Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Υπολογισμός συγκεκριμένων εγγραφών και ενημέρωση πίνακα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/5327-ypologismos-sygkekrimenon-eggrafon-kai-enimerosi-pinaka.html)

giannisp 21-08-19 09:03

Υπολογισμός συγκεκριμένων εγγραφών και ενημέρωση πίνακα

1 Συνημμένο(α)
Γειά σας καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους
Στη φόρμα υπάρχουν δύο κουμπιά εντολής

Εκτελώντας την εντολή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ αφού επιλέξω τις εγγραφές που θέλω στο "ΤσεκΥπολογισμού"
Να μου δίνει στο πλαίσιο κειμένου το άθροισμα των εγγραφών που έχω επιλέξει

Εκτελώντας την εντολή ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ αφού έχω επιλέξει τις εγγραφές που θέλω στο "ΤσεκΥπολογισμού" και μου έχει δώσει στο πλαίσιο κειμένου το άθροισμα των εγγραφών
1. Να ενημερώνεται στον πίνακα στο πεδίο "Καταθεση" το άθροισμα αυτών των εγγραφών
2. Να διαγράφει από τη φόρμα τις εγγραφές που έχουν επιλεγεί

vraxnakisg 21-08-19 11:41

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Γιάννη,

Δες στο συνημμένο μια λύση για το ζητούμενο σου.
Πιστευτώ να είναι αυτό που θέλεις.

Ευχαριστώ..

giannisp 21-08-19 12:19

Γιώργο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και για το χρόνο σου
Δύο αλλαγές είναι εύκολο να γίνουν

Οταν εκτελέσω την εντολή "ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ" βγω από τη φόρμα και ξαναμπώ το
ΤσεκΥπολογισμου να μην έχει τιμή

Οταν εκτελέσω την εντολή "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ" να πάει το άθροισμα στον πίνακα σε νέα εγγραφή
με σημερινή ημερομηνία

vraxnakisg 21-08-19 15:03

Καλησπέρα Γιάννη,

"Οταν εκτελέσω την εντολή "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ" να πάει το άθροισμα στον πίνακα σε νέα εγγραφή
με σημερινή ημερομηνία"

πιο πεδίο θα ενημερώνεις με το άθροισμα τον επιλεγμένων εγγραφών το "ΠΟΣΟ" ή "ΚΑΤΑΘΕΣΗ"

giannisp 21-08-19 17:23

Το "Καταθεση" να ενημερώνει

vraxnakisg 22-08-19 09:56

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Γιάννη,

Δες το συνημμένο.

Ευχαριστώ.

giannisp 22-08-19 22:57

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους
Γιώργο σ ευχαριστώ και πάλι είναι όπως το ήθελα

Δυστυχώς κάτι κάνω λάθος όταν πάω να το εφαρμόσω στη δική μου βάση
Στην εντολή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ όταν ανοίγω πάλι τη φόρμα το ΤσεκΥπολογισμος έχει τιμή
Στην εντολή ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ εκεί είναι ποιό σκούρα

Εχω ανεβάσει τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσω μπορείς να διορθώσεις τις εντολές

Ευχαριστώ εκ των προτέρω

vraxnakisg 22-08-19 23:48

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Γιάννη,

Για δες πρέπει να είναι εντάξει και ότι άλλο είναι το λες.

Η διαφορά είναι ότι στον πίνακα τον νέο που έφτιαξες είχες τιμές κενές και όχι το 0.

Πέρα από αυτό αν μου επιτρέπεται χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω και μην ξέροντας το επίπεδο των γνώσεων σου στην access θέλω να σου πω 2 βασικά πράγματα.

Στα ονόματα των αντικειμένων τις access μην χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες (ονόματα) όπως και στα ονόματα των πεδίων ενός πίνακα είναι προτιμότερο τα λατινικοί χαρακτήρες.

Τα ονόματα των πεδίων να είναι ευδιάκριτα και όχι του τύπου «Κατάθεση_».

Και ένα βασικό:
Όσο πιο σαφέστατες είναι ερωτήσεις που κάνουμε εδώ στο forum για το ζητούμενο μας τόσο καλύτερες «και χωρίς ταλαιπωρία» είναι οι απαντήσεις που θα πάρουμε.

Αυτά από εμένα εύχομαι να σε βοήθησα και ότι άλλο θελήσεις είμαστε στην διάθεση σου όλοι η παρέα.

giannisp 25-08-19 18:15

Καλησπέρα παιδιά
Γιώργο έχεις δίκιο το
"Καταθεση_" ήταν ένα πεδίο της τελευταίας στιγμής
Οσο για τους ελληνικούς χαρακτήρες κακώς γίνετε αλλά όταν μαζεύονται πολλά ερωτήματα και φόρμες διευκολύνετε καλύτερα το διάβασμα λόγω έλλειψη καλών αγγλικών

Μετέφερα τη φόρμα στη δική μου βάση δουλεύει όπως θα ήθελα
Επειδή έκανα αρκετές καταχωρήσεις σε ορισμένες μου έβγαζε μήνυμα λάθους 3346 "το πλήθος των τιμών ερωτημάτων και των πεδίων προορισμού δεν είναι το ίδιο"
Οταν βγάζει αυτό το μήνυμα εκτελώντας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ δεν κάνει κάτι απλώς κλείνω τη φόρμα
όταν την ανοίγω έχει διαγράψει τις εγγραφές που είχα επιλέξει πριν αλλά δεν έχει καταχωρήσει το
άθροισμα των τιμών

vraxnakisg 25-08-19 19:34

Καλησπέρα Γιάννη,

Το σφάλμα που παίρνεις ενδεχομένως να οφείλετε σε λάθος τιμές ή τύπο δεδομένων κατά την εκτέλεση του ερωτήματος.

Όταν σου βγάλει πάλι αυτό σφάλμα δες τι τιμές παίρνουν οι μεταβλητές στο ερώτημα.

Όσο αναφορά την ονομασία των αντικειμένων της Access και τα ανάματα των πεδίων του πίνακα σου ανάφερα «είναι προτιμότερο οι λατινικοί χαρακτήρες» πχ ( ID_Pelati ) και όχι ελληνικοί πχ ( ID_Πελάτη ) και δεν είναι απαραίτητο να είναι Αγγλικά πχ ( ID_Customer ).

Ευχαριστώ.

Η ώρα είναι 05:38.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2