![]() |
χειροκινητη καταχωρηση σε κελι υπολογισμου καλησπέρα σας, σε φόρμα όπου υπάρχουν αριθμητικά κελιά "ποσότητα", "τιμή", "σύνολο", "αξία ΦΠΑ", "γενικό σύνολο" έχω συνθήκες υπολογισμού για όλα τα κελιά εκτός από τα δύο πρώτα. αν το τελικό αποτέλεσμα των υπολογισμών διαφέρει κατά λίγα λεπτά από το επιθυμητό, πως μπορώ να καταχωρήσω στο ίδιο κελί χειροκίνητα το αποτέλεσμα? πχ. καταχώρηση τιμολογίου προμηθευτή που το πρόγραμμά του στρογγυλοποιεί διαφορετικά από την access αφήνοντας διαφορά 0,01 ή 0,02€ ευχαριστώ εκ των προτέρων, Εύη |
Καλησπέρα Εύη πριν καταλήξεις στη χειροκίνητη διόρθωση, δες στο παρακάτω σύνδεσμο, πώς αντιμετωπίστηκε ένα παρόμοιο πρόβλημα. http://www.ms-office.gr/forum/access...arthoisma.html |
Ευχαριστώ για την απάντηση διάβασα την προτροπή για την round, απλά ήθελα να ξέρω αν γίνεται να πειράξω χειροκίνητα υπολογισμένη τιμή για τις περιπτώσεις που ακόμη και με συνθήκη στρογγυλοποίησης δεν ταυτίζεται το σύνολό μου με το σύνολο του παραστατικού αγοράς. γιατί για τα τιμολόγια που εκδίδω εγώ δεν μου χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά για τις αγορές ίσως έχω ελάχιστες αποκλίσεις αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα......? |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Στα πεδία που περιέχουν τύπους δε μπορούμε να πληκτρολογήσουμε (να αλλάξουμε χειροκίνητα την τιμή τους). Είναι όμως δυνατόν, με κώδικα, να εμφανίζουν μια υπολογιζόμενη τιμή, με βάση την τιμή άλλων πεδίων, την οποία θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε. Στο συνημμένο παρουσιάζω μια προσομοίωση. Συγκεκριμένα αφού συμπληρωθούν τα πεδία ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΤΙΜΗ και ΣΥΝ_ΦΠΑ στη φόρμα Form1, ο κώδικας υπολογίζει και συμπληρώνει τις τιμές των υπόλοιπων. Τις παραπάνω τιμές μπορούμε να τις αλλάξουμε. Έχω προσθέσει και κώδικα, που μετακινεί τον κέρσορα στο τέλος των υπολογιζόμενων τιμών, όταν η μετακίνηση γίνεται πατώντας το Tab, ώστε να είναι πιο εύκολη η αλλαγή του τελευταίου ψηφίου . Αν δε βολεύει μπορεί να αφαιρεθεί. |
Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω με ευχαριστίες |
| Η ώρα είναι 04:13. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.