Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Φόρμες ] Εμφάνιση ερωτήματος μέσα σε φόρμα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/4618-emfanisi-erotimatos-mesa-se-forma.html)

tzvangel 20-06-17 18:03

Εμφάνιση ερωτήματος μέσα σε φόρμα
 
Καλησπέρα σας,
Αν και έχω χρόνια να γράψω! Είπα να κάνω ένα update στη Βάση μου, το οποίο με κόλλησε πραγματικά :fryingpan:

Έχω λοιπόν μια Φόρμα που καλεί έναν πίνακα, με βάση ενός φίλτρου!
Παράλληλα έχω φτιάξει ένα ερώτημα το οποίο όταν εκτελείτε έχει πάντα ένα αποτέλεσμα!

Το πρόβλημα μου είναι το εξής, θέλω να εμφανίσω αυτό το ερώτημα στη φόρμα, το εμφανίζω μέσω Σύνθετου Πεδίου (Λίστα) Αλλά είμαι αναγκασμένο να πατάω το Βελάκι και να "επιλέξω" την τιμή.

Μπορώ να εμφανίσω το ερώτημα σε ένα πεδίο στη φόρμα ή έστω στη λίστα να είναι προεπιλεγμένη η πρώτη τιμή?

kapetang 20-06-17 22:40

Καλησπέρα

Βαγγέλη μπορείς:

1) Στο σύνθετο πλαίσιο και στην ιδιότητα [Default Value] να βάλεις την τιμή: =DLookUp("[SumOfnum]";"[Query1]").

2) Ή σε ένα Text Box και στην ιδιότητα [Control Source] να βάλεις την τιμή: =DLookUp("[SumOfnum]";"[Query1]").

Διευκρινίζω ότι στον τύπο =DLookUp("[SumOfnum]";"[Query1]"), το Query1 θα αντικατασταθεί με το όνομα του ερωτήματος και το SumOfnum με το όνομα του πεδίου στο ερώτημα.

tzvangel 21-06-17 10:51

Είναι οκ! Σε ευχαριστώ πολύ!

Απλά έβαλα και ένα Me.pedio48.Requery κάθε φορά που ανανέωνα άλλα πεδία στη φόρμα ώστε πάντα να εμφανίζει την νέα ανανεωμένη τιμή.


Η ώρα είναι 23:11.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2