![]() |
Γιώργο έχεις δίκιο, Λοιπόν το ζητούμενο είναι το εξής: 1, Υπάρχει ένα ιατρικό μηχάνημα το οποίο κάθε φορα που γίνεται κάποια εξέταση με αυτό εξάγει τα δεδομένα στο .txt File με την μορφή περίπου που είδαμε. 2, Τα δεδομένα αυτά πρέπει να καταχωρούνται στην βάση δεδομένων με κάποιο τρόπο αυτοματα χωρίς ο ιατρός να μπαίνει σε διαδικασίες πάτα εδώ και εκεί. Άρα, εάν με κάποιο τρόπο τα δεδομένα αυτά θα μπορούν όποτε λειτουργεί το μηχάνημα να ενσωματώνονται στην βάση δεδομένων, αυτό είναι το ιδανικό. Το προβλημα ομως Γιώργο είναι ότι ο ιατρός θέλει εφόσον κοιτάζει στην φόρμα του προγράμματος στην access που παρουσιάζει τα δεδομένα αυτά, να μπορεί να βλέπει όλη την αλληλουχία γεγονότων στο ίδιο unbound άρα μάλλον και στο ίδιο record. Ξέρω ότι το ιδανικό είναι να αποθηκεύονται σε νέο κάθε φορά αλλά δυστυχώς αυτά είναι τα requirements απο τους ιατρούς και δεν θέλουν να πατούν και πολλα - πολλά. Στην τελική φίλε μου ψάχνουμε να βρούμε τροπο σύνδεσης του μηχανήματος με το πρόγραμμα που του έφτιαξα (access) αφού έχουμε εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα σύνδεσης του με άλλους τρόπους. Μιλάμε για ένα πανάρχαιο μηχάνημα που δυστυχώς για εμάς και ευτυχως για τους ασθενείς κάνει ακόμη πολύ καλά την δουλειά του. Υπόψη ότι τα δεδομένα που εξάγονται δεν είναι μόνον text.... αλλά και φωτογραφίες, κείμενα με μορφοποίηση κλπ. Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ |
Γιώργο το μηχάνημα πως συνδέετε με τον υπολογιστή και κάνει export το txt αρχείο? (πχ Σειριακή , παράλληλη θήρα). Ευχαριστώ. |
Καλημέρα Γιώργο, Συνδέεται με Σειριακή αλλά έχει και USB Θύρα απο τις πρώτες που εμφανιστήκαν στην αγορά. Απο ότι πρόσεξα είνα μέσω του USB που υπάρχει η σύνδεση μεταξύ μηχανήματος και υπολογιστή αλλά όχι απο το δικό του USB που διαθέτει αλλά μέσω κάποιου μετατροπέα απο σειριακή θύρα σε USB.... μάλλον θα υπάρχει κάποιος λόγος ή ίσως το USB του μηχανήματος να μήν δουλεύει πλέον. Πάντως τα δεδομένα ο γιατρός τα εξάγει κανονικά στον C:\ του υπολογιστή σε ένα γενικό φάκελο με την ονομασία του μηχανήματος (ας πούμε χάριν συζήτησης "C:\Machine\TextFiles\..... txt για τα δεδομένα και υπάρχει ακόμη ένας φάκελος που αφορά κάποιες φωτογραφίες (μάλλον ακτινογραφίες είναι(?) οι οποίες αποθηκεύονται σε ένα δεύτερο φάκελο στον ίδιο κεντρικό φάκελο. Οι φωτογραφίες απο ότι πρόσεξα αποθηκεύονται σε μορφή jpg Στην access πρέπει να αποθηκεύονται και οι δύο περιπτώσεις, δεδομένα .txt και φωτογραφίες .jpg. Το δύσκολο κομμάτι είναι το να μπορεί να τις βλέπει αυτές τις φώτο εντός της Access στην φόρμα του ασθενή και τα δεδομένα απο το μηχανήμα να παρουσιάζονται μαζεμένα σε ένα Unbound το οποίο είναι Rich Text Format. Μέχρις εδώ μπορεί να το βολέψουμε το θέμα, το ζήτημα όμως είναι η αυτόματη ενημέρωση του αρχείου .txt μετά απο την χρήση του μηχανήματος (αυτό δεν είναι πρόβλημα διότι το κάνει ήδη το ίδιο το μηχανήμα) και εφόσον εισαχθούν και νέα δεδομένα σε αυτό το αρχείο να μπορεί η εντολή που βάλαμε για διαβάζει απο το αρχείο να ενημερώνει αυτόματα το Unbound στην φόρμα έτσι ώστε να βλέπει όλα τα δεδομένα, και τα παλιά και τα νέα.. Πιστεύεις ότι θα βγάλουμε κάποια άκρη φίλε μου ή άδικα το παλεύω? Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την βοήθεια σου Γιώργο, καλό βράδυ |
