Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Δημιουργία Πίνακα Με Συγκεκριμένο Αριθμό Εγγραφών (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/646-dimioyrgia-pinaka-me-sygkekrimeno-arithmo-eggrafon.html)

mistirios 03-08-10 11:10

Καλησπέρα!

Το κατέβασα και ανοίγει κανονικά. Δεν δοκιμάζεις ξανά;

πολακης 03-09-10 19:09

καλησπέρα
πως μπορω να έχω σε μια φορμα όλες τις εγγραφές σε μια σελίδα και πατώντας πάνω σε μια εγγραφή να ανοιγει η φόρμα σ' αυτη;
πχ σε προβολή φυλλου δεδομένων βλέπω όλες τις επαφες μου, πως μπορώ κλικαροντας σε μια απο αυτες να μπαινω στη φορμα οπου συμπληρώνω τα στοιχεία της

mistirios 03-09-10 23:09

Απαντώντας γενικά αν στην ιδιότητα <onclick> ή <double-click> του id (του πεδίου κλειδιού) των εγγραφών αντιστοιχήσεις μία μακροεντολή ή κώδικα που να ανοίγει την φόρμα με το id της εγγραφής που κάνεις κλικ τότε έχεις αυτό που θες. Αν δουλεύεις με Access 2007 ή νεώτερη υπάρχει υλοποιημένο στα templates που μπορείς να βρες στο office online.

πολακης 06-09-10 09:25

EΧΩ ΑCESS 2003
Στην προβολη φύλλου δεδομένων δεν μπορώ να έχω προσβαση στις ιδιότητες του πεδίου
Any help

kapetang 06-09-10 11:17

Καλημέρα σε όλους
Αν πατήσεις το συνδυασμό πλήκτρων: alt+enter θα εμφανιστεί το φύλλο ιδιοτήτων.
Ίσως σε βοηθήσει.
Γιώργος

πολακης 06-09-10 11:34

Mπορει καποιος να μου συντάξει κωδικα για να ανοιγει η φόρμα στο συγκεκεριμένο id. Ευχαριστω

πολακης 06-09-10 11:48

1 Συνημμένο(α)
σασ στελνω ενα δειγμα και το τι θελω να κανω

θελω σε μια φορμα να φαόνονται όλα τα επιθετα και πατώντας πανω στο επιθετο να μου ανοιγει η φόρμα στο αντιστοιχω id

mistirios 06-09-10 12:48

1 Συνημμένο(α)
Σε μία πρόχειρη αλλά λειτουργική υλοποίηση αυτού που θέλεις να κάνεις έφτιαξα μία φόρμα βασισμένη στον Πίνακα 1 με τα πρόσωπα που προβάλλει τις εγγραφές σε μορφή φύλλου δεδομένων (datasheet) με ονομασία frm_ProsopaSeProvoliListas.
Μετά έφτιαξα μία μακροεντολή που να ανοίγει την φόρμα Πίνακας 2 με τα στοιχεία του προσώπου με συγκεκριμένο id.
Τη μακροεντολή αυτή την αντιστοίχησα στο event double-click του id της φόρμας σε προβολή datasheet και όχι στο επώνυμο γιατί μπορεί πολλά πρόσωπα να έχουν το ίδιο επώνυμο.
Έτσι κάνοντας διπλό-κλικ στο id ανοίγει η φόρμα Πίνακας 2.

editolis 06-09-10 14:12

Ενας απλος κωδικας στο Onclick ενος κουμπιου σου ειναι ο εξης:

(Η Access θα σου εμφανισει ενα κουμπι σε καθε εγγραφη σου στην συνεχομενη σου φορμα)

Οπου frm1 η φορμα σου που θα ανοιγει.

================================================== =====================
Dim stDocName As String
Dim stLinkCriteria As String

stDocName = "frm1"
stLinkCriteria = "[id]=" & Me![id]
DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria

================================================== =====================

Μεσα απο αυτη την διαδικασια μπορεις να κανεις το
double click στο ονομα, μπορεις να κανεις "κρυφο" το κουμπι κλπ.

Καλη συνεχεια....

Meteora 06-09-10 14:23

1 Συνημμένο(α)
Χαιρετώ την παρέα
Να και μια άλλη εκδοχή διαχείρισης με combobox!
Έχετε την καλημέρα μου/ Νικος Δ.

Η ώρα είναι 19:23.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2