![]() |
Περιγραφική στατιστική για τη δημιουργία διαγράμματος 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της δημιουργίας και οργάνωσης αυτού του forum, διαβάζοντας τις σελίδες του βρήκα λύσεις σε αρκετές απορίες. Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας! Έχω μία σειρά μετρήσεων τις οποίες θέλω να τοποθετώ σε ένα διάγραμμα ελέγχου ώστε να παρακολουθώ την καλή λειτουργία μίας συσκευής. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σε βάθος χρόνου, (στο παράδειγμα που επισυνάπτω έχω των τριών τελευταίων ετών) και όποτε παρατηρώ κάποια απόκλιση από τα όρια κάνω βαθμονόμηση. Το πρόβλημά μου είναι στο εξής σημείο. Όποτε κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις θέλω να υπολογίζω εκ νέου τις τιμές για το μέσο όρο και την τυπική απόκλιση ώστε να προκύπτει ένα νέο διάγραμμα ελέγχου με τις τρέχουσες τιμές. Εγώ αυτό το έχω προσεγγίσει πολύ ερασιτεχνικά και έχω φτιάξει ένα πίνακα όπου τον ονομάζω "Arxikes times calofic value". Εκεί τοποθετώ μόνο τις τιμές βάσει των οποίων στο "Ερώτημα 1" υπολογίζεται ο μέσος όρος και η τυπική απόκλιση. Αυτό όμως που πραγματικά θέλω να κάνω είναι να έχω μόνο έναν πίνακα, π.χ. τον πίνακα "QC calofic value" και να τοποθετώ όλες τις τιμές μου και μετά μέσω του ερωτήματος να υπολογίζονται τα στατιστικά που θέλω και να δημιουργείται το γράφημα που θέλω. Δηλαδή μπορεί στην αρχή τα στατιστικά να είναι για τις 14 πρώτες μετρήσεις, μετά όμως να αλλάξει κάτι και να χρειαστεί να υπολογιστούν για τις μετρήσεις με α/α 20 έως 38 κοκ καθώς το διάγραμμα θα μεταβάλλεται στο χρόνο. Δε θέλω να δημιουργώ κάθε φορά νέους πίνακες για να μην χάνω την ιστορικότητα των μετρήσεων. Επειδή υπάρχει και το πεδίο ημερομηνία χρησιμοποίησα την εντολή date () αλλά καθώς μπορεί να έχω πολλές μετρήσεις μέσα σε μία μέρα μου βγάζει το μέσο όρο ανά μέρα κάτι που δε θέλω. Έχει κανείς κάποια ιδέα; |
Καλημέρα. Ο πίνακας που ονομάζεις αρχικές τιμές από ό,τι καταλαβαίνω θέλεις να είναι "δυναμικός". Με ποιο κριτήριο θα επιλέγεις τις τιμές πουα θα χρησιμοποιεί; Γιατί δεν δημιουργείς ένα query που θα εμφανίζει όσες τιμές θέλεις με βάση το ΑΑ το οποίο μετά θα χρησιμοποιείς στο query1 για βγάλεις τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το διάγραμμα; |
Καλημέρα, Βασικά θέλω να καταργήσω τον πίνακα "αρχικές τιμές" και να υπάρχει μόνο ο ένας που θα έχει όλα τα δεδομένα μου και να είναι δυναμικός. Αυτό με το query στο οποίο αναφέρεσαι, πιστεύω ότι θα είναι η λύση στο πρόβλημά μου, αλλά δε ξέρω πως να το κάνω.... |
έστω ότι έχεις έναν μόνο πίνακα. Μπορείς να περιγράψεις τη διαδικασία που θα έκανες "με το χέρι" για να έρθεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Αν τα είχες δηλαδή σε ένα χαρτί πως θα έκανες τον υπολογισμό σου, βγάζεις μέσο όρο από κάθε στήλη ανα ημερομηνία; Γιατί στο query1 που κοίταξα έχεις τους δύο πίνακες χωρίς κάποιο join που σημαίνει ότι όλες οι γραμμές του ενός "πολλαπλασιάζονται" με όλες τους δεύτερου και μετά κάνεις ομαδοποίηση ανα ημέρα και αποτέλεσμα. |
| Η ώρα είναι 08:02. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.