Γεια σου και πάλι Γιώργο, Η access τρέχει στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο το μηχάνημα? Μπορείς να μου περιγράψεις την διαδικασία που εκτελεί ο γιατρός όταν χρησιμοποιεί το μηχάνημα και τι κάνει στο μηχάνημα και τι στον υπολογιστή? Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να διαβάζεις κατευθείαν την σειριακή του μηχανήματος? Αν το έχεις κάνει τι δεδομένα παίρνεις? Λόγο της πολυπλοκότητας του πράγματος καλό θα ήταν να περιγράψεις το πως έχεις σχεδίαση την εφαρμογή. Σου ζητώ συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!!! Ευχαριστώ. |
Γειά σου Γιώργο μου, Κάθε άλλο απο το να ζητάς συγνώμη φίλε μου,, αντιλαμβάνομαι και το εκτμώ ότι προσπαθείς να με βοηθήσεις οπότε μήν ζητάς συγνώμη. Λοιπόν, Απο ότι είδα γίνονται τα εξής: 1. Εφόσον υπάρχει ο ασθενής και ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει το μηχάνημα, πάει κατευθείαν σε αυτό και κάνει ότι κάνει και επιλέγει εξαγωγή δεδομένων. 2. Τα δεδομένα εξάγονται έτοιμα στην μορφή που σου είπα στο αρχείο .txt το οποίο όπως ανάφερα βρίσκεται στο C: του υπολογιστή. Ως εδώ σταματα το θέμα με το μηχανημα. 3. Ο Γιατρός ήδη έχει βρεί τον ασθενή απο το πρόγραμμα που του έφτιαξα, αφού προηγουμένως η γραμματέας του φρόντισε την διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων του, Στο σημείο αυτό να πώ ότι η Access είναι Spit και έχει δυνατότητα ελέγχου χρήστη, επιπέδου χρήστη (admin, doctor etc) και δουλεύει σε 2 υπολογιστές χωρίς προς το παρόν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο ένας υπολογιστής (του γιατρού) θεωρητικά είναι ο Server (ας πούμε) και ο υπολογιστής της γραμμέτεως του είναι ο Client PC. Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο και με καλώδιο. 4. Ανάλογα με το τί θέλει να κάνει ο γιατρός στο πρόγραμμα, έχει την δυνατότητα να επιλέξει και να δεί τον Ιατρικό Φάκελο του ασθενή σε μια φόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τον σκοπό αυτό. Σε αυτή την φόρμα κάπου υπάρχει και μια εντολή (Command Button) μέσω της οποίας ανοίγει μια αλλη φόρμα που εδώ είναι και το ζητούμενο. Η φόρμα αυτή χάριν συζήτησης ονομάεται "frmImports". 5. Στην εν λόγο φόρμα (frmImports) o γιατρός βλέπει όλα τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί απο το αρχείο .txt σε κάποιο Unbound υπό μορφή Rich Text (υπάρχει ειδικος λόγος για την χρήση του Unbound) και κάπου δίπλα πρέπει να μπορεί να βλέπει και τις φωτογραφίες - ακτινογραφίες που έχει ο ασθενής. Αυτό το κομάτι για την ώρα ειναι υπό σκέψη και σχεδιασμό (και θέλω και την δική σου άποψη φίλε μου, καθώς σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω Unbound Web Browser (?)) Υπόψη τα εξής: 1. Η έκδοση της Access ειναι η 2016 2. Δεν τίθεται ζήτημα απευθείας διαβάσματος απο το Serial Port καθότι ούτε τολμώ να επεμβώ επειδή είναι ένα αρκετά παλιό μηχάνημα και δεν θα ήθελα να επεμβώ (ούτε να πλησιάσω καν) 3. Η Access ειναι split σε Back_End στο PC του γιατρού και απο ένα Front_End για ιατρό και γραμματέα 4. Κατά την διαδικασία Login στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται αυτόματα το επίπεδο χρήστη και ο κάθε ένας βλέπει και κάνει ότι του επιτρέπεται εκτός απο τον Admin που κάνει τα πάντα. 