Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Ενημέρωση πίνακα από υποφόρμα (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/4609-enimerosi-pinaka-apo-ypoforma.html)

caudillo 13-06-17 12:22

Ενημέρωση πίνακα από υποφόρμα

1 Συνημμένο(α)
Την καλημέρα μου και πάλι.
Άλλη μια φορά προστρέχω στις γνώσεις και τη βοήθειά σας για να καταφέρω να τελειώσω με τη ΒΔ που προσπαθώ να στήσω.
Έχω στήσει τους πίνακες και τις φόρμες μου. Τώρα εκείνο που θέλω είναι, αφού γίνουν οι υπολογισμοί στην Δευτερεύουσα φόρμα ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ, να ενημερώνεται και ο πίνακας ΜΙΣΘΟΙ. Τώρα, αυτό μάλλον θα γίνει με τρεις τρόπους:
1) Με ερώτημα (αδυνατώ να το συντάξω)
2) Με κώδικα (πλήρης άγνοια σύνταξης κώδικα)
3) Με κάποιο κουμπί εντολής (μάλλον και εδώ χρειάζεται κώδικας, οπότε γυρνάμε στο 2)
Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε βοήθεια, καθώς είμαι ένα βηματάκι πριν το τέλος και δεν θέλω να το αφήσω στη μέση.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προσπάθειές σας.

caudillo 15-06-17 17:55

Παιδιά την καλησπέρα μου,
δεν υπήρξε κάποια απάντηση στο θέμα μου και απλά είπα να ρωτήσω: είναι τόσο δύσκολο αυτό που ζητάω ή δεν γίνεται;
Ειλικρινά θα ήθελα να τελειώσω με τη ΒΔ και θα εκτιμούσα πολύ την όποια βοήθεια.

Meteora 15-06-17 19:50

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα
Υπήρχε μια λανθασμένη σύνδεση μεταξύ των δυο φορμών. Φαίνεται τώρα να γεμίζουν με αριθμούς και οι φόρμες, υποφόρμες και οι πίνακες.
Εσύ θα δεις καλύτερα.

κάπου-κάπου κάνει καμιά συμπίεση και επιδιόρθωση στη βάση σου, γιατί το φτιάξε-σβήσε την γεμίζει 'σκουπίδια'. Δες το μέγεθος της δικής σου και αυτής που σε στέλνω.

Να επιμείνεις λίγο στην εμφάνιση...

Αυτά. Καλή συνέχεια. Νίκος

caudillo 16-06-17 10:06

Νίκο καλημέρα,
σήμερα είδα το μήνυμά σου. Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για τον κόπο σου και το χρόνο που διέθεσες για μένα. Θα δω τη βάση που μου στέλνεις, αλλά λίγο αργότερα (κάνω διάλειμμα από κάτι βαψίματα στο σπίτι και πρέπει να τελειώσω).
Σ' ευχαριστώ και για τις χρήσιμες συμβουλές σου επίσης. Να είσαι καλά.

caudillo 18-06-17 11:52

Νίκο καλημέρα,
σήμερα κατάφερα να τελειώσω με τις δουλειές μου και να δω τη βάση που μου έστειλες. Πέρασα κάποια στοιχεία στη φόρμα ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ, οι υπολογισμοί έγιναν, αλλά δεν ενημερώθηκε ο πίνακας ΜΙΣΘΟΙ, ώστε να διατηρούνται εκεί τα νούμερα ως ιστορικά δεδομένα. Επίσης όταν επιλέγω ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στην δευτερεύουσα φόρμα, μου βγαίνει ένα μήνυμα λάθους με αριθμό 3022, ότι δημιουργούνται διπλότυπες εγγραφές, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.
Καμιά ιδέα;

Meteora 18-06-17 15:13

Καλησπέρα.
Αύριο -στο σχολείο- θάχω χρόνο να διορθώσω τα πολλά-πολλά σφάλματα. Οπότε τα ξαναλέμε...

Δεν ήταν δυνατόν να πιστέψω την δομή που είχες...
Νίκος

caudillo 18-06-17 15:21

Νίκο θα περιμένω απάντησή σου.
Είδες τι γίνεται όταν δεν ξέρεις και προσπαθείς στα τυφλά;
Σ' ευχαριστώ.

Meteora 19-06-17 09:12

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα
Δες την απάντηση. Μελέτησε την και κάνε τις δικές σου προσθήκες... Έκανα πάρα πολλές διορθώσεις ! Ας μη τις περιγράψω. Ελπίζω να έχεις μια ομαλή συνέχεια. Θέλει δουλειά ακόμη, αλλά το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Μια ερώτηση : Γιατί έκανες αυτή τη βάση;

Φιλικά / Νίκος

caudillo 20-06-17 11:48

Νίκο την καλημέρα μου και πολλές ευχαριστίες.
Μόλις κατέβασα το αρχείο σου και θα το δω τις επόμενες μέρες λόγω μαζεμένων υποχρεώσεων.
Η βάση έγινε για δυο λόγους:
1) Γιατί μ' αρέσει η Access και, παρόλο που δεν την έχω μάθει διεξοδικά και σε βάθος, όταν έχω καμιά ιδέα θέλω να το προσπαθώ.
2) Έτυχε κάποια στιγμή να ασχοληθώ με τα οικονομικά και από εκεί προέκυψε η ιδέα που αναφέρω παραπάνω.
Και πάλι σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου. Να 'σαι καλά.

Η ώρα είναι 01:28.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2