ειναι ο εξης: (Η Access θα σου εμφανισει ενα κουμπι σε καθε εγγραφη σου στην συνεχομενη σου φορμα) Οπου frm1 η φορμα σου που θα ανοιγει. ================================================== ===================== Dim stDocName As String Dim stLinkCriteria As String stDocName = "frm1" stLinkCriteria = "[id]=" & Me![id] DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria ================================================== ===================== Μεσα απο αυτη την διαδικασια μπορεις να κανεις το double click στο ονομα, μπορεις να κανεις "κρυφο" το κουμπι κλπ. Καλη συνεχεια.... |
1 Συνημμένο(α) Χαιρετώ την παρέα Να και μια άλλη εκδοχή διαχείρισης με combobox! Έχετε την καλημέρα μου/ Νικος Δ. |
| Η ώρα είναι 19:23. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.