![]() |
Προστασία συνδετικών πεδίων φόρμας-υποφόρμας Καλησπέρα σε όλους, έχω μία φόρμα που περιέχει μία υποφόρμα και συνδέονται μεταξύ τους με ένα πεδίο π.χ. ημερομηνία. εάν έχω ήδη καταχωρήσει δεδομένα στην υποφόρμα και από λάθος αλλάξω αρχική ημερομηνία στην φόρμα τα δεδομένα της υποφόρμας μου χάνονται. Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να αποφύγω την αλλαγή της ημερομηνίας στην φόρμα όταν έχω ήδη κάνει καταχωρήσεις με αυτή την ημερομηνία στην υποφόρμα. Ευχαριστώ, Μάρω |
Μάρω καλησπέρα! Στον πίνακα που περιέχει την αρχική ημερομηνία πρόσθεσε ένα πεδίο τύπου Ναι/Όχι με το όνομα: DateIsLocked. Κατόπιν πέρασε το και στη φόρμα σου δίπλα στο πεδίο της αρχικής ημερομηνίας. Έστω το όνομα του πεδίου της αρχικής ημερομηνίας = EntryDates Στο συμβάν του EntryDates "Πριν την ενημέρωση" βάλε: Κώδικας: Private Sub EntryDates_BeforeUpdate(Cancel As Integer)Κώδικας: Private Sub EntryDates_AfterUpdate()Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορείς να επεξεργαστείς το πεδίο της ημερομηνίας ξανά αφού σε οποιαδήποτε περεταίρω επεξεργασία παρεμβαίνει το συμβάν EtryDates_BeforeUpdate και ακυρώνει την αλλαγή. Θα χρειαστεί να ξετσεκάρεις το DateIsLocked για να μπορέσεις να επεξεργαστείς την ημερομηνία. Φιλικά Τάσος |
Να σαι καλά Τάσο μου. Δουλεύει μια χαρά Μάρω |
| Η ώρα είναι 12:59. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.