![]() |
Αναφορά σε String μεσα απο Public Function Καλησπέρα στην παρέα, Ισως ο τίτλος του θεματος μου να μην ειναι και τόσο ξεκάθαρος ως προς το ζητούμενο για αυτο εξηγώ Εχω μια Public Function οπως το παράδειγμα πιο κάτω. Η Χ ειναι String μέσα στην function και λαμβάνει τιμή απο πεδίο σε μια φόρμα. Το ζητούμενο ειναι πως μπορω να αναφερθώ στο String X μεσα απο μια άλλη function ή μεσω μιας φόρμας? Θέλω δηλαδή μεσα απο μια άλλη function να αναφερθώ στο αποτέλεσμα του Χ στην SetValuesFromForm, μπορει να γινει κατι τέτοιο? Public Function SetValuesFromForm() Dim X As String X= Forms!Form1.TextField1 End Function |
Καλησπέρα Άλλαξε τη δήλωση: Dim X As String σε: Public X As String Προσοχή: Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα, αν υπάρχουν δηλωμένες και άλλες μεταβλητές X στο Module. Επίσης αν γίνει μεταβολή της τιμής του X έξω από τη συνάρτηση SetValuesFromForm, θα μεταβληθεί και μέσα σ' αυτή. Το καλύτερο είναι να παίρνουμε την τιμή με μια συνάρτηση τύπου: Public Function GetValuesFromForm() Dim X As String X= Forms!Form1.TextField1 GetValuesFromForm=X End Function y=GetValuesFromForm() Το y θα είναι ίσο με X |
| Η ώρα είναι 15:54. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.