![]() |
report γεια σας και πάλι. για μια ακόμη φορά θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας. Σε μια έκθεση έχω τα πεδια 1 , 2 και 3 (σύντομη ώρα) το πεδιο 1 εχει παντα μία τιμη τα πεδία 2 και 3 σε κάποιες περιπτώσεις ειναι null εγω θα ήθελα οταν ενα απ τα πεδια 2 και 3 ειναι null να εμφανίζεται η τιμή του πεδίου 1 διαφορετικα η τιμη του πεδίου 1 να μην εμφανιζεται. Δεν ξέρω αν μπορει να γίνει αυτό σε εκθεση Σας ευχαριστώ και πάλι εκ των πρωτέρων Με τιμή |
προσπάθησα, χωρίς επιτυχία, να φτιάξω ενα καινουριο πεδίο που η τιμη του να ορίζεται απο την παρακάτω συνάρτηση όπου "epivivasi_ploigou" = πεδιο 2, "ora_diekp1" = πεδιο 1 το πεδιο 1 (ora_diekp1) ';έχει πάντα μια τιμή αλλα έγω θέλω να εμφανίζεται η τιμή του μόνο στην περίπτωση που το πεδιο 2 (epivivasi_ploigou) ειναι null ή δεν έχει τιμή =IIf([epivivasi_ploigou]=null,[ora_diekp1],[epivivsi_ploigou]) δεν ξέρω τι λαθος ακριβως κανω μήπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει? |
iif(πεδιο2=null or πεδιο3=null);[pedio1],iif(pedio2<>null or pedio3<>null,[pedio2&pedio3]) iif(πεδιο2=null or πεδιο3=null);[pedio1],[pedio2&pedio3]) για δοκιμασε ένα από τα 2 δεν ξέρω αν θα πετύχει |
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τον τύπο: =IIf(nz([epivivasi_ploigou]; "") = "" ; [ora_diekp1]; null) |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
και η πρώτη συνάρτηση = iif([epivivasi_ploigou]=null or [ora_klisis_kitrini]=null);[ora_diekp1],iif([epivivasi_ploigou]<>null or [ora_klisis_kitrini]<>null, [epivivasi_ploigou]&[ora_klisis_kitrini]) και η δευτερη = iif([epivivasi_ploigou]=null or [ora_klisis_kitrini]=null);[ora_diekp1],[epivivasi_ploigou]&[ora_klisis_kitrini]) μου επιστρέφει το επισυναπτόμενο μήνυμα. ευχαριστώ και πάλι με εκτίμηση |
Na protino kai ego kati?? Vale auton ton kodika se ena module Public Function IsBlank(arg As Variant) As Boolean Select Case VarType(arg) Case vbEmpty IsBlank = True Case vbNull IsBlank = True Case vbString IsBlank = (LenB(arg) = 0) Case vbObject IsBlank = (arg Is Nothing) Case Else IsBlank = IsMissing(arg) End Select End Function kai meta grapse If isblank([epivivasi_ploigou]) then tin timi pou theleis. Sorry gia ta greeklish alla eimai stin douleia kai den exo Elliniki glossa. |
Παράθεση:
ευχαριστώ και παλι με εκτίμησησ] |
Παράθεση:
για να καταλάβω καλυτερα. φτιαχνω module με τον παραπάνω κώδικα μετα που θα γράψω το if...? εγω θελω να έχω σ ενα αδέσμευτο πεδιο που ονομάζεται "ora_diekp1" την τιμη ενος πεδίου πχ 2 οταν το πεδιο epivivasi_ploigou ειναι αδειο ή null το "πεδίο 2" έχει πάντα μια τιμη αλλα θέλω την τιμη αυτη (πεδίο 2) μόνο όταν το πεδιο "epivivasi_ploigou" ειναι αδειο ή null οι τιμές όλων αυτων των πεδίων ειναι sort time ευχαριστώ πολύ |
Gia na katalavo epeidi eimai kai ligo kathysterimenos. Exeis ena pedio ora_diekp1 pou theleis na pernei timi otan to pedio epivivasi_ploigou einai adeio sosta?? Poia timi tha pernei to pedio ora_diekp1 otan to pedio epivivasi_ploigou einai adeio? Ksekatharise to mou auto na sou apantiso |
kati tetoio ennoeis?? If IsBlank([epivivasi_ploigou]) Or IsBlank([ora_klisis_kitrini]) Then [ora_diekp1] = [epivivasi_ploigou] & [ora_klisis_kitrini] |
Παράθεση:
