![]() |
Προσθήκη πολλαπλών εγγραφών σε πίνακα 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σας, Προσπαθώ να δημιουργήσω μια απλή Βάση δεδομένων (δείτε testlaboratory.zip). Έχω φτάσει σε ένα καλό σημείο. Εχω φτιάξει την φόρμα πολλαπλών επιλογών, το μόνο (και σημαντικότερο) που χρειάζομαι είναι ένα κουμπί να προσθέτει τις επιλεγμένες τιμές στον πίνακα, συνδεδεμένες με το Patient_order_ID. Είναι μια βάση καταχώρησης εργαστηριακών εξετάσεων.Παραθέτω ως που έχω φτάσει. Η δομή Ασθενής σε πολλές εντολές εξετάσεων Κάθε εντολή εξέτασης σε πολλά αποτελέσματα από πολλές εξετάσεις. https://ibb.co/ckE7vb Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού στην access. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι κατ αρχήν οι εγγραφές να μπαίνουν με το ξένο κλειδί. θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.Σας ευχαριστώ. |
1 Συνημμένο(α) Ψάχνοντας για λύση και σε άλλα forum προτάθηκε εναλλακτική λύση(δείτε συν.) Έτσι και τα καταφέρω θα το ανεβάσω συνολικά ώστε να είναι διαθέσιμο και σε άλλους χρήστες του ms-office.gr. |
Καλημέρα Για την υλοποίηση του ζητούμενου, στη φόρμα, εκτός από τη λίστα, όπου θα επιλέγονται οι εξετάσεις, το κουμπί και το σχετικό κώδικα, χρειάζονται: 1) Ένα σύνθετο πλαίσιο στο οποίο θα επιλέγεται το Patient_order_ID, για το οποίο γίνονται οι εξετάσεις. 2) Ένας τρόπος καταχώρησης, για κάθε εξέταση, του αποτελέσματος. Θα μπορούσε να προστεθεί ένα πλαίσιο κειμένου και να καταχωρούμε τα αποτελέσματα με τη σειρά επιλογής των εξετάσεων. Όλα αυτά κάνουν τη διαδικασία περίπλοκη και επιρρεπή σε σφάλματα. Θα πρότεινα, αφού δεν έχεις και γνώσεις κώδικα, να χρησιμοποιήσεις τις ορθόδοξες ευκολίες που προσφέρει η Access. Δηλαδή: 1) Να δημιουργήσεις μια φόρμα με υποκείμενο πίνακα τον Patient_order_Exams και να την χρησιμοποιήσεις ως δευτερεύουσα σε μία φόρμα με υποκείμενο πίνακα τον Patient_Order. 2) Την παραπάνω σύνθετη φόρμα θα την χρησιμοποιήσεις ως δευτερεύουσα σε μία φόρμα με υποκείμενο πίνακα τον Patients. Με την τελική φόρμα θα έχεις τη δυνατότητα να προσθέτεις και να διαγράφεις ασθενείς. Για κάθε ασθενή να προσθέτεις και να διαγράφεις εντολές εξετάσεων. Για κάθε εντολή να καταχωρείς τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα. |
Καλημέρα, καταρχήν σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις. Αυτό ακριβώς έχω υπόψιν για την δομή της φόρμας. Η απλή λύση είναι να προστίθονται εξετάσεις με αναπτυσόμενη λίστα σε κάθε εγγραφή. Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση αυτού που παραθέτω παραπάνω για την καταχώρηση των εξετάσεων, για να αποφεύγονται διπλές καταχωρήσεις. Το πεδίο καταχώρησης θα είναι το Patient_order_Exams, χωρίς να εμφανίζει το πεδίο καταχώρησης αποτελεσμάτων. Με μία αναυδόμενη μπορούν να εμφανίζονται οι επιλεγμένες εξετάσεις ( μαζί με κάποια συνοδευτικά πεδία,πχ φυσιολογικές τιμές-μον μετρησης) και το πεδίο αποτελέσματος, όπου και θα γίνεται η καταχώρηση. .... και ίσως είναι μια καλή ευκαρία να μάθω μερικά πράγματα από κώδικα. |
| Η ώρα είναι 04:41. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.