![]() |
No data Όταν μία φόρμα, βάσει ενός κριτηρίου, δεν μου δίνει εγγραφές, πως μπορώ στην θέση της υποτιθέμενης πρώτης εγγραφής να εμφανίζω το κείμενο "Δεν υπάρχουν κλπ...."? ------------- Όταν δεν έχω εγγραφές σε υποφόρμα χρησιμοποιώ την IsError σε ένα πεδίο της για να την κάνω invisible.. πχ Κώδικας: If (IsError(Forms!Form1![SubForm1].Form.txtName)) ThenΔοκίμασα κάτι παρόμοιο με την λεπτομέρεια της φόρμας αλλά δεν τα κατάφερα... |
Καλημέρα ! Ανδρέα, χειρίζομαι το ζήτημα που αναφέρεις ως εξής : Μετρώ με την Dcount() το πλήθος των εγγραφών οι οποίες ικανοποιούν την συνθήκη και μετά επιτρέπω ή όχι το άνοιγμα φόρμας. Φιλικά / Νίκος |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους! Φίλε Ανδρέα, όταν μια δεσμευμένη φόρμα δεν επιστρέφει εγγραφές τότε η ιδιότητα RecordCount του αντικειμένου Recordset θα είναι μηδέν. Συνεπώς μπορείς να πεις: Κώδικας: With Forms!Form1![SubForm1].FormΦιλικά, Γιάννης |
Παράθεση:
Την περίπτωση της υποφόρμας την ανέφερα ως παράδειγμα... Ευχαριστώ |
Παράθεση:
Απλά στο details να εμφανίζει το "δεν μπλα μπλα" |
Παράθεση:
Απλά της λείπει το περίγραμμα και τα σχετικά. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη δήλωση στο αντικείμενο Form του χειριστηρίου υποφόρμας. Κώδικας: With Forms!Form1![SubForm1].Form |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιάννη και σε όλους τους φίλους του forum.... Ή η απειρία μου με κάνει να μη σε καταλαβαίνω, ή δεν θέτω σωστά το ερώτημά μου... Στο παράδειγμα που έστειλες, τώρα υπάρχει και η φόρμα frmQuery11... Αυτό που έχω βάλει ως caption όταν το Recordset.RecordCount είναι 0 θέλω να εμφανίζεται ως κείμενο στο details της φόρμας... |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους και όλες! Φίλε Ανδρέα, το μυστικό για να παραμείνει ορατή η ενότητα λεπτομέρειας μιας δεσμευμένης συνεχόμενης φόρμας όταν αυτή δεν επιστρέφει εγγραφές, είναι να τη μετατρέψεις σε μη δεσμευμένη.:wink: Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ στο νέο παράδειγμα που επισυνάπτω με τον παρακάτω τρόπο: Κώδικας: Private Function ReturnsRecords() As Booleanαπάντησε καταφατικά στο προειδοποιητικό μήνυμα που θα εμφανιστεί και στη συνέχεια παίξε με το πλαίσιο "Από έτος:" για να δεις τα αποτελέσματα. Άνοιξε και τον VBE να δεις και τον υπόλοιπο κώδικα της φόρμας. Ελπίζω αυτή τη φορά να βοηθάω...:dft009: Φιλικά, Γιάννης |
Παράθεση:
Παράθεση:
Ευχαριστώ Ανδρέας |
| Η ώρα είναι 15:54. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.