5. Πρέπει στο πρόγραμμα και στην φόρμα που ανάφερα με όνομα frmImports ο ιατρός να βλέπει α] Τα δεδομένα του αρχειου txt όπως αυτά εισάγονται απευθείας στην Access, β} Τις ακτινογραφίες (από ότι είδα φυλάγοται στον C: και σε έναν δικό τους φάκελο υπό μορφή .jpg) και να γράφει μια έκθεση - Report. Το ΒΑΣΙΚΟ είναι τα δεδομένα αυτά να μπαίνουν αυτόματα στην Access χωρίς διαδικασίες απο τον ιατρό. Είμαι εδώ φίλε μου για οτιδήποτε περεταίρω και σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον σου |
Καλησπέρα Γιώργο, Όταν κάνει ο γιατρός export το αρχείο txt ή τις φωτογραφίες υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό το οποίο να προσδιορίζει τα αρχεία αυτά (πχ Όνομα αρχείου)? Όταν κάνει ο γιατρός export το αρχείο txt ή τις φωτογραφίες τα νέα αρχεία πάνε και πατάνε τα παλιά? Ακόμα θα ήθελα να ανεβάσεις μια φωτογραφία της φόρμας για να δω τον τρόπο που θα βλέπει ο γιατρός το ιστορικό του ασθενή. Ευχαριστώ. |
1 Συνημμένο(α) Γειά σου Γιώργο, Τα αρχεία φυλάγονται ώς εξής: πχ 100_1_George Stylianou.txt Ο αριθμός 100 είναι ο κωδικός ασθενή, το No1 είναι ο αύξον αριθμός αρχείου του συγκεκριμένου ασθενή, και το όνομα ασθενή στο τέλος. Κάθε ασθενής που θα χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα, του δημιουργεί και νέο αρχείο αυτόματα όπως πιο πάνω και όλα φυλάγονται στο C:\Machine\Documets\100_George Stylianou\100_1_George Stylianou.txt για τα αρχεία .txt και στην ίδια διαδρομή και με την ίδια λογική για κάθε φωτογραφία C:\Machine\Images\100_George Stylianou\100_1_George Stylianou.jpg Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω την βοήθεια διότι πρέπει να "μαζέψω" ολα τα txt Files σε ενα αρχείο φίλε μου κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω εύκολα με τις δικές μου γνώσεις, και μάλιστα η διαδικασία να γίνεται αυτόματα (μετά την χρήση του μηχανήματος και την δημιουργία του νεου αρχείου να ενημερώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων χωρίς πολλά - πολλά απο τον ιατρό) Γιώργο αν θέλεις στείλε μου στο Inbox το email σου φίλε μου να σου προωθήσω ότι μπορώ μπάς και φιλοσοφιθούμε και βρούμε κάποια λύση. Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (κοντά στις ανάγκες του λογισμικού) που θα καταλάβεις (πιστεύω) τουλάχιτσον τι έχει μπροστά του ο ιατρός. Για οτιδήποτε.....ξενυχτάω εδώ.. |
Γιώργο η παραπάνω εικόνα είναι από την access ή από το μηχάνημα? |
Γιώργο είναι ενα κοντινό δειγμα τι βλεπει ο ιατρός. Δεν έχω φωτο απο την οθόνη του μηχανηματος φίλε μου... Ειναι όμως το ζητούμενο στην φόρμα Access που προσπαθω να κάνω (δεν το έκανα ακόμη φίλε μου αυτο το κομμάτι διότι κόλλησα στο ζητούμενο) |
Γεια σου Γιώργο, Ο συσχετισμός των αρχείων txt με των φωτογραφιών πως γίνετε ή είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους? Ο γιατρός όταν κάνει export ένα αρχείο txt για τον George Stylianou και τραβάει 5 φωτογραφίες, όταν βλέπει μετά το ιστορικό του ασθενή στο συγκεκριμένο αρχείο txt θα βλέπει και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που τράβηξε τότε ή βλέποντας το ιστορικό του ασθενεί θα βλέπει όλα τα αρχεία txt και όλες τις φωτογραφίες του. Πιστεύω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ. |
| Η ώρα είναι 21:37. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.