![]() |
Δημιουργία Φακέλου και Υποφακέλου ταυτόχρονα 1 Συνημμένο(α) Καλσπερα .Εχω παρει μια βαση απο την αναρτηση εδω http://www.ms-office.gr/forum/access...df-ston-c.html Θα ηθελα αν γινεται στο κουμπι "Δημιουργια φακελου"αντι να δημιουργει ταυτοχρονα φακελο και υποφακελο σε path που θα επιλεξω εγω αν γινεται μεσω vba βαση του κωδικα αυτου. |
Βρηκα την μιση λυση .Εχω τον κωδικα αυτον Κώδικας: Option Explicit |
Καλημέρα Γιάννη θα μπορούσες: 1) Στον φάκελλο "c:\ " να δημιουργήσεις τον υποφάκελο "test" και 2) Στον κώδικα να αλλάξεις τη 2η γραμμή μετά το ίσον (=) σε: "c:\test\" |
Καλημερα Το σκεφτηκα αυτο απλα ελεγα αν γινεται αυτοματοποιημενα .Ισως με εντολη MlDir? |
Γιατί να αυτοματοποιήσω κάτι που το κάνω μία μόνο φορά και μάλιστα πολύ εύκολα; |
Ελεγα επειδη η βαση θα παει σε αλλο pc.Θα μου πεις και εκει τωτα παλι μπορω να κανω φακελο.Εκτος αν ειναι πολυπλοκο οποτε παω πασο |
Μετά τη γραμμή κώδικα: Dim strName As String στην 1η συνάρτηση πρόσθεσε τον κώδικα: Κώδικας: If Dir(strParentFolder, vbDirectory) = "" Then |
Σε ευχαριστω Γιωργο δουλεψε. "Ενημερωτικα.Η γραμμη στον κωδικα = "" τι ελεγχει? |
Γεια σας! Γιάννη σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου σου (Δημιουργία φακέλου και υποφακέλου ταυτόχρονα) θα έλεγα ότι η MkDir θα δημιουργήσει φάκελο μόνο αν υπάρχει ο γονικός φάκελος. Τι εννοώ: Έστω ότι έχουμε το φάκελο "C:\Users\Giannis\Desktop\Test\" μέσα στον οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε προγραμματιστικά .\Test1\Test2\Test3 ώστε να έχουμε : "C:\Users\Giannis\Desktop\Test\Test1\Test2\Test3\ Δεν θα λειτουργήσει απ' ευθείας με την MkDir. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εξής συνάρτηση API: Κώδικας: Private Declare Function MakeSureDirectoryPathExists Lib "imagehlp.dll" (ByVal lpPath As String) As LongΜπορεί κανείς να καλέσει τη συνάρτηση ως εξής: Κώδικας: Sub test() |
Τασο Σε ευχαρΙστω και για την δικια σου τοποθετηση.Ομως αφου εξαρχεις δηλωνω ποιοι φακελοι θα γινουν Κώδικας: Const strParentFolder As String = "C:\test\"Κώδικας: If Dir(strParentFolder, vbDirectory) = "" Then |
| Η ώρα είναι 17:15. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.