λοιπον. έχω τα πεδία "epivivasi_ploiogu", "ora_diekp1" kai "pedio2" οταν το πεδιο "epivivasi_ploigou" δεν εχει τιμη τοτε το πεδιο "ora_die θέλω να τιμή του "πεδιο2" το πεδιο 2 δεν ειναι ποτέ null. έχει πάντα μια τιμη και ειναι κρυφό. δλδ δεν φαινεται στην αναφορά. και πάλι ευχαριστώ πολύ |
Mporeis na grapseis px sto report current to eksis. If IsBlank([epivivasi_ploigou]) then [ora_die]=[πεδιο2] |
Παράθεση:
το έκανα If IsBlank([epivivasi_ploigou]) Then [ora_diekp1] = [pedio2] αλλα δεν παιζει. το πεδιο [ora_diekp1] παιιρνει την τιμη του "pedio2" ειτε το "epivivasi_ploiogu" ειναι blank ειτε δεν ειναι |
Παράθεση:
σ ευχαριστω πολύ παντως για το χρόνο που διαθετεις. με εκτιμηση |
Aderfe xoris to module auto pou egrapses DEN paizei. Xreiazesai tin synartisi pou sou edosa oposdipote. Bima 1: Dimiourgeis neo module i antigrafeis ton kodika poy soy edosa se ena yparxon. Public Function IsBlank(arg As Variant) As Boolean Select Case VarType(arg) Case vbEmpty IsBlank = True Case vbNull IsBlank = True Case vbString IsBlank = (LenB(arg) = 0) Case vbObject IsBlank = (arg Is Nothing) Case Else IsBlank = IsMissing(arg) End Select End Function Bima 2: Stis idiotites tou report - Events - OnCurrent grafeis auto If IsBlank([epivivasi_ploigou]) Then [ora_diekp1] = [pedio2] Telos |
Παράθεση:
loipo;n έκανα ότι ακριβως περιέγραψες αλλα μολισ κανω κλικ στη report βγαζει bug "expected variable or procedure,not module" |
Αναμενόμενη μεταβλητή ή διαδικασία, όχι λειτουργική μονάδα 06/08/2017 2 λεπτά για ανάγνωση Δεν υπάρχει μεταβλητή ή διαδικασία με αυτό το όνομα στο τρέχονπεδίο ,αλλά υπάρχει μια λειτουργική μονάδα με αυτό το όνομα. Αυτό το σφάλμα έχει την ακόλουθη αιτία και λύση: Το όνομα μιας λειτουργικής μονάδας χρησιμοποιείται ως μεταβλητή ή διαδικασία. Ελέγξτε την ορθογραφία της μεταβλητής ή του ονόματος της διαδικασίας και βεβαιωθείτε ότι το όνομα στο οποίο θέλετε να αναφερθείτε δεν είναι ιδιωτικό σε άλλη λειτουργική μονάδα. Ένα όνομα λειτουργικής μονάδας μπορεί να είναι προσδιοριστικό, αλλά δεν μπορεί να σταθεί μόνο του. |
Ti onoma exeis dosei to Module poy ekanes epikollisi ton kodika?? Elpizo OXI IsBlank :) |
Παράθεση:
|
H Synartisi doyleuei 100 ta 100. Kati allo kaneis lathos. Gia dokimase na kaneis epikolisi ton kodika mesa sto report kai svise to module 1 pou exeis na deis douleuei? |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
στελνω printscreen |
Auto ginetai giati den katalava oti to report einai se synexeis eggrafes. Tote to mono pou exeis na kaneis einai sto source control tou pedioy na grapseis ayto =IIf(IsBlank([Epivivasi_Ploigou]);[Ora_Diekp1];[Epivivasi_Ploigou]) kai na sbiseis apo to report current auto pou einai grammeno. Ase mono tin synartisi pou sou esteila san kodika. |
Παρακαλώ μην γράφετε Greeklish!!! Μας βγάλατε τα μάτια! :031: Σε κάθε παράθυρο επεξεργασίας μηνύματος προσφέρεται ένας σύνδεσμος όπου μπορεί κανείς να διορθώσει τα Greeklish σε ελληνικά. Ο σύνδεσμος: Greeklish2Greek Converter |
Παράθεση:
|
Όλα καλά Χρήστο μου! |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Θα πρέπει στην έκθεση να προσθέσεις ένα ανεξάρτητο TextBox πχ txt1 και στο control source αυτού να βάλεις τη συνάρτηση: =IIf(Nz([epivivasi_ploigou];"")="";[ora_diekp1];[epivivasi_ploigou]) |
Tελικα απαντηση δεν πειραμε αν λυθηκε το προβλημα!! |
| Η ώρα είναι 12:21. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.