![]() |
Διαδρομή αρχείου αποθήκευσης 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην καταπληκτική κοινότητα, Στο παράδειγμα που επισυνάπτω με την μακροεντολή εκτελώ εξαγωγή με μορφοποίηση σε συγκεκριμένο φάκελο πχ C:\Users\USER\OneDrive\Υπολογιστής\ΑΠ ΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΓΩΓΗ\ΑΡΧΕΙΟ\b1.pdf Το ζητούμενο είναι να επιλέγω το όνομα αποθήκευσης κάθε φορά και δεύτερο μετά την αποθήκευση να μου ανοίγει ο φάκελος αποθήκευσης. Ευχαριστώ εκ των προτερων Με εκτίμηση Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα. Για δες αν αυτό σε καλύπτει. Ανοιγεις την βαση σου πατας Alt+G και θα δεις εχω ενα Module. Το καλείς στο Immediate Window σαν ?SaveAsPDFAndOpenFolder |
Χρήστο ευχαριστώ πολύ, ανοίγει το φάκελο αποθήκευσης πλην όμως δεν αποθηκεύει στη διαδρομή που έχω επιλέξει με τη μακροεντολή αλλά αποθηκεύει στον φάκελο που είναι η βάση δεδομένων. Κάνω κάτι λάθος ; και πάλι ευχαριστώ |
Δεν έγραψες διαδρομή. Έγραψες όνομα αποθήκευσης αν δεν κανω λαθος. Αυτό που σου έστειλα αποθηκεύει το αρχείο σου στον φάκελο που είναι η εφαρμογή σου. |
έχεις δίκιο |
Function SaveAsPDFAndOpenFolder() On Error GoTo SaveAsPDFAndOpenFolder_Err Dim savePath As String Dim reportName As String ' Prompt the user to enter a name for the PDF file reportName = InputBox("Enter a name for the PDF file (without extension):") ' Check if the user canceled the input If Len(reportName) = 0 Then Exit Function End If ' Append ".pdf" extension to the file name reportName = reportName & ".pdf" ' Get a folder path from the user With Application.FileDialog(4) ' msoFileDialogFolderPicker .Title = "Select a Folder" .Show If .SelectedItems.Count > 0 Then savePath = .SelectedItems(1) & "\" & reportName Else ' User cancelled the folder picker Exit Function End If End With ' Open the report in Print Preview mode DoCmd.OpenReport "Πίνακας1", acViewPreview, , , acHidden ' Save the report as PDF DoCmd.OutputTo acOutputReport, "Πίνακας1", acFormatPDF, savePath ' Close the report DoCmd.Close acReport, "Πίνακας1" ' Open the folder where the PDF file is saved Shell "explorer.exe /select," & savePath, vbNormalFocus SaveAsPDFAndOpenFolder_Exit: Exit Function SaveAsPDFAndOpenFolder_Err: MsgBox Err.Description, vbCritical Resume SaveAsPDFAndOpenFolder_Exit End Function Αντικατέστησε τον κώδικα με αυτόν |
σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο, νάσε πάντα καλά. |
Έγινε η δουλειά σου? |
Η ώρα είναι 00:05. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.