Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Πίνακες ] Κατηγοριοποίηση Πελατών (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/4540-katigoriopoiisi-pelaton.html)

argisl 15-04-17 15:46

Κατηγοριοποίηση Πελατών
 
1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα,αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω μία εταιρεία αυτοκινήτων που καταγράφει τους πελάτες της. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και μπορεί να είναι είτε Ιδιώτες είτε Εταιρείες. Για όλους τους πελάτες η εταιρεία διατηρεί το όνομά τους, τον ΑΦΜ τους, μία διεύθυνσή τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επιπλέον, για τους ιδιώτες διατηρείται ο αριθμός ΑΔΤ και το όνομά τους, ενώ για τις εταιρείες διατηρούνται η επωνυμία τους και το είδος της εταιρείας (ΑΕ,ΟΕ,ΕΠΕ κλπ.).
Ένας πελάτη μπορεί να κάνει πολλά συμβόλαια πώλησης ή ενοικίασης. Ένα αυτοκίνητο που πωλείται μπορεί να βρίσκεται σε ακριβώς ένα συμβόλαιο, ενώ το αυτοκίνητο που ενοικιάζεται μπορεί να αναφέρεται σε πολλά συμβόλαια.
Πως μπορώ να διαμορφώσω τη συνημμένη βάση δεδομένων για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Meteora 18-04-17 20:46

Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη

Ειλικρινά, τέτοιο πλέξιμο σχέσεων μεταξύ πινάκων δεν έχω δει ! Εάν μπορούσα να κάνω ό,τι εσύ μάλλον θα ήταν για μεταπτυχιακό τίτλο...
...μια ερώτηση :
Παράθεση:

ενώ το αυτοκίνητο που ενοικιάζεται μπορεί να αναφέρεται σε πολλά συμβόλαια
τι σημαίνει ;
Μπορεί δηλ. ένα αυτοκίνητα την ίδια στιγμή να είναι νοικιασμένο σε δυο-τρεις ;

argisl 18-04-17 21:01

Καλησπέρα, Χρόνια πολλά!
Ακριβώς αυτό σημαίνει. Ότι ένα αυτοκίνητο που ενοικιάζεται, μπορεί να ενοικιαστεί από πολλούς πελάτες (και ιδιώτες και εταιρείες). Δεν μπορεί όμως να ετοιμαστεί τις ίδιες ημερομηνίες από δύο πελάτες. Ευχαριστώ

Meteora 18-04-17 21:40

Επομένως χρειάζεσαι δυο βασικούς πίνακες. Πελάτες και αυτοκίνητα με μια σχέση 1:Ν. Λοιποί πίνακες θα υπηρετήσουν τα Combo Box.
Κύρια φόρμα τους πελάτες και δευτερεύουσα τα αυτοκίνητα. Τουλάχιστον έτσι θα ξεκινούσα...
Βέβαια στη δευτερεύουσα φόρμα θα εμφάνιζα μάρκα-αριθμό κυκλ.-ημερομηνία πράξης ενοικίασης ή πώλησης-ημερομηνία επιστροφής αν πρόκειται για ενοικίαση-κάποιο γνώρισμα που αφορά την συμφωνία της πράξης. Φυσικά για κάθε αυτοκίνητο θα είχα μια ιδιαίτερη φόρμα, όπου θα είχα αποθηκεύσει τα πάντα "από το ου κρυολογήσεις έως του ου μοιχεύσεις".

Ελπίζω να έδωσα κάποια ιδέα...

φιλικά / Νίκος


Η ώρα είναι 05:43.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2