![]() |
Υπόλοιπα 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην ομάδα Θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε ένα ερώτημα. Στην βάση που ανέβασα στο ερώτημα τράπεζα αίματος θέλω στο υπόλοιπο των μονάδων να είναι το πραγματικό π.χ όταν γίνεται χορήγηση μιας μοναδος από το απόθεμα μονάδων αίματος να αφαιρείται η χορηγηθεισα μονάδα π.χ (25-1=24) ,αλλά στην επόμενη χορήγηση μοναδος να αφαιρείται από το υπόλοιπο της προηγουμένης (24-2=22) και όχι από απόθεμα (25-2=23) πιστευτώ να καταλάβατε τη θέλω Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Χρήστος |
Σε 1 ερώτημα δεν έχει νόημα αυτό που θες Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια επανασχεδίαση της τράπεζας που να έχει είσοδο και έξοδο (ή σήμανση κίνησης) Είσοδο εισάγεις μονάδες αίματος με χρονική σήμανση πότε έγινε αυτό και εξαγωγή μονάδων αίματος πάλι με χρονική σήμανση Οπότε εισάγεις π.χ 30/10/2022 10 μονάδες αίματος, εξάγεις 31/10/2022 5 μονάδες αίματος Εσύ όπως το έχεις τώρα ουσιαστικά έχεις εισάγει με το χέρι ότι η Χ τράπεζα αίματος έχει Ψ μονάδες αίματος....και με βάση αυτήν την 1η τιμή προσπαθείς να καλύψεις την όλη μελλοντική κίνηση....κατα μία έννοια θα δουλέψει αλλά δεν είναι η σωστή φιλοσοφία. (γιατί σε εκείνες τις Ψ μονάδες δεν έχει την εννοια της κίνησης) Απο εκεί και πέρα θα σχεδιάσεις μια φόρμα που θα κάνει την εισαγωγή εξαγωγή και θα μετράει κάθε φορά τις διαθέσιμες μονάδες |
ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου..αλλα επειδη δεν γνωριζω και πολλα θα ηταν δυνατο να μου εδινες ενα παραδειγμα ? και παλι ευχαριστω |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Χρήστο. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Γιάννη στην επισυναπτόμενη βάση έχουμε: 1. Πίνακας "ΑΠΟΘΕΜΑ" όπου καταχωρούμε την Ομάδα αίματος και τις ποσότητες προηγουμένων ετών. 2. Πίνακας "ΚΙΝΗΣΗ" Ημερομηνία κίνησης, ομάδα αίματος, τύπος κίνησης εισαγωγή/εξαγωγή. 3. Ερώτημα "ΥΠΟΛΟΙΠΑ" όπου μας δείχνει τις υπόλοιπες μονάδες κατά ομάδα αίματος και έτος. 4. Ερώτημα προσάρτησης "ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ_ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ_ΣΤΟ_Α ΠΟΘΕΜΑ" όπου κάθε έτος ενημερώνουμε πίνακα "ΑΠΟΘΕΜΑ" με τα υπόλοιπα του έτους. 5. Στη φόρμα "ΚΙΝΗΣΗ" γίνεται αποτροπή εξαγωγής μονάδων αν δεν επαρκεί το υπόλοιπο. Επίσης έχουμε άμεση ενημέρωση για το υπόλοιπο των μονάδων φιλτράροντας ομάδα αίματος και έτος. |
Φιλε Νάσο Ευχαριστώ Μου έδωσες μια λύση |
Να είσαι καλά. Καλή συνέχεια |
Υπολοιπα Ερωτημα 1 Συνημμένο(α) Φιλε Νάσο Καλησπέρα Ξεύρω οτι είσαι πολύ απασχολημένος αλλά εαν θέλεις μπορείς να μου πεις που ακριβώς κανω λάθος στο ερωτημα ΥΠΟΛΟΙΠΑ Ακολουθώντας τις συμβουλές σου έφτιαξα μια βαση οπως την εχω ανεβαση .. Αλλα επειδή δεν θέλω να εχω το απόθεμα αίματος οχι ανα ομαδα αλλα συγκεντρικά δηλ πχ 50 μονάδες απο τις οποιες θα αφαιρητε μονάδα οταν καλύπτουμε καποιον και θα προστίθενται μονάδες οταν γένεται αιμοληψία ..Στο ερώτημα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μου βγάζει #σφαλμα η ασυμφωνία στον τυπο. Που κανω το λαθος Ευχαριστώ Χρήστος |
Καλησπέρα Χρήστο. Το σφάλμα στο βγάζει γιατί υπάρχει ασυμφωνία στον υπολογισμό κείμενο και αριθμός. Το πεδίο ΜοναδεςΑιματος είναι αριθμός και πρέπει να περικλείεται απο εισαγωγικά " ". Επομένως αφαιρείς την απόστοφο ' ήτοι: Καλυψη: Nz(DSum("ΜοναδεςΚαληψ";"ΚινησηΜ οναδων";"ΜοναδεςΑιματος=" & [ΜοναδεςΑιματος] & "AND ΤυποςΚινησης='2' and [Ετος]=" & [Ετος] & "");0) Αιμοληψια: Nz(DSum("ΜοναδεςΚαληψ";"ΚινησηΜ οναδων";"ΜοναδεςΑιματος=" & [ΜοναδεςΑιματος] & " AND ΤυποςΚινησης ='1' and [Ετος]=" & [Ετος] & "");0) Αποθεμα: Nz(DLookUp("ΑποθΠροηγΕτους";"Απο εμα";"ΜοναδεςΑιματος=" & [ΜοναδεςΑιματος] & "AND [Ετος]=" & [Ετος] & "");0) Κώδικας: SELECT DISTINCT ΚινησηΜοναδων.ΜοναδεςΑιματος, Nz(DSum("ΜοναδεςΚαληψ","ΚινησηΜοναδων","ΜοναδεςΑιματος=" & [ΜοναδεςΑιματος] & |
Φιλε Νάσο Ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση σου Θα ήθελα να μαθω αν το SELECT DISTINCT ΚινησηΜοναδων.Μοναδεςαιμα ος το γραφω σε καθε κουτακι του ερωτήματος δηλ στο καληψη ,αιμοληψία ,απόθεμα. υπόλοιπο ευχαριστώ για τον χρονο σου φιλικα Χρηστος |
και παλι συγνωμη για την ενοχληση αλλα καθοτι λιγο μπερδεμενος μηπως ειναι δυνατο να βαλης τον κωδικα που μου εστειλες στην βαση που εχω ανεβασει? ξερω ζητω πολλα αλλα και παλι συγνωμη Φιλικα Χρηστος |
| Η ώρα είναι 15:55. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.