![]() |
Άνοιγμα φόρμας με F5 Καλησπέρα σε όλους, έχω μία φόρμα "Πίνακας Επιλογών" και άλλη μία "ΕΤΑΙΡΙΑ" ΄ Θέλω όταν είμαι στην 1η φόρμα να πατάω F5 και αφού κλείσει να μου ανοίξει την 2η φόρμα η οποία με την σειρά της όταν κλείσει να μου ξαναανοίξει την 1ή Τι κάνω λάθος????:023: Στη φόρμα Πίνακας Επιλογών έχω Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) Const conKey_F5 = &H74 ' F5 Key constant Select Case KeyCode Case conKey_F5 DoCmd.Close DoCmd.OpenForm "ΕΤΑΙΡΙΑ" KeyCode = 0 Case Else End Select If KeyCode = Asc("L") And Shift = 2 Then Beep: Beep: Beep: Beep End If If KeyCode = 76 And Shift = 1 Then DoCmd.OpenForm "ΕΤΑΙΡΙΑ" End Sub Στην φόρμα ΕΤΑΙΡΙΑ έχω Private Sub Form_Close() DoCmd.OpenForm "Πίνακας επιλογών" End Sub Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) If KeyCode = 27 Then DoCmd.Close End Sub Ευχαριστώ, Μάρω |
Μάρω καλησπέρα! Το συμβάν KeyDown() εξαπολύεται από στοιχεία που το υποστηρίζουν και που έχουν την εστίαση (Focus). Δεν είναι δυνατόν να εξαπολυθεί το συμβάν της φόρμας KeyDown() αφού στο 99,9% των περιπτώσεων ή εστίαση βρίσκεται σε κάποιο στοιχείο της φόρμας και όχι στην ίδια τη φόρμα. Μπορείς να κάνεις τα εξής: Φτιάξε μια μακροεντολή με το όνομα AutoKeys. Στην προβολή σχεδίασης της πάτησε το κουμπί Ονόματα μακροεντολών (Acc 2007), και στη στήλη που θα εμφανιστεί πληκτρολόγησε: {F5} Στη στήλη Ενέργεια επέλεξε Εκτέλεση κώδικα και σαν όνομα συνάρτησης δώσε: ShowHide() Πέρασε την ShowHide() σε ένα κοινό Module. O κώδικας της ShowHide(): Κώδικας: Option Compare DatabaseΦιλικά Τάσος |
Να ΄σαι καλά Τάσο μου, λειτουργεί μια χαρά Ευχαριστώ, Μάρω |
| Η ώρα είναι 19:57. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.